Sağlıklı zayıflamanın sırları
Sağlıklı zayıflamanın sırları
Sağlık deposu olan yeşilçay; içerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor. Günde 2-3 bardak yeşil çay içebilirsiniz.
Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor.
Ceviz, badem ve fındık insulin direncini artırıyor. İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein kilo vermeye yardımcı oluyor.Bol lif içerir.
Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurda ekleyin.
Soğan, kiraz,elma, yabanmersini, pırasa, lahana, brokoli, domates, maydanoz, vişne, erik, ıspanak, yeşil çay zayıflatır.
Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.
Kırmızıbiber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımı hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor.
Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor.Dut şüpheli.Çünkü dut fazla oranda şeker içeriyor.Ama sağlık için az da olsa dut yemeliyiz.
Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor.
Ceviz, badem ve fındık insulin direncini artırıyor. İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein kilo vermeye yardımcı oluyor.Bol lif içerir.
Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurda ekleyin.
Soğan, kiraz,elma, yabanmersini, pırasa, lahana, brokoli, domates, maydanoz, vişne, erik, ıspanak, yeşil çay zayıflatır.
Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.
Kırmızıbiber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımı hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor.
Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor.Dut şüpheli.Çünkü dut fazla oranda şeker içeriyor.Ama sağlık için az da olsa dut yemeliyiz.
Similar topics
» SAĞLIKLI BEYİN
» SAĞLIKLI HAYAT
» Sağlıklı bir cilt için Marul ve çay
» Sağlıklı kalbe giden 10 yol
» PSİKOLOJİK AÇIDAN SAĞLIKLI İNSAN
» SAĞLIKLI HAYAT
» Sağlıklı bir cilt için Marul ve çay
» Sağlıklı kalbe giden 10 yol
» PSİKOLOJİK AÇIDAN SAĞLIKLI İNSAN
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz