DOĞAL ŞEKER Stevia BİTKİSİNİN Faydaları
DOĞAL ŞEKER Stevia BİTKİSİNİN Faydaları
Stevia Faydaları:
* Stevia bitkisini tüm içeceklerinizde çay, kahve gibi tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz.
* Şeker otundan tüm pasta, kek ve tatlıları tatlandırmada faydalanabilirsiniz.
* Stevya bitkisinde hiç kalori olmadığından zayıflamaya yardımcı olur.
* Beyaz şekerin sağlığımıza verdiği zararları yaşamadan yiyeceklerini tatlandırabilirsiniz.
* Şeker otu kan şekerini arttırmamaktadır.
* Şeker hastaları tarafından uzman doktor gözetiminde kullanılabilir.
* Diş üzerinde plak oluşumunu yavaşlattığı ve çürük önleyici özelliği olduğu ise hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle tespit edilmiş.
* Doktor Ender Saraç TNT ekranlarında yayınlanan bir programda Stevia bitkisinin faydalarını şu şekilde açıklıyor: Stevya, Şeker içerir, fakat diyabet ve kan şekeri düzenlemede idealdir. Kan şekeri seviyesini düzenler. Dişler üzerinde plak gelişimini durdurur ve önler. Vitamin ve mineral almayı sağlar. Vücudun daha fazla kalsiyum emmesini sağlar. Hipertansiyonu önler.
Stevya Bitkisinin Zararları:
Stevya bitkisi doğal bir tatlandırıcıdır. Yapılan araştırmalar hiçbir zararı ve yan etkisi olmadığını göstermiştir. Piyasada satılan sakarin tipi tatalandırıcılar gibi zararlı değildir.
Stevia Bitkisi Nasıl Kullanılır:
Stevia bitkisinin kullanım alanları oldukça zengindir. Stevia diyette, şeker hastalığında, yüksek tansiyon problemlerinde kullanılabiliyor. Ağızda acı bir tat da bırakmıyor. Ayrıca ısıdan etkilenmiyor olması da büyük bir avantaj. Çünkü tüm içecekler, kompostolar, reçeller ve muhallebiler, pastalar, kekler ve kurabiyelerde bile şeker yerine kullanılabiliyor. Şeker otu stevya, yapay tatlandırıcıların kullanıldığı diyetlerde, yapay tatlandırıcıların yerine kullanılabilmektedir
* Stevia bitkisini tüm içeceklerinizde çay, kahve gibi tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz.
* Şeker otundan tüm pasta, kek ve tatlıları tatlandırmada faydalanabilirsiniz.
* Stevya bitkisinde hiç kalori olmadığından zayıflamaya yardımcı olur.
* Beyaz şekerin sağlığımıza verdiği zararları yaşamadan yiyeceklerini tatlandırabilirsiniz.
* Şeker otu kan şekerini arttırmamaktadır.
* Şeker hastaları tarafından uzman doktor gözetiminde kullanılabilir.
* Diş üzerinde plak oluşumunu yavaşlattığı ve çürük önleyici özelliği olduğu ise hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle tespit edilmiş.
* Doktor Ender Saraç TNT ekranlarında yayınlanan bir programda Stevia bitkisinin faydalarını şu şekilde açıklıyor: Stevya, Şeker içerir, fakat diyabet ve kan şekeri düzenlemede idealdir. Kan şekeri seviyesini düzenler. Dişler üzerinde plak gelişimini durdurur ve önler. Vitamin ve mineral almayı sağlar. Vücudun daha fazla kalsiyum emmesini sağlar. Hipertansiyonu önler.
Stevya Bitkisinin Zararları:
Stevya bitkisi doğal bir tatlandırıcıdır. Yapılan araştırmalar hiçbir zararı ve yan etkisi olmadığını göstermiştir. Piyasada satılan sakarin tipi tatalandırıcılar gibi zararlı değildir.
Stevia Bitkisi Nasıl Kullanılır:
Stevia bitkisinin kullanım alanları oldukça zengindir. Stevia diyette, şeker hastalığında, yüksek tansiyon problemlerinde kullanılabiliyor. Ağızda acı bir tat da bırakmıyor. Ayrıca ısıdan etkilenmiyor olması da büyük bir avantaj. Çünkü tüm içecekler, kompostolar, reçeller ve muhallebiler, pastalar, kekler ve kurabiyelerde bile şeker yerine kullanılabiliyor. Şeker otu stevya, yapay tatlandırıcıların kullanıldığı diyetlerde, yapay tatlandırıcıların yerine kullanılabilmektedir
Similar topics
» ŞEKER HASTALIĞINA KARŞI BİTKİSEL ÇÖZÜMLER
» KUZUKULAĞI BİTKİSİNİN YARARLARI
» ŞEKER HASTALIĞINDA BİTKİSEL TEDAVİ
» ŞEKER YEMEMEK İÇİN 66 NEDEN
» ŞEKER YEMEMEK İÇİN 66 NEDEN
» KUZUKULAĞI BİTKİSİNİN YARARLARI
» ŞEKER HASTALIĞINDA BİTKİSEL TEDAVİ
» ŞEKER YEMEMEK İÇİN 66 NEDEN
» ŞEKER YEMEMEK İÇİN 66 NEDEN
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz