RUŞEYM BİR DOĞA MUCİZESİ NİN YARARLARI
1 sayfadaki 1 sayfası
RUŞEYM BİR DOĞA MUCİZESİ NİN YARARLARI
Ruşeym doğanın altın sırrı olarak biliniyor ve faydaları saymakla bitmiyor. Doğanın altın sırrının ismi RUŞEYM… Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ‘‘ruşeym”, gramlarla satılıyor.
Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dayanıklılık süresi çok az. Piyasada 250 gramı 5 YTL’den satılıyor. Türkiye’de tüketimi çok az ve fazla bilinmiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’de ise tüketimi oldukça yaygın… Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen bir besin.
Yalnızca ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi vurgulanıyor.
NASIL TÜKETİLİYOR: Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.
NELERE İYİ GELİYOR?
AFRODİZYAK: Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
YAŞLILIĞI GECİKTİRİCİ: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.
KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
SİNİRE BİREBİR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
GÜZELLİK İÇİN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer’de beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söyledi.
Özellikle genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan bağışıklık sistemine bağlı bağırsak problemi olan ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğine dikkati çeken Özer, kepeğe ve buğday ununa oranla daha zengin olan bu ürünü, bazı firmaların tablet yapma girişiminde bulunduğunu kaydetti.
Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, anı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.
E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.
ALINTI:http://dogaltedavi.wordpress.com/2008/11/13/doganin-mucizevi-sirri-ruseym/
Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dayanıklılık süresi çok az. Piyasada 250 gramı 5 YTL’den satılıyor. Türkiye’de tüketimi çok az ve fazla bilinmiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’de ise tüketimi oldukça yaygın… Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen bir besin.
Yalnızca ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi vurgulanıyor.
NASIL TÜKETİLİYOR: Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.
NELERE İYİ GELİYOR?
AFRODİZYAK: Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
YAŞLILIĞI GECİKTİRİCİ: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.
KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
SİNİRE BİREBİR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
GÜZELLİK İÇİN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer’de beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söyledi.
Özellikle genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan bağışıklık sistemine bağlı bağırsak problemi olan ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğine dikkati çeken Özer, kepeğe ve buğday ununa oranla daha zengin olan bu ürünü, bazı firmaların tablet yapma girişiminde bulunduğunu kaydetti.
Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, anı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.
E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.
ALINTI:http://dogaltedavi.wordpress.com/2008/11/13/doganin-mucizevi-sirri-ruseym/
RUŞEYM HAKKINDA BİLGİ
Ruşeym aslında hepimizin çok yakından tanıdığı BUĞDAY'ın embriyosudur.
Sizin ve ailenizin sağlığı ne kadar önemli?
Hastalıklar için önceden önlem almak istersiniz değil mi?
Vücudunuz için gerekli mineral ve vitaminleri alıyor musunuz?
Bu sorunlar sizin için ne kadar önemli?
Ruşeym mucizesi,kalp-damar sağlığını sinir ve sindirim sistemini koruyor,
kilo kontrolüne yardımcı, kollestrolü düşürüyor,kas-sinir gelişimine, büyüme ve cinsel gelişime yardımcı oluyor,hastalıklara karşı direnci arttırmaya, sağlıklı saçlara, cilde , gözlere,iyi bir ruh durumuna sahip olmanıza yardımcı oluyor,ve bir çok araştırmaya konu olduğu bilinmekte..…
Ekmek, ülkemizde başlıca gıda konumundadır. Günde kişi başına ortalama 350 gram ekmek tüketilir. Günlük kalorinin yaklaşık % 30-40 ı’ kepeği ayrılmamış tahıllardan karşılanmalıdır. Kepeği ayrılmış tahıl ve ürünleri tüketimiyle; gebe kadınların %39'unda B2, % 81 'inde B12, %76'sında folik asit,%72'sinde çinko eksikliği;
Emziren annelerin % 43'ünde B2, %36'sında B6, %60'ında B12, %73'ünde folik asit eksikliği;
Okul çocuklarının %90'lnda B2, %83'ünde B6 eksikliği görülmektedir.
Bu durumun çoçuklarda ve gençlerde fiziksel gelişmeye, kavrama yeteneğine, yetişkinlerde çalışma verimine ve ruh sağlığına olumsuz yansıması kaçınılmazdır
Ruşeym buğday başağının alt kısmında bulunur ve buğdayın "tüm besin değerlerini" taşır.Besleyici değeri çok yüksektir.Ruşeym tam bir vitamin,ve mineral deposudur. Bunun yanında bir çok hastalığı önlemede,etkili olan önemli aminoasit ve omega 3-6-9 yağ asitleri içerir.
İnsan vücudu için gerekli olan temel besinler, karbonhidratlar, vitaminler mineraller, aminoasitler, yağlar ,su ve posadır.
Beyaz ekmek yapımı aşamasında, ekmek unundan ruşeym maalesef ayrılmaktadır. Ruşeymin yapısında 18 amino asit,10’dan fazla vitamin, 8 mineral,
913 protein bileşimi, omega 3, omega 6, omega 9 yağ asitleri, prebiyotik enzimler,A, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E, Folik asit, Selenyum,Ko-enzim Q10, Fosfor, Sodyum ,Çinko,Kalsiyum,Magnezyum, Demir , Manganez, Potasyum, Triptofan,
Treonin, İzolösin, Sistin,Tirozin, Arginin, Fenil alanin,Glutamik asit, Aspartik asit, Lizin, Histidin, Alanin, Lösin, Glisin, Prolin, Serin,Valin,Metionin bulunur
Doğal bir ürün olan ruşeym artık ülkemizde de uygulanabilen uygun teknolojiler ile ekmeğimizin içinde yer alabilecek duruma gelmiştir.Tüm bu yararları göz ardı etmeden daha bilinçli ve sağlıklı beslenmek için geç kalmış sayılmayız.
YEDİKLERİMİZ İLACIMIZ, İLACIMIZ ,YEDİKLERİMİZ OLMALIDIR.
http://www.doktorsitesi.com/yazi/3433/SaGlikli-Yasam-KaynaGi-Ruseym-!!!?a_id=16
Sizin ve ailenizin sağlığı ne kadar önemli?
Hastalıklar için önceden önlem almak istersiniz değil mi?
Vücudunuz için gerekli mineral ve vitaminleri alıyor musunuz?
Bu sorunlar sizin için ne kadar önemli?
Ruşeym mucizesi,kalp-damar sağlığını sinir ve sindirim sistemini koruyor,
kilo kontrolüne yardımcı, kollestrolü düşürüyor,kas-sinir gelişimine, büyüme ve cinsel gelişime yardımcı oluyor,hastalıklara karşı direnci arttırmaya, sağlıklı saçlara, cilde , gözlere,iyi bir ruh durumuna sahip olmanıza yardımcı oluyor,ve bir çok araştırmaya konu olduğu bilinmekte..…
Ekmek, ülkemizde başlıca gıda konumundadır. Günde kişi başına ortalama 350 gram ekmek tüketilir. Günlük kalorinin yaklaşık % 30-40 ı’ kepeği ayrılmamış tahıllardan karşılanmalıdır. Kepeği ayrılmış tahıl ve ürünleri tüketimiyle; gebe kadınların %39'unda B2, % 81 'inde B12, %76'sında folik asit,%72'sinde çinko eksikliği;
Emziren annelerin % 43'ünde B2, %36'sında B6, %60'ında B12, %73'ünde folik asit eksikliği;
Okul çocuklarının %90'lnda B2, %83'ünde B6 eksikliği görülmektedir.
Bu durumun çoçuklarda ve gençlerde fiziksel gelişmeye, kavrama yeteneğine, yetişkinlerde çalışma verimine ve ruh sağlığına olumsuz yansıması kaçınılmazdır
Ruşeym buğday başağının alt kısmında bulunur ve buğdayın "tüm besin değerlerini" taşır.Besleyici değeri çok yüksektir.Ruşeym tam bir vitamin,ve mineral deposudur. Bunun yanında bir çok hastalığı önlemede,etkili olan önemli aminoasit ve omega 3-6-9 yağ asitleri içerir.
İnsan vücudu için gerekli olan temel besinler, karbonhidratlar, vitaminler mineraller, aminoasitler, yağlar ,su ve posadır.
Beyaz ekmek yapımı aşamasında, ekmek unundan ruşeym maalesef ayrılmaktadır. Ruşeymin yapısında 18 amino asit,10’dan fazla vitamin, 8 mineral,
913 protein bileşimi, omega 3, omega 6, omega 9 yağ asitleri, prebiyotik enzimler,A, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E, Folik asit, Selenyum,Ko-enzim Q10, Fosfor, Sodyum ,Çinko,Kalsiyum,Magnezyum, Demir , Manganez, Potasyum, Triptofan,
Treonin, İzolösin, Sistin,Tirozin, Arginin, Fenil alanin,Glutamik asit, Aspartik asit, Lizin, Histidin, Alanin, Lösin, Glisin, Prolin, Serin,Valin,Metionin bulunur
Doğal bir ürün olan ruşeym artık ülkemizde de uygulanabilen uygun teknolojiler ile ekmeğimizin içinde yer alabilecek duruma gelmiştir.Tüm bu yararları göz ardı etmeden daha bilinçli ve sağlıklı beslenmek için geç kalmış sayılmayız.
YEDİKLERİMİZ İLACIMIZ, İLACIMIZ ,YEDİKLERİMİZ OLMALIDIR.
http://www.doktorsitesi.com/yazi/3433/SaGlikli-Yasam-KaynaGi-Ruseym-!!!?a_id=16
Similar topics
» ÇİTLENBİĞİN YARARLARI (MELENGİÇ= ÇEDENE KAHVESİNİN YARARLARI)
» SAĞLIK MUCİZESİ KÖRİ
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» ZENCEFİLİN YARARLARI
» MUŞMULANIN YARARLARI
» SAĞLIK MUCİZESİ KÖRİ
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» ZENCEFİLİN YARARLARI
» MUŞMULANIN YARARLARI
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz