baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KALBİ BESLEYEN DAMARLARIN (KORONER DAMARLAR) HASTALIKLARI

Aşağa gitmek

KALBİ BESLEYEN DAMARLARIN (KORONER DAMARLAR) HASTALIKLARI Empty KALBİ BESLEYEN DAMARLARIN (KORONER DAMARLAR) HASTALIKLARI

Mesaj  Admin Perş. Nis. 23, 2009 11:37 am

KALBİ BESLEYEN DAMARLARIN (KORONER DAMARLAR) HASTALIKLARI



Kalbin beslenmesi için Oksijen ve gıdaya ihtiyaç vardır. Kalbin bu ihtiyacını aort damarından çıkan 2 damar sağlar. Bunlardan biri sağ koroner damardır ve ön duvarı ve sol kalbi besler. Sol koroner damar ise sol ana damar ve sol arka dubarı damarı olmak üzere ikiye ayrılır ve bu damarlar sol kalbin arka duvarını besler.

Bu damarlar vücudun diğer damarlarında olduğu gibi yaşla bağlantılı olarak zamanla daralmaya başlarlar. Damarlardaki daralma erken yaşlarda olursa normal değildir.

Erken yaşlarda damarların daralmasının sebepleri sigara, yüksek tansiyon, kanda yağ miktarının yüksekliği, şeker hastalığı, aşırı stres olabilir. Ayrıca bu daralma kalıtımsal da olabilir.



Damar daralmalarının belirtileri nedir?

Damar daralmalarının belirtileri; daralmanın %10 u bulmasıyla ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler

Göğsün sol tarafında zaman zaman çeneye vuran ve sol ele kadar yayılan ağrılar,
Göğüs kafesinde baskı,
Nefes darlığı,
Kalpte ritim bozukluğu, olarak sıralanır.


Sol tarafta meydana gelen ağrılar ve nefes darlığı özellikle soğuk havalarda artar. Hareket halinde başlayıp, dinlenme ile geçen ağrılardır. Kalp ağrıları çok tipiktir. Dinlenme halindeki ağrıların çoğunlukla kalple ilgisi yoktur. Hastalık kalbi dinleyerek ya da en son aşamada anjiyografi ile teşhis edilebilir.



Tedavisi

Hasta ağrılardan şikâyetçi ise yapacağı tek şey, hastanın dinlendirilerek verilecek haplarla nabız düşürülmeye çalışılır böylece kalbin oksijen ve gıda ihtiyacı en aza indirilmeye çalışılır. Kalp ritminin düşürülmesi amacıyla hastaya verilecek ilaçlar; Trinitrin içeren haplardır. Bu haplar sayesinde kalp dinlendirilir.



Enfarktüs(enfaktüs) nedir?

Kalbi besleyen bir damar tamamen ya da kısmen tıkanabilir. Bunun sonucunda o damarın beslediği kalp kası ölür. İşte buna enfarktüs denir. Hangi damarın ne kadar ve nereden kapandığı enfarktüs derecesini belirler. Büyük enfarktüsler kalp yetmezliğine, ritim bozukluğuna ve ani ölümlere sebep olur.



Kalp sağlığına iyi gelen şifalı bitkiler.

Kalp Kaslarını Güçlendirmenin Bitkisel Tedavisinde kullanılan şifalı bitkilerden birisi zencefil diğeri ise çörek otudur. Sarımsağın tansiyonu düşürücü etkisi de kalp sorunlarını çözmede kullanılabilmektedir. Bunun yanında bir kür hazırlayıp ona devam etmemiz bizler için daha iyi olabilir. Ancak bunun bir destekleyici tedavi olduğunu ve asıl tedavinin doktorlar kontrolünde yapılacağını sakın unutmayınız. Kalp Ağrıları, kalp ağrısı, kalpte ağrı



Gerekli malzemeler:
Kedi otu, Yavşan otu, Pelit otu, Oğul otu, Üzüm sirkesi, Bal



Hazırlanış Şekli:
Kedi otu ve yavşan otu kaynar suda yirmi dakika bekletilerek demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı şurup kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırılarak karıştırılır. Hazırlanan şuruptan yemekten sonra iki çorba kaşığı alınır.

İkincil olarak:
Süzüldükten sonra elde edilen posaya elenmiş pelit otu tozu karıştırılarak macun kıvamına gelinceye kadar limon suyu ile yoğrulur. Hazırlanan macun dan nohut iriliğinde haplar yapılır. Günde üç-beş tane tok karına yutulur.

Üçüncül olarak:
Oğul otu, suda kaynatılarak süzülür. Elde edilen sıvıya bir miktar saf su ve sirke ilave edilir. Hazırlanan karışım bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen bu karışımdan yemek arası bir fincan içilir.


Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4953
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 52

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz