Pirincin Yararları

Aşağa gitmek

Pirincin Yararları

Mesaj  Admin Bir C.tesi Nis. 28, 2018 9:40 am

Pirinç, fazlasıyla tok tutan ve kolay işlenebilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak 50-100 cm boyunda, sapları sağlam ve dayanıklı, ağırlığı 33-34 gram civarındadır. Olgunlaşma süresi, ortalama 130-135 gün arasında olan pirincin camsı ve malt bir görünümü vardır.

Neredeyse dünyadaki tüm insanların temel gıda maddelerinden biri olan pirincin faydaları oldukça fazladır. Yüksek tansiyonu düşürür, kan şekerini sabit tutar. Pirinç tüketimi, kanda sabit bir şeker düzeyinin olmasını sağlar ve muhteşem bir enerji kaynağıdır. Verdiği enerji sayesinde, şeker hastalarının kilo almalarını önler. Böbrek taşının oluşmasını önler, günde iki kez pirinç kepeği yiyen kişilerin böbrek taşı oluşumunun daha az olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Pirinç, içerdiği birçok vitamin ve mineraller sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır. Kilo vermek için pirinç diyetleri yapılmaktadır. Neredeyse ömür boyu süren ilaç tedavileriyle iyileştirilemeyen sedef hastalarının, deri bölgelerini temizlediği görülmüştür. Alerjik rahatsızlığı olanlar için en iyi seçenek besin çeşidi pirinçtir. Bunun nedeni ise, nişastalı bir besin olmasıdır.

PİRİNCİN FAYDALARI VE ZARARLARI



Pirincin faydaları arasında en çok ilginizi çekecek olan yararı yaşlanmayı önlemesidir. Bende ilk okuduğumda açık olmalıyım çok hoşuma gitmişti. Sizlere de aktarmak istedim.

Pirinç pilavı, kuru fasulye ya da nohut yemeğinin yakın arkadaşıdır. Hatta muhteşem ikili bile diyebiliriz. Her yaş grubunun özellikle çocukların makarnadan sonra en sevdikleri yiyecektir. Peki, pirincin faydaları nelerdir?

Pirinç kolesterol içermez. Kabuğu tam olarak ayrılmamış pirincin besin değeri daha yüksek ve posa oranı daha fazladır.
Pirinç karbonhidrat bakımından çok güçlüdür. Günlük enerjimizin yüzde 50’sinin karbonhidratlardan alınması söz konusudur. Pirinci sebze ve salatalarla beraber tüketmek kandaki şekeri arttırmaz.

pirinç faydaları

Pirincin allerjen yapısı yoktur.  Bu nedenle 6. Ayını dolduran bebeklere muhallebi şeklinde verilebilir.

Pirinç gluten içermediğinden çöl yak hastaları güvenle tüketebilir.

Kabuksuz pirincin lif oranı az olduğundan en çok ishal tedavisinde kullanılır.

Besleyici ve hazmı kolaylaştırıcı olduğundan hastalara önerilir.

Pirincin faydaları oldukça çoktur. İçerdiği bol potasyum ve az azot ile kan basıncı değerlerinin düzenli akışını sağlar. Bu özelliğinden dolayı hipertansiyon ve böbrek hastalarında sık tüketilmesi önerilmektedir.

Pirinç vücuda enerji verir. Vücudu kuvvetlendirir.

Tansiyon yüksekliğine pirincin faydası birebirdir.

Pirincin içeriğinde bulunan kanser önleyici maddeler sayesinde özellikle bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

Kandaki yüksek kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalığına yakalanma riski azalır.

Pirinci kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Serin ve kuru yerde muhafaza etmeliyiz. Nemlenmesine engel olmalıyız.
Pirinç satın alırken kirli olmamasına dikkat etmeliyiz.
Pirinci pişirmeden önce besin kaybını önlemek için çok yıkamamalıyız.
Pirinç nişasta bakımından güçlü olduğu iççin hasat zamanından sonra 1 yıl içinde tüketilmelidir
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.

avatar
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 3067
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 46

Kullanıcı profilini gör http://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz