baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İshale İyi Gelen Bitkisel Tedaviler

Aşağa gitmek

İshale İyi Gelen Bitkisel Tedaviler Empty İshale İyi Gelen Bitkisel Tedaviler

Mesaj  Admin Cuma Kas. 11, 2016 6:44 am


İshale İyi Gelen Bitkisel Tedaviler
İshal, bir belirti, hastalık, alerji, gıda entoleransı, gıdayla bulaşan bir hastalıktır.
İshalle beraber karın ağrısı, bulantı ve kusma da görülebilir.
İshal, kalın bağırsağın yeterince sıvı emmemesinden meydana gelir.İshale Ne İyi Gelir? İshal Nasıl Geçer? İshali Ne Keser?
İshal için Evde Yapılabilecek Tedaviler:
* Havuç, limon, nar ise ishale iyi gelir. Bir miktar kurutulmuş adaçayı 1 litre suda kaynatılırak içildiğinde ishale iyi gelir.
* Bir tatlı kaşığı türk kahvesinin üzerine (kuru halde iken), 5-6 damla limon sıkılır ve yutulur, arkasından 1 badak su içilir
* Pirincin tutucu etkisinden ötürü ishal kesici özelliği fazladır.
* Bir avuç üzüm koruğu sıkılıp suyu içilir.
* Koyu çay, şeftali ishali keser.
* Kızılcık’ın en etkin olduğu rahatsızlık ishaldir. Kabızlık yapar.
* Muz ishale çok iyi gelir. Kabızlık yapar.
* Yabani armut (ahlat) pişirilerek yendiğinde ishali keser.
* Böğürtlen ishale iyi gelir.
* Ahududu yaprakları ishal kesicidir.
* Bir miktar kurutulmuş adaçayı 1 litre suda kaynatılırak içildiğinde ishale iyi gelir.
* Arpa’nın suda kaynatılarak elde edilen sıvısı ishali önler. Böbrek ve safrakesesi taşlarının sebebiyet verdiği ağrılara, karaciğer ve dalak hastalıklarına, bronşit ve nezleye, cilt hastalıklarına, kansızlığa, raşitizm hastalığına iyi gelir. Kemik kireçlenmesini önlemesi en önemli özelliğidir.
* Bademyağı başlı başına bir ilaçtır. Yumuşatıcı etkisi olduğundan küçük çocukların kabızlığını gidermek için bir kahve kaşığı kullanılırsa iyi sonuç alınır. Hem iç organlar için hem de cilt için çok yararlıdır. Yaralara sürüldüğünde acıyı dindirir.
* Gül yaprakları çay gibi kaynatılıp içilirse rahatlık verici ve ishal gidericidir.
* Kestane ağacının yaprakları kaynatılıp, içilirse ishali önler.
* Labada ishal kesicidir. Bağırsaklara dolgunluk hissi veren iyi bir besindir.
* Misk otu kötü kaynatılarak içildiğinde ishali önler.
* Mürver ağacı çiçeklerinden yapılan çay içilince, zatürree başlangıcı, nefes yolu hastalıkları, nezle, grip, öksürüğe iyi gelir.
* Yabani armut (ahlat) pişirilerek yendiğinde ishali önler.

İshali kesen tıbbi ilaçların yanında bir de evde bazı bitkisel ürünlerle ishali kendi kendimize geçirebiliriz. Örneğin ishali kesen en bilinen kür; yaş ya da kuru hamur mayasından yarım çay kaşığı alıp bir çay bardağı ılık suda karıştırılır ve içilir. Tadı kötüdür ama ishali en hızlı geçiren kürdür.
İshal genellikle tehlikeli değildir. Kısa sürede kendiliğinden geçer. Ancak mide üşütmesi durumunda biraz daha uzun sürebilir. Eğer ishal 1 hafta kadar ya da daha uzun sürüyorsa mutlaka en kısa zamanda bir doktora gidilmelidir. İshal belirtilerini azaltmak için bir doktora gidilebilir.

İshale ne iyi gelir: İshal için bitkisel çözüm:

1 – İshali ne geçirir: Nane tedavisi:

Nane ya da nane yaprağı, mide için yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir. Bu bitkinin ayrıca, antibakteriyel, anti-mantar ve anti-viral özellikleri vardır. Bu nedenle, mide enfeksiyonları yüzünden oluşan gevşek bağırsak hareketlerini durdurabilir. Ayrıca nane, hazımsızlık nedeni ile meydana gelen bağırsak hareketlerine bağlı mide kaslarını sakinleştirir ve safra akışını artırmak için mücadele eder. Safra, yağları sindirmek için vücut tarafından kullanılır. Artan safra üretimi ile gıda hızlı olarak mideden geçer. Bu durum, ishal ile ilgili bağırsak hareketleri, krampları, ağrıları ve diğer rahatsızlıkları bakımından rahatlatmak için faydalı olacaktır.

Gerekli malzemeler:

– Nane yaprakları 10 – 20 tane (1 tatlı kaşığı suyu çıkarmak için yeterli)

– Limon suyu – 1 tatlı kaşığı

– Su – 1 su bardağı

Yapılışı:

Öncelikle suyunu çıkarmak için nane yaprakları ezilir. Bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı nane suyu ilave edilir. İyice karıştırılan bu karışım, ishale bağlı bağırsak hareketlerini durdurmak için bir günde 3-4 kez içilmelidir.

Ayrıca, ishal için nane çayı içmek de faydalı olabilir.

Gerekli malzemeler:

– Taze nane yaprakları 8-10 ya da kurutulmuş nane yaprakları tozu – 1 tatlı kaşığı

– Su 1-2 bardak

– Limon suyu (isteğe bağlı) – birkaç damla

Yapılışı:

Önce su kaynatılır. Bu kaynar suya taze nane yaprakları eklenir ve yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirilir. Ancak kuru ot kullanılacak ise, sıcak suya eklenen toz nane üzeri kapalı olarak yaklaşık 5-6 dakika demlenmesi için bekletilir. Süzülen nane çayına, isteğe bağlı limon suyu ilave edilir ve içilir.

2 – İshale iyi gelen bitkiler: Zencefil tedavisi:

Hazımsızlık ve diğer birçok bağırsak koşulları için yaygın olarak, sadece geleneksel Çin ve Hint tıbbı kullanımı olan zencefil kullanılabilir. Zencefil, hazımsızlık nedeni ile oluşan bağırsak hareketleriyle ilgili olarak, ishal tedavisi için mucizevi bir çözümdür. Zencefil mideyi güçlendirmek için etkilidir ve gıda açısından durgunluğu azaltır. Bu durum, gevşek bağırsak hareketlerini rahatlatmak için yardımcı olur. Zencefil aynı zamanda sindirim süresi boyunca yardımcı olan bağırsak enzimini uyarır. Bunun için zencefil çayı içmek önerilmektedir.

Gerekli malzemeler:

– Zencefil kökü – 1 inç adet

– Su – 1 su bardağı

Yapılışı:

Zencefil kökü kıyılır ve kaynayan suya eklenir. Ardından hemen alev kapatılır ve üzeri kapalı olarak yaklaşık 5-10 dakika demlenmesi için bekletilir. İshali önlemek için bu bitkisel çayın günde 2-3 kez içilmesi tavsiye edilir.

3 – İshale çözüm: Limon tedavisi:

Limon, bağışıklık arttırılması ile ilgili özelliklere sahiptir. Aynı zamanda limon içeriğinde, etkili antiviral ve antibakteriyel özellikler de taşımaktadır. Limon suyu asetik karakteri sayesinde midenin pH dengesini geri yükler ve bakterilerle mücadele eder. Ancak, mide enfeksiyonları nedeni ile bozulan bağırsak hareketlerine karşı limon suyu müthiş bir ev ilacıdır.

Gerekli malzemeler:

– Limon – 1 tane

– Su – 1 su bardağı

– Tuz (isteğe bağlı) – Bir tutam

Yapılışı:

Limon kesilir ve bir bardak suya, taze meyve suyu sıkılarak iyice karıştırılır. Tercih edilmesi halinde karışımın lezzetini artırmak için bir tutam tuz eklenebilir.

4 – İshal için bitki: Kişniş tedavisi:

Kişniş, bozuk bağırsak hareketleri gibi hazımsızlık ile ilgili koşullar için çok iyi aromatik bitkilerden biridir. Kişniş mevcut uçucu yağlar ile hem sindirim hem de karaciğerin işlemesi için yardımcı olur. Kişniş, aynı zamanda, bakteri, mantar ya da başka mikrobik enfeksiyonların neden olduğu bozulan bağırsak hareketleri için de iyidir. Çünkü kişnişte bulunan Sineol, Borneol, Limonene, Alpha-pinen ve beta-phelandrene gibi birçok enfeksiyon kaynaklı bozuk bağırsak hareketlerini durdurmak için antibakteriyel etkilere sahiptir.

Gerekli malzemeler:

– Kişniş yaprakları 4-5 yemek kaşığı

– Limon suyu 1-2 çay kaşığı

– Su – 1 su bardağı

Yapılışı:

Önce kişniş yaprakları doğranır ve bir hamur elde etmek için ezilir. Elde edilen bu hamur bardağın içindeki suya eklenir ve içerisine limon suyu ilave edilerek iyice karıştırılır.

5 – İshale iyi gelen meyveler: Muz tedavisi:

Hazımsızlık nedeni ile bozulan bağırsak hareketlerine muz önemli derecede yardımcı olabilir. Muz, mevcut pektin adlı parçaları ile vücudun sindirimi ve şelat toksinler gibi ağır metallerle ishal için yardımcı olur. Ayrıca, probiyotik özelliklere sahip olarak muzda bulunan bitkisel şeker de ishal için faydalıdır. Bu özellikler sayesinde sindirim enzimlerini üretmek açısından ve bağırsaktaki iyi bakterilerin büyümesini teşvik eder.

Yapılışı:

Olgun muz alınır ve bir tanenin yarısı yenir. Ancak, bağırsakların çalışmasına göre yaklaşık bir saat sonra diğer yarısı yenmelidir.

Ayrıca, ishal için muz tedavisinde diğer bir çözüm yolu daha mevcuttur. Kullanılan ham muz, bağırsaklardaki zararlı bakterileri faydalı hale dönüştürür ve sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olur. Ham muz pektin çoğalmasını sağlar ve böylece bağırsak fonksiyonlarını iyileştirmede yararlı olur. Olgun muz yerine yeşil ham muz da kullanılabilir ve bir ya da iki tane denenebilir.

Gerekli malzemeler:

– Ham muz 1-2

Yapılışı:

Buharda pişen ya da kaynatılan muz ezilir ve içerisine biraz limon suyu ile bir tutam tuz eklenir. Ancak, kaynamaya başladıktan sonra muz yumuşak hale gelir ve sonra kabuğu çıkarılır.

6 – İshal için ne yapmalı: Yoğurt tedavisi:

Yoğurtta lacto Bacillus adlı bakteri vardır. Bu bakteri, mide ve bağırsaklar için dost bakteriler olarak bilinir. Mantar enfeksiyonu nedeni ile bozulan bağırsak hareketleri için bir kase yoğurt yemek çok faydalıdır. Ancak, aromalı ya da tatlandırılmış yoğurt yerine sadece düz yoğurt kullanılması önerilmektedir. Bunun yanı sıra bağırsak hareketlerini durdurmak için yoğurdun daha etkin olması bakımından bazı yararlı otlar ve baharatlar eklemek tavsiye edilir. İshalden kurtulmak için, 2-3 saatlik aralıklar ile 1 ya da 2 kase sade yoğurt yemek gerekmektedir. Aslında, daha fazla yoğurt yemenin vücuda hiçbir zararı yoktur. İshalden kaynaklı bağırsak hareketlerinden kurtulmak ve aynı zamanda lezzeti için sade yoğurdun içine ezilmiş nane ya da kişniş yaprakları eklenebilir. Ayrıca, sulu kıvama getirmek için bir kase yoğurdun içine ½ ya da 1 fincan su eklenir ve iyice karıştırılır. Gerekirse içine bir tutam tuz katılarak ayran kıvamında içilir. Bunun yanı sıra pirinç ile sade yoğurt karıştırılır ve bir yemek olarak yenir. Her iki besin de bozuk bağırsak hareketleri ve ishal için iyidir.

7 – İshale iyi gelen bitkisel çaylar: Papatya çayı tedavisi:

Papatya çayının içeriğinde anti-enflamatuar ve sinir yatıştırıcı özellikleri vardır. Eğer bağırsak hareketleri stres nedeni ile oluşuyor ise, papatya çayı ile sinirleri yatıştırmak ve aynı zamanda ishalden kurtulmak bakımından çok faydalıdır. Bağırsaklardaki herhangi bir iltihap bu çay ile tedavi edilir. Aynı zamanda papatya çayı, mide ağrısı ile kramplardan kurtulmak için de etkili olur. Aslında, papatya çayı aynı zamanda anti-bakteriyel özelliklere sahiptir ve bu nedenle de enfeksiyon ile ilgili bozulan bağırsak hareketleri için faydalıdır.
.
Gerekli malzemeler:

– Papatya yaprakları – 1 tatlı kaşığı

– Su – 1 su bardağı

– Nane yaprakları (isteğe bağlı) – 1 çay kaşığı

Yapılışı:

Önce su kaynatılır. Diğer taraftan bir tencereye papatya ve nane otları yerleştirilir. Bunların üzerine sıcak su dökülür ve üzeri kapalı olarak yaklaşık 5-8 dakika dinlendirilir. İshalden kurtulmak için, bu çayı bir gün içinde 1 ya da 3 kez içilmesi tavsiye edilmektedir.
1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda ezilir ve öğle yemeğinden önce bir kaç yudum suyla içilir. Öğleden sonra ise (3 saat sonra) ebegümeci 4 yaprağı 1 bardak suda kaynatılıp içilir veya kurulmuş da olabilir. Mide gurultusu ve ishal tedavisi için yöntemidir.

Pirinç suyu ve pirinç: Beyaz pirinç ishale iyi gelir. Düşük lif oranına sahip olan beyaz pirinç, ishal olunduğu dönemlerde daha sık tüketilmelidir. Dışkının sertleşmesini ve normale dönmesini sağlayan beyaz pirincin suyu da, ishale ne iyi gelir. Bir miktar pirinci 1 saat sıcak suda bekleterek, suyunu içmeniz durumunda faydasını görmeye başlayabilirsiniz. Beyaz pirinç ishale iyi gelen yiyecekler arasında yer alırken esmer pirinç ishal tedavisi için önerilmez. Esmer pirinç lif açısından daha yoğun olduğu için, ishal olunduğunda tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.

İshal İçin Kahve Limon: 1 kaşık Türk kahvesi üzerine yarım limon sıkıp için. Ardından hemen su içmeyin, bir kaç dakika sonra su içebilirsiniz. Kahve limon ishale iyi gelir. İshal tedavisi için sıklıkla kullanılır.

Muz İle İshal Nasıl Geçer: İshale iyi gelen  yiyeceklerden birisi de, muzdur. Potasyum açısından zengin ve sindirimi oldukça kolay olan bu meyve, ishal sırasında kaybedilen minerallerin alınması açısından faydalıdır. Bu yüzdnen ishal tedavisi uygulanırken muz kullanılması hızlandırıcı etki yaratacaktır.

Zencefil Çayı: Özellikle ishal olunan dönemlerde tüketilen zencefil çayı, ishalin etkilerini azaltma konusunda olumlu sonuçlar vermektedir. Bunun yanı sıra bu içecek sayesinde, ishal nedeniyle kaybedilen sıvı yeniden kazanılmış olunacaktır. İshale iyi gelen bitki çayı arasındadır.

Patates Çorbası: Bağırsakların normal işleyişine devam etmesi için, patates çorbası içmek etkili olan yöntemlerden birisidir. Hazırlayacağınız çorbayı, ishal olduğunuz günlerde birkaç gün boyunca bol miktarda tüketmek tedavi çözümü olacaktır.

Havuç: İshale iyi gelen yiyecekler arasında olan havuç ishal tedavisi için kullanılabilir. Kabuğunu soyulan havucu kaynatın. Daha sonra yumuşamış olan havucu ezerek, elde edeceğiniz püreyi 20 dakikada bir tatlı kaşığı miktarında yiyin. Kaynatılmış havuç püresi, ishalin etkilerini azaltmaya yarayacaktır.

Bal: Özellikle bakterinin neden olduğu ishal tipleri için bal tüketimi idealdir. Sıcağa yakın ısı değerine sahip olan suyun içerisine, belirlediğiniz oranda balı iyice karıştırın. Sonrasında gün içerisinde belirli aralıklarla tüketin. İshale ne iyi gelir diyorsanız bal alternatif iyi gelen bir bitkisel çözümdür.

ishali ne keser
ishale ne iyi gelir elbette bağırsakların bozulmasına neden olan etkenin vücuttan ishal yoluyla atılması ishali geçirir
Sarımsak İshali Keser mi: Birçok hastalığa iyi geldiği de bilinen sarımsak, ishal döneminde birkaç diş çiğ olarak tüketilmelidir. Bağırsaklar için faydası bulunan sarımsak, ishali keser.

Elma Sirkesi: Antiseptik özelliği bulunan elma sirkesi, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan besinler arasında yer almaktadır. Her yemeğin ardından, su dolu bir bardağın içerisine birkaç damla elma sirkesi koyarak tüketebilirsiniz. Bu yöntem ishal olmayı önlemekte ve mide ağrısına iyi geliyor.

Böğürtlen: İshali geçirmek için en yararlı meyvelerden birisi de, hiç şüphesiz böğürtlen. İster meyve olarak tüketin, ister suyunu için, ishale iyi gelen yiyecekler arasındadır.

Keçiboynuzu Tozu İshale İyi Gelir mi? : İçerdiği yüksek fiber nedeniyle keçiboynuzu dışkının kıvam alıp, sertleşmesine yardımcı olur, ishalin genel etkisini azaltır. İshale ne iyi gelir sorusuna iç rahatlığı ile keçiboynuzu diyebilirsiniz ve özellikle bebeklerde mamalarına katacağınız keçiboynuzu tozu ile ishali kesmeniz mümkün ve doğal yolla bulacağınız bu çözüm elbette daha yararlıdır. Ancak bebeklerin keçiboynuzu tüketimi, son derece ölçülü olmalı ve fazla tüketmemeleri tavsiye edilmektedir. Keçiboynuzunu toz olarak tüketmenin yanı sıra, normal şekillerde de tüketmeniz yararlı olacaktır.

Kepek: Yemek tabağınıza bir yemek kaşığı ekleyerek tüketmeniz önerilir. İshale iyi gelen yiyecekler arasında, en olumlu etkileri veren besinlerden birisi de kepektir. En iyi su emiciler arasında yer alan kepek, bağırsaktaki suyu emerek ishalin geçmesine yardımcı olacaktır ve ishal tedavisi sürecini hızlandıracaktır.

Limon Suyu İshali Keser mi: İshale sebebiyet veren patojenleri yok etmek için etkili olan limon suyunu, ishal dönemi boyunca her gün 3-4 tane limonu sıkarak tüketebilirsiniz. Kimileri ishali ne keser dediğimizde kahve ile beraber tükettiklerini söylüyor.

Sade Gazoz ve Aspirin İshali Geçirir mi: Çok eski ishal tedavisi doğal yöntemi olarak bilinen aspirin ve sade gazoz ikilisini deneyebilirsiniz. İshali ne geçirir sorusuna cevap olarak uzun zamandır biliniyor ve kullanılıyor.

Coca Cola ve türevi içeceklerin ishali geçirir mi? Aslında Coca Cola ve benzeri içeceklerin içerdikleri kafein bağırsak motilitesini azaltarak ve ishale bağlı kaybedilen sıvıyı yerine koyup, içerdikleri  bol miktarda şeker ile vücuda enerji verdikleri için ishal olan çocuklara anne babaları tarafından veya gençler arasında motoru bozdum diyenlere arkadaşları tarafından sıklıkla önerilen bir ishal tedavisi yöntemidir.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.

Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz