baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI

Aşağa gitmek

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI Empty EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI

Mesaj  Admin Perş. Haz. 18, 2009 7:39 pm

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI

Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını zenginleştirmek için gayret eden öğretmenlere ve eğitimcilere ulaşılmayı ve bu kişileri meslektaşları ile bir araya getirerek yeni öğrenme ortamlarının oluşmasını hedeflemektedir.

2008’de beşincisini gerçekleştireceğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, ülkemizde eğitimin tüm paydaşlarını iyi örnekler etrafında bir araya getirmesi açısından önemli bir örnektir. Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, Ankara ve yerel birimlerinden yetkililer, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, veliler, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişiler ve öğrenciler, konferans süresince farklı alanlarda ve düzeylerde iletişim ve işbirliği olanağı bulabilmektedirler.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2008

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2008, üniversite öncesi eğitim çerçevesinde aşağıdaki konularda yapılacaktır:

Öğrenme – Öğretme Etkinlikleri
Bu kategori, sınıf içi ya da ders dışı uygulama örneklerini içermektedir. Gerçekleştirdiğiniz uygulama ya da geliştirdiğiniz materyal öğretim programında yer alan Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Resim, Beden Eğitimi, Tarih, İngilizce, vb. gibi farklı derslere ilişkin olabilir.
Ölçme ve değerlendirme
Bu kategori, bireye/gruba uygulanmak üzere akademik başarı, davranış gibi farklı alanlara ait ölçme ve değerlendirme uygulama/materyal örneklerini içerir.
Özel eğitim
Bu kategori, zihinsel ve/ya da bedensel yönden farklı gelişen bireylere yönelik uygulama/materyal örneklerini içerir.
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR)
Bu kategori, kişinin kendini anlaması, sorunlarını çözebilmesi, gerçekçi kararlar çerçevesinde dengeli ve sağlıklı uyum sağlaması ve böylece potansiyelini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımları içeren ve/ya da kişisel, eğitsel, mesleki PDR hizmetlerinin çeşitli alanlarda uygulanmasına ilişkin uygulama/materyal örneklerini içerir.
Teknolojinin eğitimde kullanılması
Bu kategori, eğitim problemlerine çözüm üretmek amacıyla öğretim, öğrenme, gelişim, yönetim ve diğer teknolojilerin bir arada kullanılmasına yönelik uygulama/materyal örneklerini içerir.
Özel Başvuru Alanları:

Barış Eğitimi
Bu kategori, bireylerde, çatışmaları yaratıcı, yapıcı ve barışçıl şekillerde çözecek becerilerin artırılmasına yönelik uygulama/materyalleri içermektedir. Bu uygulama/materyaller, barış eğitimi, çocuk hakları eğitimi, insan hakları eğitimi, demokratik yurttaşlık eğitimi, uzlaşma, kültürlerarası öğrenme, barışçıl sınıf oluşturma, öğrenciyle iletişim, vb. konularında okul ve sınıf içi düzenlemeler, ders konuları ve ders işleme biçimleri olabilir, ders dışı öğrenme ortamlarından örnekler içerebilir.
Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı ile Mücadele Örnekleri
Bu kategori, kız çocuklarının eğitime erişimlerinin ve eğitim sürecine aktif katılımlarının sağlanmasına yönelik uygulama/materyalleri içermektedir. Bu uygulama/materyaller, kız çocuklarının eğitime etkin katılımını sağlayan okul ve sınıf içi düzenlemeler, ders konuları ve ders işleme biçimleri olabileceği gibi, kız çocuklarının okula erişimini sağlayan yerel/bireysel örnekler de olabilir. Bu amaçla, yerel düzeyde fark yaratan uygulamalarla başvurulması önemsenmektedir.
BAŞVURU SÜRECİ

1. Kimler başvurabilir?
İlk ve ortaöğretim kurumlarından, üniversitelerden, bürokrasiden ve sivil toplum kuruluşlarından eğitimciler (kişi, ekip ya da kurum olarak), C bölümünde yazılı konu ve alanlarda iyi örnek oluşturduğuna inandıkları uygulamalarını/materyallerini sunmak üzere başvurabilirler. Kişi, ekip ya da kurumlar birden çok uygulama/materyal başvurusu yapabilirler. Ancak, uygulamaların/materyallerin bu konferans için özel olarak geliştirilmiş olmaması gerekir. Uygulamanın, yeterli uzunlukta bir süre boyunca yapılmış ve sonuçlarının değerlendirilmiş olması zorunludur.
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2004, 2005, 2006 ve 2007’de sözlü ya da poster sunuş yapan kişilerin yeni bir uygulama/materyal ile başvurmalarına engel yoktur. Ancak, 2004, 2005, 2006 veya 2007’de yapılan başvurular, kabul edilmiş olsun ya da olmasın, yeniden gönderilmemelidir.
Bununla birlikte, 2007 yılında jüri tarafından dikkate değer bulunmuş, ancak uygulamasının ya da değerlendirmesinin tamamlanmamış ve/veya bu bilgilerin başvuru formunda yeterince paylaşılmamış olmasından dolayı değerlendirme sonucunda teşvik edici ret mektubu alan başvuruların, zenginleştirilmiş ve değerlendirme sonuçlarına yer verilmiş olması kaydıyla yeniden gönderilmesi önemsenmektedir.

2. Başvurular
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2008’e başvurular, postayla ulaştırılmak üzere yazılı olarak ya da web sitesi üzerinden elektronik olarak (e-başvuru) yapılabilecektir.
Web sitesi kullanılmaksızın elektronik posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru formunuzu hem e-başvuru şeklinde yapıp hem de yazılı olarak göndermemenizi, bu iki yoldan yalnızca birini kullanmanızı önemle rica ederiz. Buna uymayan başvurular kabul edilmeyecektir.

3. Web sitesi üzerinden başvuru (e-başvuru)
İnternete erişimi olan başvuru sahipleri [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir.. Buraya Tıklayın ve üye olun] adresinden 14 Aralık 2007’den itibaren ulaşabilecekleri e-başvuru formunu doldurarak konferansa başvurabilirler.
Bu kişilere başvurularını tamamlamalarıyla beraber bir başvuru numarası verilecektir.
E-başvuru yapan başvuru sahipleri, başvurularına ek olarak göndermek istedikleri uygulama/materyal örneklerini, üzerine başvuru numaralarını yazacakları bir zarfa koyarak, postayla aşağıdaki adrese gönderebilirler:

Eğitim Reformu Girişimi
Bankalar Caddesi, No:2, Kat:5, Karaköy, 34420, İstanbul
Zarfların içine sadece eklerin konması ve başvuru formunun eklenmemesi önemle rica olunur.

4. Yazılı başvuru
Yazılı olarak başvurmak isteyenler başvuru formlarına [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir.. Buraya Tıklayın ve üye olun] adresinden ulaşabilirler. Erişim ve yükleme zorlukları dolayısıyla başvuru formuna ulaşamayanlar (212) 292 5044 numaralı telefonu arayarak formun faks yoluyla kendilerine gönderilmesini talep edebilirler.
Başvurularını yazılı olarak göndermek isteyen başvuru sahipleri doldurdukları formları aşağıdaki adrese gönderebilirler:

Eğitim Reformu Girişimi
Bankalar Caddesi, No:2, Kat:5, Karaköy, 34420, İstanbul

Yazılı başvuru yapan başvuru sahipleri, başvurularına ek olarak göndermek istedikleri uygulama/materyal örneklerini, başvuru formları ile aynı zarfa koyarak gönderebilirler.

5. Başvuru için son tarih
Başvuru formlarının ve eklerinin 18 Ocak 2008 Cuma günü iş saati bitimine kadar yukarıda verilen adreslere ulaşmış olması gerekmektedir. Yazılı başvuru yapanlar için son postaya verme tarihi 14 Ocak 2008’dir. 18 Ocak’tan sonra gelen ya da 14 Ocak’tan sonra postaya verilmiş olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Adres yanlışlığından kaynaklanan gecikmeler nedeniyle sorumluluk kabul edilmeyecektir.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4953
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 52

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz