baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden  Empty Geri: Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden

Mesaj  Admin C.tesi Ocak 14, 2023 4:56 am

Bir haci Hazretimize şikayete gelmiş talebeler şöyle yapiyor böyle yapiyor ustazimizda kusuru olmayanin bu kapida isi ne duzelmeye geldiler buyurmuş.
Cenab-i haktan istemek lazim,lakin verincede muhafaza etmek lazim.
Hz Ustazimiz bogazda bir evladinin düğününe istirak etmiş  bir bahcede minder vermisler Hz miz evlatlarimin altinda yok diye oturmamis.o esnada bir horoz gelmis gözlerini kirpmadan dinliyor biri horozu kovmaya çalışmış Hz miz birakin o bizi dinliyor gözünü kirpmadan dinliyor sohbet böyle dinlenir buyurmuş.
Huseyin Donmez abinin arkadasi olan Huseyin yavuz isminde bir arkadasi varmis Kutahya yenimahalle de bir kursumuzda hizmet ediyormus Huseyin Donmez abi sormus hocam kursa gelen giden varmi diye sormus arkadasida cevap vermek istememis ama Huseyin Donmez abi israr edince dun Hz Ustazimiz ve imam-ı rabbani hazretleri tesrif etti demis aradan bi kac gun gecince Kemal bey abimiz kursa tesrif ediyor iceri girince duraksamis ve buraya yakinda tesrif olmus buyurmuslar.
1981 de merhum abimiz talebe topluyor diye hapse atmislar 8,5 ay hapiste kalmis.ciktiktan sonra kurslarimizi ziyaret ederek gelmis.musafirhaneye geldiginde abimiz bazi kurslarda kardeslerimizi ve talebelerimizi görmüş ve gözleri dolarak bunlar icin hapse girmeye deger buyurmuşlar.
*Valide Sultanımız dua ederlerken şöyle yol gösterirlerdi;*

*“Ya Rabbi! Hz. Üstazımız’ın, talebelerine olan muhabbeti yüzü suyu hürmetine şöyle şöyle eyle” *
Böyle dua etmek ne demek! Burada çok derin manalar var. Bu çok ciddi bir şey.

*Sıkışan, sıkıntıda olan kardeşlerimiz, ‘nasıl dua edelim?’ diye soruyorlar. İşte bu şekilde:*

“*Ya Rabbi! Hz. Üstazımız’ın, talebelerine olan muhabbeti yüzü suyu hürmetine şöyle şöyle eyle” *
Bu bizim zenginliğimiz. Cenab-ı Hakk bundan mahrum etmesin.
A.A.D
Admin
Admin
Admin

https://moral.yetkin-forum.com

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden  Empty Geri: Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden

Mesaj  Admin Cuma Ocak 13, 2023 2:29 pm

EBUL FARUK SÜEYMAN HİLMİ TUNAHAN K.S

Evlatlarım !

▪Hepinizin mânâ kabı bir değildir. Şöyle dua ediverin. “Yarabbi sadrıma genişlik ver,
Envar’-ı ilahine,  esrar-ı ilahine , Can hulkuma gelmeden seyr-i sülükümü ikmal eyle.

▪Ailesinin, kendisinin ve etrafındakilerin Güzel ahlaklı olmasını isteyen, Sabahları 11 Defa “ELHAKÜMÜTTEKASÜR” sure-i celilini okusun.

▪Teheccüt namazına kalkınca, Son secdede 41 Defa “ LAİLAHE İLLA ENTE SUBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN” okunursa Dünyevi zulmetlerin kalkmasına vesile olur.

▪Cuma Günleri 100 Adet “ELEM NEŞRAHLEKE” Okuyanın Feyiz yolları ve Zekası açılır.

Efendiler !
▪Hiç bir şey bilmeseniz bile şu dua size yeter, yeter de artar,

“ YARABBİ KELİME-İ TEVHİDİN NURUNDAN, KELİME-İ ŞAHADETİN NURUNDAN BİZİ AYIRMA “ deyin.

▪Her Rabıtadan önce 33 Defa
“ YA HAYYU YA GAYYUM “ denilirse feyiz yolları açılır.

▪Cuma Günü Sala ile Ezan arasında *Tesbih namazı* kılıp,
daha sonra secdede: “ RABBENA ZALEMNAENFUSENA VE İLLEM TEĞFİRLENA VE TERHAMNA LENEKÜNENNE MİNEL HASİRİN “ okunursa Bütün günahlar af olunur.

Hz. Üstazımız:

▪Aile saadeti isterseniz
Bizim sefaatimize nail olmak isterseniz
Havzı kevserin başında bizimle olmak isterseniz

5 şeye dikkat edin !

▪Helal lokmaya dikkat edin, çünkü helal lokmada ismi azam sırrı vardır

▪Günlük ve haftalık vazifelerinize dikkat edin

▪Namazlarınızda cemaate ve tâdil-i erkâna riayet edin

▪Hizmetlerin içinde olun

▪Fırsat oldukça bizi ziyaret edin..

▪Evlatlarim siz bu yolun kiymetini kafanız teneşir tahtasına vurduğu zaman anlarsınız...

▪Bizim yolumuzda mutlak itaat ve teslimiyet esastır

▪4 kitabi yutsa, ağzıyla kuş tutsa bir murşidi kamile baglanmadigi müddetçe onun Şeyhi şeytandır...

Efendiler!                                            Ahir zamanda “ iman gözün ucuna inicektir,hanimlar her gördüğünüzü isteyerek kocalariniza zorluk çektirmeyin”
▪Dualarinizda isteyin
“Ya Rab! Bize ilim ver,feyiz ver,nur ver”

▪Verdiğin ilmi feyzi kullarına yaydır Ya Rab “ dersiniz...

▪Allahümmer zukna hifzal murselin*_  .duasını bir ay 70 kere seher vaktinde okumaya devam eden, unutmak nedir inkar eder...

Efendiler!
▪Bir takım yol kesiciler vardır ki kaza borcu olan nafile ibadet yapamaz diye fetva vererek ummeti muhammedi ibadetten mahrum bırakıyorlar.
bunlar kutta-i tariktir...

▪Evlatlarimin 3 anindan korkarim...

🚩a)buluğa erme ani
🚩b)askerlik ani
🚩c)evlenme ani ...
bu yollardan gecebilmenin yolu rabitayi terk etmemektir. .

▪LA İLAHE İLLELLAHU VAHDEHU LA ŞERİKE LEH*_ ......
duasını okuyanlar insallah cehennem yüzü görmeyecekler.

Efendiler!
▪Bunları yazınız colugunuza çocuğunuza öğretiniz.

▪Evlatlarim üzerinde misvak taşıyan felc olmaz...

▪Bir mü'minin yaşayışının sıkıntılı olması ahiretinin sıkıntısız geçeceğine delalettir....

▪Tadili erkana riayetsizlik maîşet sıkıntısı getirir...

▪Diz üzerinde rabita yapanlar romatizma hastası olamazlar...

▪”Dünyada mü'min için rahatlık yoktur”.
▪RABBİM şefaatine Neil eylesin.Amin 🤲
Admin
Admin
Admin

Mesaj  Admin C.tesi Tem. 23, 2022 6:53 am

HİKMETLİ SÖZLER
```“İlim, nûr-ı ilâhîdir. İnsan ise kovan. Kirli bir kovanda arının durmadığı gibi, isyan ve zulmetle kirlenmiş vücud ve kalpte de ilim durmaz.”```
``“Peygambere ‘elçi’ demek çok çirkindir. Nebî; cennet, cehennem ve bütün hâdiseleri bizzat görerek, gelip haber verendir. İlimleri şuhûdîdir. Bizim nebimiz, cennet cehennem dâhil bütün ulviyyâtı, bizzat görmüştür. Diğer peygamberân-ı ızâm ise rûhen gördüler. Bizim nebimizin vârisleri de rûhen görür.”```
`“İyi rüya görüldüğü zaman, bir Fatiha üç İhlâs-ı şerif okuyup Resûlullah (s.a.v.)’e hediye edilir. Uzak zamanda gelecekse yakında zuhuruna sebep olur.”```
``“Her koyunu kendi bacağından asarlar.’ sözü yanlıştır. Dinimizde neme lâzım demek yok, bana lâzım demeli.”```
```“Vaktinde kılınan namazda, cemâl-i ilâhî, rızâ-i ilâhî ve mağfiret-i ilâhî vardır. Geç kılınan namazda bunlar birer birer zâil olup, sadece mağfiret kalır.”```
```“İnsanda bulunan 360 mafsaldan dolayı, farz ibadetlerden gayri, nafilelerle de teşekkür lâzım.”`
```“Şefâat ikidir. Biri kendi amelinin iktizası, diğeri ise Resûlümüzün zâtına âit olan şefâattir. Bundan mahrum olmamak lâzım. Şefâat; mahşerde, arasatta, sıratta, cehennemden çıkıp cennete girmeye. Bir de cennette derecâtın terfiine şefaat vardır.”```
: ```“İlim, muhabbet, kâmil itikad ve havf (Allah korkusu), isyana mânidir.”```
```“Mîde tehî tendürüst, kîse tehî dindürüst” demişler.”``` (Mide boşsa beden rahat olur, kese boşsa azgınlık yapamaz, din rahat olur.)
```“Edeb, akıl ve şerîata muvâfık hal ve harekete denir.”```
``“Rızka değil, Rezzâk’a bağlanmalı. Sebebe bağlanmak, sebebin sahibi olan Cenâb-ı Hak’tan uzak kılar.”```
```“Bir işi, birkaç kere tarif etmektense bir kere tatbik etmek, daha tesirli olur; Oğlum, bardak şöyle dolar, böyle tutulur, su şöyle verilir, diye tariften ziyade, bir defa tatbik ederek göstermek, daha tesirlidir.”```
*[Fazilet Takvimi - 15 Eylül 2020]* bu mübarek hikmetli sozlerin hikmetlerine nail olabilmek temennisiyle ...
SÜLEYMAN HİLMİ TÜNAHAN HAZRETLERİNİN SON VASİYETİ :
Bu yoldan ayrılmayınız. Vahdet-i vücûda sapmayınız. Kerâmet peşinde koşmayınız. Hiçbir zaman ülûm-i müsbeteyi ulûm-i İlâhî üzerine tercih etmeyiniz.

Evlatlarım! Biz bugüne kadar imkân nisbetinde bütün gücümüzü sarf ederek din-i mübîn-i İslâm’a hizmetimizi yapmaya çalıştık. Bu vazifeyi ve bu mes’ûliyeti bundan sonra siz götüreceksiniz. Bizim vazifemiz bitti, artık bu vazifeleri siz devam ettireceksiniz. Buna mecbursunuz, bunu yapmadığınız takdirde, şu on parmağımı mahşerde yakanızda bulacaksınız. En namüsait zamanlarda dahi talebe okutmaya devam edeceksiniz. Dağ başında olsanız, elinize bir kişi geçse ona Kur’ân’ı ve dini öğreteceksiniz. Siz Allah’ın memurusunuz, Kitâbullah’ın memurusunuz, Resûlüllâh’ın memurusunuz, feyz-i Muhammedî’nin tevzi‘ memurusunuz. Memuriyet vazifenizi hakkıyla îfa etmediğiniz takdirde, yarın sizlerden ben dâvâcı olurum. Burada bulunanlar, bulunmayanlara aynen bunları tebliğ etsinler. Bir daha görüşmemiz mümkün değildir. Görüşmemiz İnşâallah rûz-i cezada olur.
HAZRETİ ÜSTAZIMIZIN MÜBAREK SÖZLERİ
1. Efendiler! Bir takım yol kesiciler vardır ki; kaza borcu olan, nafile ibadet yapamaz diye fetva vererek, Ümmeti Muhammedi ibadetten mahrum bırakıyorlar. Bunlar kutta-i tariktir.
2. İki evladımın bir araya gelmesi sohbettir.
3. Evlatlarım! Okuduğunuz kitapların, musannıflarının atomları, ecza-i asliyeleri toprak altında; ruhları ise size nazardır. Dikkat edin! Ümit edilir ki büyük nura mazhar olursunuz.
4. Ben size bu ilmi; müftü olasınız imam olasınız diye okutmuyorum. İmanlı bir Ümmet-i Muhammed olmanız ve diğer Ümmet-i Muhammed’i irşad için okutuyorum. Kim menfaat için okutursa, Allah onu çarpar.
5. Evlatlarım! Size şefaat olmayacak, inşaallah siz şefaat edeceksiniz.
6. Evlatlarım! Şu şekilde dua edin, isteyin: “Yarabbi bize ilim ver, feyiz ver, nur ver. Verdiğin ilmi yaydır Allahım.” (H. Arıkan)
7. Kalbi ile Allah diyen Nakşibendî yolcusu, dünyada kalmadıkça kıyamet kopmaz.
8. Hidayetten mahrum bir adamı hidayete getirmek; dünyayı ters çevirmek kadar zordur.
9. Efendiler! Namaz kılmayan kâfir olmaz ama kâfirler de namaz kılmaz.
10. Evlatlarım! Vazifeniz okuyup-okutmaktır.
11. Evlatlarım! Sizler yüzbinlere baliğ olacaksınız.
12. Maneviyatsız ilim, zehre müngaliptir. Bizde ilim öğrenmek 5 sene, 3 sene değil 2 senedir.
13. Bizim elif cüzümüzde okuyanların; dini sahih, imanı sahih, nikâhı sahih, her şeyi sahih olur. Sonunda feyzi ilahi nasip olur.
14. Himmet olmadan, karıncanın adımı kadar yükselmek mümkün değildir.
15. Eser yazmayı iki şeyden, (sebepten) dolayı tercih etmedim. 1: Baktım, ecdadımızın yazdığı eserler ayaklar altında sürünüyor. 2: Ecdadın yazmış olduğu kitapları okuyacak kimse kalmamış.
16. Evlatlarım! Bu yolda ana baba dinlemezler.
17. Evlatlarım! Hizmet edin, hizmet ederseniz; malda sizin, mülkte sizin, makamda sizin, şan da sizin, şeref de sizin.
18. Kim “Allahümmerzugna hifzel mürselin” duasını, her gün seher vaktinde kalkıp, 70 defa okuyup bir ay devam ederse ona süfliler musallat olamazlar. (H. Arıkan)
19. Biz kalbimizi bir an Rasülüllah’ın kalbinden kessek, o zamanımızı ölü sayarız. Sizlerde öylesiniz, evlatlarım.
20. Bu devir gizlilikler devridir. Biz kendimizi kimseye anlatamadık, evladım Kemal, seni de kimse anlayamayacak.
21. Evlatlarım! Feyzi müngati olanlar ile hemhal olmayınız. Sizin de feyziniz müngati olur.
22. Evlatlarım! İtaat ve azm ederseniz; muvaffak olmayacağınız bir şey yoktur.
23. Evlatlarım! Sevenler dahi bu dünyadan imanla gidecekler. Evlatlarımıza değil, evlatlarımızı sevenlere dahi şefaat edeceğiz.
24. Evlatlarım! Kerametin hayranı ve aşıkı olmayınız.
25. Evladımız olduktan sonra, çingene de olsa muhteremdir.
26. Benim evlatlarım, Anadolu’dan çarığını sürüyerek gelirler, İstanbul efendisi olarak giderler.
27. Bir vilayette bir evladım olsun yeter, artar bile.
28. Evlatlarım! Hz Allah’tan çok yüce şeyler isteyiniz.
29. Benden keramet istiyorlar. Ne kerameti? En büyük keramet, şu zamanda binlerce İmamı Rabbani evladının olması değil midir?
30. Benim evlatlarım, Yusuf (AS) güzelliğindedir.
31. Benim evlatlarım, bildiğinin alimi, bilmediklerinin de talibidirler.
32. Evlatlarımın üç anından korkarım: 1. Bülüğa erme anı 2. askerlik anı 3. evlenme anı. Bu yollardan geçebilmenin yolu, rabıtayı terk etmemektir.
33. Evlatlarım! Sizler birer aletsiniz, alet kullanılırsa işe yarar.
34. Bir evladımızla, diğer bir evladımız arasında üç günlük küslük olursa feyizleri kesilir.
35. “La ilahe illallahü vahdehüle şerike leh” duasını okuyanlar, inşaallah cehennem yüzü görmeyecekler. Efendiler! Bunu yazınız, çoluğunuza-çocuğunuza öğretiniz.
36. Sizler hizmete devam ettiğiniz müddetçe, her yerde beraberiz.
37. Mezara gidiyor bile olsak, ders denince koşarız.
38. Dünyada bize rahat ettirmediler, irtihalimizden sonra siz hizmet ediniz, biz istirahat edelim.
39. Evlatlarım! Bu yol Allah’ın yolu, Resulünün yolu, ashabının yoludur. Bu yol sıkıntılar ile doludur. Bu yolda yürürken ayağımıza diken batmazsa biz bu yolumuzdan…
40. Dünya, ahiretin gölgesidir. Sen güneşi arkana alırsan, gölge önüne düşer. Ne kadar kovalarsan yakalayamazsın. Ama güneşi önüne alırsan, o zaman gölgen arkada kalır ki, arkanızdan gelecektir. Evlatlarım! Sizde dünyayı arkanıza alınız.
41. Evlatlarım! Benim size verdiğim; ilim hazinesinin anahtarıdır. Siz bu anahtarla açıp ilim hazinesini alacaksınız.
42. Evlatlarım! Benden aldığınız bu ilim; dünyanızı da ahiretinize de yeter. İçinizde suiistimal eden olursa cehennemi, boylar.
43. Üzerinde misvak taşıyan felç olmaz.
44. Vazifemiz; cehennemin önündeki kütükleri kurtarmaktır.
45. Dört şeye güvenmeyin. 1. Amirlerin iltifatına 2. Kış güneşine 3. Suyun durgunluğuna 4. Kadınların cilvesine.
46. Evlatlarım! Arasına fitneyi fesat girdiği zaman, oradan enbiya ve evliya, alakasını keser.
47. Evlatlarım! Rızka değil rezzaka bağlanın.
48. Bir kimse, kurban kesmeye gücü yettiği halde kurban kesmezse, ondan akacak kan o sene içinde kendinden veya evladından akar. Bu ya trafik kazasında olur ya da ameliyat masasında olur.
49. Kapımıza gelen, beş yaşında çocuk da olsa onunla alakalanırız.
50. Hizmetlerimiz Kemal ile kemale erecektir.
51. Daima kardeşlerimize, hüsnü – zan ediniz. Onları kendinizden üstün görünüz. Bir kimse, bütün kardeşlerini kendi nefsi üzerine tercih etmedikçe kâmil insan olamaz.
52. Bir insan zamanının mürşidi kâmilini bulamadıysa zamanın mürşidi kâmilinin gıyabında ona rabıta yapsın.
53. Asrısaadet bir daha yaşanmadıkça, kıyamet kopmayacak.
54. Bu bir devlettir ki fi zamanına bir ferd, ayağına demir pabuç giyse, ömrü nuh yaşasa, ruyi zemini dolaşsa, cenabı hak tevhid etmedikçe bu nimete vasıl olamaz.
55. Bize azıcık yardım edene, biz Uhud Dağı kadar yardım ederiz.
56. Saatlerce, günlerce, aylarca, haftalarca Kuran-ı Kerim okumaktan, beş dakika rabıta yapmak daha faziletlidir. Çünkü Kuran-ı Kerim; Allah’ın sıfatının tecellisidir. Rabıta ise; zatının tecellisidir. Rabıtada zatının tecellisinden istifade ediyoruz.
57. Allah’a kavuşturacak, vasıl edecek, yakın olacak şey sohbettir.
58. Bir müminin yaşayışının sıkıntılı olması ahiretinin sıkıntısız geçeceğine alamettir.
59. Diz üzerinde rabıta yapanlar, romatizma hastası olmazlar. Dünya’da mümin için rahatlık yoktur.
60. Bir defa Salat-ı Münciyye okumak yüz defa Salavat-ı Şerifeye bedeldir.
61. Aklın inkişafı için rabıta ve zikri kalbi zaruridir.
62. Ehli rabıtadan ma-adası imanla gitseler dahi cehennemi tadacaklar.
63. Ekmek kırığından, mübalağa ile tahzir ederim.
64. Nur, feyz nurunda istikametten ayırmayalım.
65. Teheccüd namazı bizim sancağımızdır.
66. Tadil-i Erkan’a riayetsizlik maişet sıkıntısı getirir.
67. Ayasofya açılmadan, Türkiye’nin felaha ermesi mümkün değildir. Eğer açılırsa kurtulur. Çünkü orada, peygamberimizin iziyle beraber, yetmiş bin ruhani vardır.

Admin
Admin
Admin

Mesaj  Admin Salı Ara. 22, 2020 12:55 pm

SÜLEYMAN HİLMİ TÜNAHAN HAZRETLERİNİN SON VASİYETİ : Bu yoldan ayrılmayınız. Vahdet-i vücûda sapmayınız. Kerâmet peşinde koşmayınız. Hiçbir zaman ülûm-i müsbeteyi ulûm-i İlâhî üzerine tercih etmeyiniz.

Evlatlarım! Biz bugüne kadar imkân nisbetinde bütün gücümüzü sarf ederek din-i mübîn-i İslâm’a hizmetimizi yapmaya çalıştık. Bu vazifeyi ve bu mes’ûliyeti bundan sonra siz götüreceksiniz. Bizim vazifemiz bitti, artık bu vazifeleri siz devam ettireceksiniz. Buna mecbursunuz, bunu yapmadığınız takdirde, şu on parmağımı mahşerde yakanızda bulacaksınız. En namüsait zamanlarda dahi talebe okutmaya devam edeceksiniz. Dağ başında olsanız, elinize bir kişi geçse ona Kur’ân’ı ve dini öğreteceksiniz. Siz Allah’ın memurusunuz, Kitâbullah’ın memurusunuz, Resûlüllâh’ın memurusunuz, feyz-i Muhammedî’nin tevzi‘ memurusunuz. Memuriyet vazifenizi hakkıyla îfa etmediğiniz takdirde, yarın sizlerden ben dâvâcı olurum. Burada bulunanlar, bulunmayanlara aynen bunları tebliğ etsinler. Bir daha görüşmemiz mümkün değildir. Görüşmemiz İnşâallah rûz-i cezada olur.”
Admin
Admin
Admin

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden  Empty Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinden

Mesaj  Admin Cuma Kas. 27, 2020 6:17 am

HAZRETİ ÜSTAZIMIZIN MÜBAREK SÖZLERİ
1. Efendiler! Bir takım yol kesiciler vardır ki; kaza borcu olan, nafile ibadet yapamaz diye fetva vererek, Ümmeti Muhammedi ibadetten mahrum bırakıyorlar. Bunlar kutta-i tariktir.
2. İki evladımın bir araya gelmesi sohbettir.
3. Evlatlarım! Okuduğunuz kitapların, musannıflarının atomları, ecza-i asliyeleri toprak altında; ruhları ise size nazardır. Dikkat edin! Ümit edilir ki büyük nura mazhar olursunuz.
4. Ben size bu ilmi; müftü olasınız imam olasınız diye okutmuyorum. İmanlı bir Ümmet-i Muhammed olmanız ve diğer Ümmet-i Muhammed’i irşad için okutuyorum. Kim menfaat için okutursa, Allah onu çarpar.
5. Evlatlarım! Size şefaat olmayacak, inşaallah siz şefaat edeceksiniz.
6. Evlatlarım! Şu şekilde dua edin, isteyin: “Yarabbi bize ilim ver, feyiz ver, nur ver. Verdiğin ilmi yaydır Allahım.” (H. Arıkan)
7. Kalbi ile Allah diyen Nakşibendî yolcusu, dünyada kalmadıkça kıyamet kopmaz.
8. Hidayetten mahrum bir adamı hidayete getirmek; dünyayı ters çevirmek kadar zordur.
9. Efendiler! Namaz kılmayan kâfir olmaz ama kâfirler de namaz kılmaz.
10. Evlatlarım! Vazifeniz okuyup-okutmaktır.
11. Evlatlarım! Sizler yüzbinlere baliğ olacaksınız.
12. Maneviyatsız ilim, zehre müngaliptir. Bizde ilim öğrenmek 5 sene, 3 sene değil 2 senedir.
13. Bizim elif cüzümüzde okuyanların; dini sahih, imanı sahih, nikâhı sahih, her şeyi sahih olur. Sonunda feyzi ilahi nasip olur.
14. Himmet olmadan, karıncanın adımı kadar yükselmek mümkün değildir.
15. Eser yazmayı iki şeyden, (sebepten) dolayı tercih etmedim. 1: Baktım, ecdadımızın yazdığı eserler ayaklar altında sürünüyor. 2: Ecdadın yazmış olduğu kitapları okuyacak kimse kalmamış.
16. Evlatlarım! Bu yolda ana baba dinlemezler.
17. Evlatlarım! Hizmet edin, hizmet ederseniz; malda sizin, mülkte sizin, makamda sizin, şan da sizin, şeref de sizin.
18. Kim “Allahümmerzugna hifzel mürselin” duasını, her gün seher vaktinde kalkıp, 70 defa okuyup bir ay devam ederse ona süfliler musallat olamazlar. (H. Arıkan)
19. Biz kalbimizi bir an Rasülüllah’ın kalbinden kessek, o zamanımızı ölü sayarız. Sizlerde öylesiniz, evlatlarım.
20. Bu devir gizlilikler devridir. Biz kendimizi kimseye anlatamadık, evladım Kemal, seni de kimse anlayamayacak.
21. Evlatlarım! Feyzi müngati olanlar ile hemhal olmayınız. Sizin de feyziniz müngati olur.
22. Evlatlarım! İtaat ve azm ederseniz; muvaffak olmayacağınız bir şey yoktur.
23. Evlatlarım! Sevenler dahi bu dünyadan imanla gidecekler. Evlatlarımıza değil, evlatlarımızı sevenlere dahi şefaat edeceğiz.
24. Evlatlarım! Kerametin hayranı ve aşıkı olmayınız.
25. Evladımız olduktan sonra, çingene de olsa muhteremdir.
26. Benim evlatlarım, Anadolu’dan çarığını sürüyerek gelirler, İstanbul efendisi olarak giderler.
27. Bir vilayette bir evladım olsun yeter, artar bile.
28. Evlatlarım! Hz Allah’tan çok yüce şeyler isteyiniz.
29. Benden keramet istiyorlar. Ne kerameti? En büyük keramet, şu zamanda binlerce İmamı Rabbani evladının olması değil midir?
30. Benim evlatlarım, Yusuf (AS) güzelliğindedir.
31. Benim evlatlarım, bildiğinin alimi, bilmediklerinin de talibidirler.
32. Evlatlarımın üç anından korkarım: 1. Bülüğa erme anı 2. askerlik anı 3. evlenme anı. Bu yollardan geçebilmenin yolu, rabıtayı terk etmemektir.
33. Evlatlarım! Sizler birer aletsiniz, alet kullanılırsa işe yarar.
34. Bir evladımızla, diğer bir evladımız arasında üç günlük küslük olursa feyizleri kesilir.
35. “La ilahe illallahü vahdehüle şerike leh” duasını okuyanlar, inşaallah cehennem yüzü görmeyecekler. Efendiler! Bunu yazınız, çoluğunuza-çocuğunuza öğretiniz.
36. Sizler hizmete devam ettiğiniz müddetçe, her yerde beraberiz.
37. Mezara gidiyor bile olsak, ders denince koşarız.
38. Dünyada bize rahat ettirmediler, irtihalimizden sonra siz hizmet ediniz, biz istirahat edelim.
39. Evlatlarım! Bu yol Allah’ın yolu, Resulünün yolu, ashabının yoludur. Bu yol sıkıntılar ile doludur. Bu yolda yürürken ayağımıza diken batmazsa biz bu yolumuzdan…
40. Dünya, ahiretin gölgesidir. Sen güneşi arkana alırsan, gölge önüne düşer. Ne kadar kovalarsan yakalayamazsın. Ama güneşi önüne alırsan, o zaman gölgen arkada kalır ki, arkanızdan gelecektir. Evlatlarım! Sizde dünyayı arkanıza alınız.
41. Evlatlarım! Benim size verdiğim; ilim hazinesinin anahtarıdır. Siz bu anahtarla açıp ilim hazinesini alacaksınız.
42. Evlatlarım! Benden aldığınız bu ilim; dünyanızı da ahiretinize de yeter. İçinizde suiistimal eden olursa cehennemi, boylar.
43. Üzerinde misvak taşıyan felç olmaz.
44. Vazifemiz; cehennemin önündeki kütükleri kurtarmaktır.
45. Dört şeye güvenmeyin. 1. Amirlerin iltifatına 2. Kış güneşine 3. Suyun durgunluğuna 4. Kadınların cilvesine.
46. Evlatlarım! Arasına fitneyi fesat girdiği zaman, oradan enbiya ve evliya, alakasını keser.
47. Evlatlarım! Rızka değil rezzaka bağlanın.
48. Bir kimse, kurban kesmeye gücü yettiği halde kurban kesmezse, ondan akacak kan o sene içinde kendinden veya evladından akar. Bu ya trafik kazasında olur ya da ameliyat masasında olur.
49. Kapımıza gelen, beş yaşında çocuk da olsa onunla alakalanırız.
50. Hizmetlerimiz Kemal ile kemale erecektir.
51. Daima kardeşlerimize, hüsnü – zan ediniz. Onları kendinizden üstün görünüz. Bir kimse, bütün kardeşlerini kendi nefsi üzerine tercih etmedikçe kâmil insan olamaz.
52. Bir insan zamanının mürşidi kâmilini bulamadıysa zamanın mürşidi kâmilinin gıyabında ona rabıta yapsın.
53. Asrısaadet bir daha yaşanmadıkça, kıyamet kopmayacak.
54. Bu bir devlettir ki fi zamanına bir ferd, ayağına demir pabuç giyse, ömrü nuh yaşasa, ruyi zemini dolaşsa, cenabı hak tevhid etmedikçe bu nimete vasıl olamaz.
55. Bize azıcık yardım edene, biz Uhud Dağı kadar yardım ederiz.
56. Saatlerce, günlerce, aylarca, haftalarca Kuran-ı Kerim okumaktan, beş dakika rabıta yapmak daha faziletlidir. Çünkü Kuran-ı Kerim; Allah’ın sıfatının tecellisidir. Rabıta ise; zatının tecellisidir. Rabıtada zatının tecellisinden istifade ediyoruz.
57. Allah’a kavuşturacak, vasıl edecek, yakın olacak şey sohbettir.
58. Bir müminin yaşayışının sıkıntılı olması ahiretinin sıkıntısız geçeceğine alamettir.
59. Diz üzerinde rabıta yapanlar, romatizma hastası olmazlar. Dünya’da mümin için rahatlık yoktur.
60. Bir defa Salat-ı Münciyye okumak yüz defa Salavat-ı Şerifeye bedeldir.
61. Aklın inkişafı için rabıta ve zikri kalbi zaruridir.
62. Ehli rabıtadan ma-adası imanla gitseler dahi cehennemi tadacaklar.
63. Ekmek kırığından, mübalağa ile tahzir ederim.
64. Nur, feyz nurunda istikametten ayırmayalım.
65. Teheccüd namazı bizim sancağımızdır.
66. Tadil-i Erkan’a riayetsizlik maişet sıkıntısı getirir.
67. Ayasofya açılmadan, Türkiye’nin felaha ermesi mümkün değildir. Eğer açılırsa kurtulur. Çünkü orada, peygamberimizin iziyle beraber, yetmiş bin ruhani vardır.
Admin
Admin
Admin

- Similar topics