baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BAĞIRSAK KURDU Bitkisel Tarifler

Aşağa gitmek

BAĞIRSAK  KURDU Bitkisel Tarifler Empty BAĞIRSAK KURDU Bitkisel Tarifler

Mesaj  Admin Ptsi Mart 13, 2017 11:25 pm




Bitkisel Tarifler:
Tenyaların Düşmesi İçin:
*Bir yemek kaşığı eğrelti otunu, 2 bardak suda demleyin, aç karnına onbeş dakika ara ile için.
*Bir yemek kaşığı kekiği ,1 lt sıcak suya koyun demleyin, 15 dakika dinlendikten sonra süzüp sabahları aç karnına için. 4 bardak olarak tüketin.
*ikiyüz gr havunçu rendeleyin, sabah aç karnına yiyin. Öğleye kadar birşey yemeyin, öğle ile akşam yemeğinden 20 dakika önce 100 gr daha yiyin. 5-6 gün bu şekilde yemeye devam edin.10-20 santimetre boyunda olan yuvarlarlak solucanlar genellikle küçük çocuklarda görülür.Karın ağrısı, karında şişlik, kaşıntı,zayıflama şeklinde kendini gösterir.
Tedavisiiçin.
*Bir tatlı kaşığı papatyayı, bir bardak sıcak suda 10 dakika demleyin süzün, yemeklerden bir saat önce 3-4 bardak için.
3-4 milimetre olan kıl kurtları gözle zor görülür. Geceleri uykusuzluk, baş dönmesi, sinir bozukluğu ve apandisit bölgesinde ağrıya neden olurlar. 250 gr çilek sabah aç karnına yenir öğleye kadar birşey yenmez, hergün bu şekilde devam edin faydasını göreceksiniz.

Bağırsak Kurdunun Bitkisel Tedavisi

Bağırsak kurdu vücudumuzda asalak olarak yaşar.Bu solucanların yuvarlak kurt, kıl kurdu, kamçı kurdu, kancalı kurt ve şerit gibi türleri vardır. Bağırsak kurdunun bitkisel tedavisi şöyledir;

İplik şeklinde hareketli bir bağırsak parazitidir. Erkekleri 2-6 mm, dişileri 8-12 mm uzunluğundadır.
Enfekte kişilerde dişi erişkin kıl kurtları gece uykudan 2-3 saat sonra anüsten dışarı çıkarak makat civarına binlerce yumurta bırakır ve kısa süre içinde ölürler. Yumurta 6 saat içinde bulaşıcı özelliğini kazanır.
İç çamaşırlarına bulaşan, yatağa dökülen ve ya da oluşturduğu kaşıntı hissi ile o bölge parmakla kaşındığında, tuvalet sonrası makat temizliği esnasında kişinin eline, tırnaklarının arasına geçerler. Bu nedenle tekrar tekrar bulaşma ve çocuktan çocuğa bulaşma riski fazladır.
Kıl kurdu, oda sıcaklığında 2-3 hafta canlı kalabilir. Çamaşırlarda, yatak ve çarşaflarda da yumurta bulunduğunda bulaşma ortamı oluşturur. Kıl kurdu bulaşmış çarşafların silkelenmesi ile havaya saçılan yumurtaların ağız bölgesine ulaşarak bulaşması da mümkündür.
Kıl kurdu ağız yoluyla bulaşır. Yutulan yumurtalar midede larva şekline ulaşır ve kör bağırsağa göç ederek erişkin forma gelir. Makat bölgesinde yumurtaların larva şekline gelmesi ve anal yoldan tekrar bağırsağa girmesiyle de tekrarlayabilir.
Kıl kurdu genellikle belirtisizdir. En sık görülen belirti geceleri görülen makat bölgesindeki kaşıntılarıdır. Vücudun bazı bölgelerinde cerahatli enfeksiyonlar gelişebilir. Uykusuzluk, gece korkuları, diş gıcırdatma, gece işemeleri olabilir.
Kıl kurdunun çok fazla yoğun olması halinde çocuğun psikolojik durumunu veya parazite karşı oluşan alerjik bir reaksiyonda oluşabilir. Ağır enfeksiyonlar bağırsakta tahribat yaratarak sindirim sisteminde bozukluklara neden olabilir.
Kesin tanı yumurtaları veya parazitin kendisinin görülmesi ile konur. Yumurtalar sabahları çocuğun makat bölgesine seloteyp yapıştırılarak kolaylıkla saptanır. Tekrarlayan vakalarda çocuğun yanı sıra tüm aile bireyleri de incelenmelidir. Tekrarlamaları önlemek oldukça güçtür. El yıkama alışkanlığın yerleştirilmesi, tırnakların kısa kesilmesi ve fırçalanması bulaşmayı ve tekrarlama riskini azaltır.
Tedavinin temeli tüm aile bireylerini ayni anda tedavi etmek, genel hijyen kurallarına azami dikkat etmek gerekir. Tuvalet temizliğine, ellerin yıkanarak tırnak aralarının tırnak ya da eski bir diş fırçası ile fırçalanarak iyice temizlenmesi gerekir.

Bağırsak Kurdu Nedir? İnce bağırsağa yerleşerek enfeksiyona neden olan omurgasız bir canlıdır. Karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. Silindirik yapıdadır ve asalak olarak yaşar. 35 cm uzunluğa ulaşabilir. Larvaları, kirli sular ve yiyeceklerle bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa, akciğer iltihabına yol açabilir.

Bağırsak Kurdu Belirtileri: Başlıca belirtileri karın ağrısı, ishal ve kusmadır. Ayrıca, karında şişlik, bulantı, iştahsızlık ve kilo kaybı görülebilir.

Bitkisel Bağırsak Kurdu Tedavisi için faydalı olabilecek bazı bitkiler: Bağırsak solucanlarına karşı etkili olan başlıca bitkiler Acıağaç, Acıbakla, Badem, Çakaleriği, Dut, Duvarsarmaşığı, Eğreltiotu, Horasani, Isırgan, Kabak, Kantaron, Kayısı, Kekik, Kızılcık, Kokarağaç, Nar, Okaliptüs, Papatya, Pelinotu, Sarımsak, Sedefotu, Solucanotu, Şeytanotu, Şimşir, tarhun, Üzerlik otu ve Yersomunudur.

Kabak: Kabak çekirdeği bağırsak kurtlarını felç edici etkilere sahiptir. Bunun için en az iki avuç dolusu balkabağı çekirdeği yemek gerekebilir. Kabak çekirdeği yendikten 3-4 saat sonra 30 – 40 gram kadar hintyağı içilerek felç olmuş parazitlerin dışarı atılması sağlanır. Hint yağı yerine müshil etkili başka bir bitki de kullanılabilir. Kabak çekirdeği özellikle şeritlerde etkilidir.

Karanfil: Günde içilecek 2-3 bardak demli karanfil çayı bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur

Zencefil: Bağırsak kurtlarına karşı oldukça etkili olan bir diğer bitki de zencefildir. Yarım çay kaşığı kuru zencefili bir bardak kaynamış suda demlendşrdşkten sonra hazırlayacağınız çayı içebileceğiniz gibi zencefili baharat olarak kullanabilir ya da limonatanıza katabilirsiniz.

Sarımsak: Birkaç diş sarımsağın suyunu sıktıktan sonra bir bardak havuç suyu ile karıştırıp gün içerisinde 1-2 saat arayla içmek faydalı olacaktır.

Pelinotu: 1 lt suya 3 tutam pelinotu konup, kaynatılır ve süzülür. Günde 4 kez 1 fincan içilir. Gebelerde düşüğe sebep olabileceği için gebeler kullanmamalıdır.

Eğreltiotu: 1 lt kaynamış suya 2 tutam eğreltiotu konulup demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan, aç karına yarım saat arayla birer bardak içilir. Eğrelti otu çayı özellikle şeritlere karşı etkilidir.

Pelinotu, Papatya, Sinameki: Bu bitkilerin her birinden 30’ar gram kadar alınarak karıştırılır ve bir bardak kaynar suya 2 çay kaşığı atılıp 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve ve her gece 1 bardak içilir.

II- Bağırsaklardaki şerit ve kıl kurdunu düşürmek için birinci gün bir, ikinci gün iki, üçüncü gün üç, dördüncü gün dört ve yirmi birinci güne kadar beş diş sarımsak çiğnenmeden yutulur.

III- Kıl kurdu olanlar bir hafta süre ile bir avuç kabak çekirdeğini aç karnına yer ve bir süre sonra bir bardak süt içer.

Nar kabız yapma özelliği olan bir bitkidir. Özellikle aç karnına yenildiği zaman daha tesirli olur ve bağırsaktaki şeritlerin, kurtların ve tenyaların düşmesini sağlar.

Sarımsak ise antiseptiktir ve kurt düşürücü vasfı vardır.

Bağırsak bozukluklarında yedi gün boyunca aç karnına üç diş sarımsak yutulur.

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.

[/col
or]
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz