baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2020/2021 TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

Aşağa gitmek

2020/2021 TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ Empty 2/A SINIFI II. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞ

Mesaj  Admin Çarş. Şub. 23, 2022 2:04 pm


CUMHURİYET İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

2021-2022 Eğitim öğretim yılı 2/A sınıfı II. dönem veli toplantısı 24.02.2022 Perşembe günü saat 12.15’te okulumuz 2/A sınıfında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek için yapılacaktır.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

23.02.2022

ŞUAYİP TOSUN
2/A Sınıfı Öğretmeni



GÜNDEM
1. Açılış, yoklama.
2. Toplantı gündeminin okunması.
3. I.Dönemin genel değerlendirilmesi.
4. Sınıf seviyesinin altında olan öğrenciler için alınacak tedbirler.
5. Öğrencilerin kılık-kıyafet temizlik ve beslenme durumları üzerinde görüşülmesi.
6. Derslere hazırlıklı gelmenin öğrenci başarısına olan katkısı ve öneminin anlatılması.
7. Öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması.
8. Okuma alışkanlığının kazanılması ve ödevler hakkında bilgi verilmesi.
9. Şiddeti önleme çalışmaları ile ilgili bilgi verilmesi.
10. Öğrencilere güzel yazı alışkanlığının kazandırılması hakkında konuşulması
11. Çocukları zararlı alışkanlıklardan koruma.
12. Öğrencilerin Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmaları için yapılacak çalışmalar.
13. İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları hakkında bilgilendirme.
14. Dilek ve temenniler.
15. Kapanış.




UYGUNDUR
24.02.2022
CANAN TURAN
OKUL MÜDÜRÜ







2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
CUMHURİYET İLKOKULU
2/A SINIFI II. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı No : 2
Toplantı Tarihi: : 24.02.2022 PERŞEMBE
Toplantı Yeri : 2/A sınıfı
Toplantı Saati : 11.15


GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1. Açılış –yoklama:
Açılış konuşması sınıf öğretmeni ŞUAYİP TOSUN tarafından yapılarak veli toplantısı başlatılmıştır. Toplantıya gelen velilerin imzaları alınarak toplantıya geçildi.
2. Toplantı gündeminin okunması:
Toplantının gündem maddeleri okundu, yeni gündem maddelerinin eklenmesinin istenip istenmediği soruldu ve hazırlanan gündem maddeleri aynen kabul edilerek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
3. I. Dönemin genel değerlendirilmesinin yapılması:
I. Kanaat döneminde yapılan çalışmalar ana hatlarıyla sınıf öğretmeni ŞUAYİP TOSUN tarafından dile getirildi. Genel olarak I.dönemin sınıf açısından verimli geçtiği söylendi. Okuma-yazmanın, okuma-anlamanın önemi üzerinde açıklamalar yapıldı. Öğrencilerin olumlu davranışlar kazanmaları, sorumluluk duygusuna sahip olmaları ve sınıf ortamına uyum sağlamalarının önemli olduğu söylendi. Öğrenilen konunun pekiştirilmesi ve sorumluluk alma amacıyla verilen ödevlerin, kontrol sırasında bazı öğrenciler tarafından yapılmadığı, veliler tarafından kontrolün sağlanmadığı görüldü. Ödevlerin kesinlikle öğrencilerin kendilerinin yapmaları gerektiği, sonra veli tarafından kontrol edilmesi ve eksik kalan, hatalı ve yanlış olan yerler konusunda öğrencilerin uyarılması gerektiği söylendi. I. dönemde gösterilen başarı grafiğinin artarak devam etmesi için planlı, disiplinli, günü gününe çalışmanın, konu tekrarı yapmanın ve düzenli kitap okumayı alışkanlık haline getirmenin önemini vurguladı.
4. Sınıf seviyesinin altında olan öğrenciler için alınacak tedbirler:
Bazı öğrencilerin, sınıf seviyesinin altında olduğu belirtilerek, bu öğrenciler hakkında yapılması gerekenler velilerle tartışıldı. Öncelikle yeterince başarılı olamamalarının nedenlerinin araştırılması gerektiği söylendi. Özellikle, okuma yazmada sıkıntı yaşayan akıcı okuyamayan öğrencilerin başarılı olmaları için, mutlaka birebir ilgilenilmesi gerektiği, öğretmen ile işbirliği yapılarak, bir program dâhilinde çalışma yapılması, farklı etkinliklerle öğrencinin farklı yeteneklerinin de ortaya çıkarılması, verimli ders çalışma metotlarının uygulamalı olarak gösterilmesi ile sınıftaki öğretim sürecine aktif katılımlarının sağlanması gerektiği belirtildi. Bu konuda velilerin görüşleri alındı, fikir alış verişi yapıldı.


5. Öğrencilerin kılık-kıyafet temizlik ve beslenme durumları üzerinde görüşülmesi:
Temizlik konusunda günlük temizlik bakımların yapılması, mevsimine göre giyinmenin önemi vurgulandı. Tuvaletten önce ve sonra, yemeklerden önce ve sonra ellerin yıkanması, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının bu yaşlarda çok önemli olduğu söylendi. Dengeli ve düzenli beslenmenin önemi açıklandı. Okula gelmeden önce kesinlikle kahvaltı yapılması gerektiği, öğleyin ise öğrencilerin yemek yemeden okula gönderilmemesi ve okula geliş gidiş zamanlarına da dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı Sağlıklı beslenmek için dengeli ve düzenli beslenmek gerektiği belirtildi. Okula gönderilen yiyeceklerin kokulu ve arkadaşlarını rahatsız edecek cinsten olmamalarına dikkat etmeleri gerektiği, beslenme çantalarına bir adet mevsimsel meyvenin konması ve günlük olarak süt içmelerinin sağlanmasının çok faydalı olacağı, diğer arkadaşlarını özendirecek pahalı ya da az bulunan, alım gücü düşük öğrencileri özendirecek, kıskandıracak yiyeceklerden uzak durulması gerektiği vurgulandı.
6. Derslere hazırlıklı gelmenin öğrenci başarısına olan katkısı ve öneminin anlatılması:
Sınıf öğretmeni ŞUAYİP TOSUN derslere hazırlıklı gelen öğrencilerin, verilen etkinlikleri yaparak sınıfta daha aktif olduklarını ve başarılı olduklarını, bu nedenle öğrencilerin planlı ve düzenli çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Okul başarısının artması konusunda sadece öğretmenden çaba beklemenin yanlış olduğunu dile getirdi. Öğrenci, veli, öğretmen bir bütün olarak başarıya giden yolda kenetlenmeli herkesin üstüne düşeni gücü nispetinde yapması gereğini vurguladı. Evde çalışma ortamının düzenlenmesinin çocuğun olumlu çalışma alışkanlığı kazanması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Verimli ders çalışmak için öğrencilere gerekli imkanların sağlanması gerektiği vurgulandı. Çocuğun ders çalıştığı esnada odada televizyon kesinlikle izlenilmemesini anlattı. Öğrencinin, küçük yaşlarda kardeşleri varsa, bu çocuklarında ders çalışma esnasında kontrol edilerek, dikkati dağıtmalarına müsaade edilmemesi gerektiğini söylendi.
Her öğrencinin öğrenme tekniği ve yönteminin farklı olduğu buna uygun materyallerin sağlanması gerektiği belirtildi. Çocuğun tanınmaya çalışılması, onlara fırsat sağlanması, yol gösterilmesi takdir ve teşvik edilmesi ve yaptığı davranışın ödüllendirilmesinin çocuğa özgüven sağladığı ifade edildi. Bunun çocuğun ileriki yıllarda kendini ifade etme ve atılımcı bir kişiliğe kavuşmasında önemli olduğu söylendi. Çocukların başarılarını artırabilmesi için evde sakin, güvenli bir ortam oluşturma, rahat ve düzenli ders çalışabileceği bir yer ayarlama zaman zaman hissettirmeden kontrol, dersleriyle ve gününün nasıl geçtiği ile ilgili konuşma zemini hazırlama, çalışmalarını ve ödevlerini izleme, fazla eleştirmeme, ayrıntıyla uğraşmama, çatışma ortamlarına sebep olmama, destek olma yollarını birlikte arama gibi önlemler alınabileceği anlatıldı. Bu yaş grubunun yoğun dikkat gerektiren konularda kısa süreli çalışabildiği anlatıldı.
7. Okul-öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması:
Sınıf öğretmeni ŞUAYİP TOSUN öğrencilerin başarısının okul, aile ve veli işbirliği ile daha da gelişeceğini belirtti. Bu konuda velilerin her zaman kendisi ve okulu arayabileceğini ve eğitimle ilgili konularda işbirliği yapabileceklerini söyledi.
8. Okuma alışkanlığının kazanılması ve okuma zamanı hakkında velilerle görüşülmesi:
Okuma alışkanlığının kazanılması için okulda belli saatlerde okuma çalışmalarının yapıldığı, siz velilerimiz desteğiyle sınıf kitaplığı oluşturulduğu, öğrencilerin sınıf kitaplığından günlük olarak kitapları değiştirdiği ifade etti. Ayrıca çocuklarına evde bir kitaplık köşesi oluşturabilecekleri bunun içinde velilerin ara belirli aralıklarla çocuklarına okuma kitapları almaları gerektiği söylendi.


9. Şiddeti önleme çalışmaları hakkında bilgi verilmesi:
Öğrencilerin sınıf ve okul içi davranışlarında büyük bir problem olmadığı ancak bazen kendi aralarında tartıştıkları, teneffüslerde oyun oynarken birbirleri ile itiştikleri, birbirine vurdukları görülmüştür. Bu hususların yaşanmaması için çocuklarımıza arkadaşlarına ve herkese
karşı nazik ve saygılı olmalarının gerektiğini öğütlememiz, arkadaşlarıyla kavga etmemeleri ve birbirleriyle dostça geçinmelerinin önemli olduğunu hissettirmemiz gerektiği söylendi. Saygı ve sevginin ilk önce aile içinde kazanıldığını vurguladı.
10. Öğrencilere güzel yazı alışkanlığı kazandırma:
Bazı öğrenciler güzel yazarken bazı öğrencilerin yazılarının düzgün olmadığı, harfleri şekil ve yönüne uygun yapmadığı, çizgileri dik çekmediği, harfler ve kelimeler arasında uygun boşluklar bırakmadığı, noktalama işaretlerini kullanmadığı tespit edilmiştir. Bu duruma 1.sınıfın çoğunlukla uzaktan eğitim öğretim sürecinin neden olduğunu ifade etti. İkinci sınıfın birinci dönemi itibari yazı konusunda yoğun çalışmalar yapıldığı, ikinci dönemde de bu çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Siz değerli velilerimin de öğrencilerin yazılarına dikkat etmelerinin gerektiği ve güzel yazmanın önemi belirtildi. Bunun için evde dikte çalışmaları yapabilecekleri söylendi.
11. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruma:
Öğrencilerin okul dışındaki vakitlerinin planlanarak, ödevlerini zamanında yapmaları çok televizyon izlememeleri, bilgisayar ve tabletle belirlenen zaman aralıklarında oynamaları, zamanında yatmaları ve kalkmaları gerektiği söylendi.
12. Türkçeyi doğru ve düzgün kullanma:
Türkçeyi doğru ve güzel konuşmak için, evlerimizde yöresel ağız ve şive kullanmamamız gerektiği, argo ve küfür içeren kelimelerden özellikle kaçınmamız gerektiği, yanlış kullanılan kelimeler konusunda çocukları uyarmamız gerektiği ve güzel konuşabilmek için evlerimizde kitap okumaya önem vermemiz gerektiği anlatıldı.
13. İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları:
İş sağlığı ve güvenliği açısından okulumuzun bir yıllık çalışma planı ve iş sağlığı komisyonlarının olduğu okulumuzun güvenliği için her türlü tedbirin alındığı, okulumuzun eğitim öğretim açısından hiçbir probleminin olmadığı anlatıldı.
14.Dilek ve temenniler: Konuşmak istenilen başka bir konu olup olmadığı soruldu, olmadığı görüldü.
15.Kapanış: Toplantı karşılıklı iyi niyet, sağlık ve başarı temennileriyle sona erdi.





24.02.2022


ŞUAYİP TOSUN
2/A Sınıf Öğretmeni











2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
CUMHURİYET İLKOKULU
2/A SINIFI II. DÖNEM VELİ TOPLANTISI ALINAN KARARLAR


1. Öğrencilerin olumlu davranışları kazanabilmeleri ve öğrenmenin etkili olması için birlikte hareket edilmesine,
2. Öğrencilerin okuma seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla okulda ve evde okuma çalışmalarının düzenli olarak yaptırılması ve okuma saatlerinin belirlenmesine,
3. Öğrencilere ev ödevi ve etkinliklerinde, evdeki çalışmaları ve konu tekrarlarında velilerin yardımcı olmaları ve öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerine,.
4. Öğrencilerin okul giriş çıkış zamanlarına dikkat edilmesine, öğrencilerin okula geliş zamanlarında ve okula devamlarında sorumluluğun öğrenci velisine ait olduğu hatırlatılarak gerekli hassasiyetin gösterilmesine,
5. Öğrencilerin temizliği ve düzenli olmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesine,
6. Öğrencilere kahvaltıyı yaptırarak okula gönderilmesine,
7. Öğrencilerin boş zamanlarının planlanarak fazla televizyon izlememeleri, tablet ve bilgisayarla belirlenen zaman aralıklarında oynamalarına,
8. Öğrencilerin çantalarının ders programına göre hazırlanması konusunda velilerin yardımcı olmalarına,
9. Öğrenci yazılarına dikkat ederek güzel yazmalarının sağlanmasına,
10. Çocukların başarılarını artırabilmesi için evde sakin, güvenli bir ortam oluşturma, rahat ve düzenli ders çalışabileceği bir yer ayarlama zaman zaman hissettirmeden kontrol, dersleriyle ve gününün nasıl geçtiği ile ilgili konuşma zemini hazırlama, çalışmalarını ve ödevlerini izleme, fazla eleştirmeme, ayrıntıyla uğraşmama, çatışma ortamlarına sebep olmama, destek olma yollarını birlikte aranmasına karar verilmiştir.



ŞUAYİP TOSUN
2/A Sınıf Öğretmeni



UYGUNDUR
24.02.2022
CANAN TURAN
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

2020/2021 TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ Empty 2020/2021 TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

Mesaj  Admin Ptsi Eyl. 20, 2021 1:52 pm




CUMHHURİYET İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

2021-2022 Eğitim öğretim yılı 2/D sınıfı II. dönem veli toplantısı 24.02.2022 Perşembe günü saat 12.15’te okulumuz 2/A sınıfında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek için yapılacaktır.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

24.02.2022

Şuayip TOSUN
2/A Sınıfı Öğretmeni



GÜNDEM
1. Açılış, yoklama.
2. Toplantı gündeminin okunması.
3. I.Dönemin genel değerlendirilmesi.
4. Sınıf seviyesinin altında olan öğrenciler için alınacak tedbirler.
5. Öğrencilerin kılık-kıyafet temizlik ve beslenme durumları üzerinde görüşülmesi.
6. Derslere hazırlıklı gelmenin öğrenci başarısına olan katkısı ve öneminin anlatılması.
7. Öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması.
8. Okuma alışkanlığının kazanılması ve ödevler hakkında bilgi verilmesi.
9. Şiddeti önleme çalışmaları ile ilgili bilgi verilmesi.
10. Öğrencilere güzel yazı alışkanlığının kazandırılması hakkında konuşulması
11. Çocukları zararlı alışkanlıklardan koruma.
12. Öğrencilerin Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmaları için yapılacak çalışmalar.
13. İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları hakkında bilgilendirme.
14. Dilek ve temenniler.
15. Kapanış.




UYGUNDUR
14.02.2022
Csnan TURAN
OKUL MÜDÜRÜ







2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
CUMHZURİYET İLKOKULU
2/A SINIFI II. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı No : 2
Toplantı Tarihi: : 12402.2022
Toplantı Yeri : 2/A sınıfı
Toplantı Saati : 12.15


GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1. Açılış –yoklama ve yazman seçimi:
Açılış konuşması sınıf öğretmeni Şuayip TOSUNtarafından yapılarak veli toplantısı başlatılmıştır. Toplantıya gelen velilerin imzaları alınarak toplantıya geçildi.
2. Toplantı gündeminin okunması:
Toplantının gündem maddeleri okundu, yeni gündem maddelerinin eklenmesinin istenip istenmediği soruldu ve hazırlanan gündem maddeleri aynen kabul edilerek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
3. I. Dönemin genel değerlendirilmesinin yapılması:
I. Kanaat döneminde yapılan çalışmalar ana hatlarıyla sınıf öğretmeni tarafından dile getirildi. Genel olarak I.dönemin sınıf açısından verimli geçtiği söylendi. Okuma-yazmanın, okuma-anlamanın önemi üzerinde açıklamalar yapıldı. Öğrencilerin olumlu davranışlar kazanmaları, sorumluluk duygusuna sahip olmaları ve sınıf ortamına uyum sağlamalarının önemli olduğu söylendi. Öğrenilen konunun pekiştirilmesi ve sorumluluk alma amacıyla verilen ödevlerin, kontrol sırasında bazı öğrenciler tarafından yapılmadığı, veliler tarafından kontrolün sağlanmadığı görüldü. Ödevlerin kesinlikle öğrencilerin kendilerinin yapmaları gerektiği, sonra veli tarafından kontrol edilmesi ve eksik kalan, hatalı ve yanlış olan yerler konusunda öğrencilerin uyarılması gerektiği söylendi. Öğrenci velisi Dilek ÇALIŞ bu konuda aynı fikirde olduğunu kendisinin özellikle buna dikkat ettiğini söyledi. Bu durumun öğrencisinin başarısını daha da arttırdığını söyleyerek diğer velilere de bu konuda özen göstermeleri konusunda öneride bulundu. Sınıf öğretmeni Abdulkadir ARSLAN I. dönemde gösterilen başarı grafiğinin artarak devam etmesi için planlı, disiplinli, günü gününe çalışmanın, konu tekrarı yapmanın ve düzenli kitap okumayı alışkanlık haline getirmenin önemini vurguladı.
4. Sınıf seviyesinin altında olan öğrenciler için alınacak tedbirler:
Bazı öğrencilerin, sınıf seviyesinin altında olduğu belirtilerek, bu öğrenciler hakkında yapılması gerekenler velilerle tartışıldı. Öncelikle yeterince başarılı olamamalarının nedenlerinin araştırılması gerektiği söylendi. Özellikle, okuma yazmada sıkıntı yaşayan akıcı okuyamayan öğrencilerin başarılı olmaları için, mutlaka birebir ilgilenilmesi gerektiği, öğretmen ile işbirliği yapılarak, bir program dâhilinde çalışma yapılması, farklı etkinliklerle öğrencinin farklı yeteneklerinin de ortaya çıkarılması, verimli ders çalışma metotlarının uygulamalı olarak gösterilmesi ile sınıftaki öğretim sürecine aktif katılımlarının sağlanması gerektiği belirtildi. Bu konuda velilerin görüşleri alındı, fikir alış verişi yapıldı.


5. Öğrencilerin kılık-kıyafet temizlik ve beslenme durumları üzerinde görüşülmesi:
Temizlik konusunda günlük temizlik bakımların yapılması, mevsimine göre giyinmenin önemi vurgulandı. Tuvaletten önce ve sonra, yemeklerden önce ve sonra ellerin yıkanması, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının bu yaşlarda çok önemli olduğu söylendi. Dengeli ve düzenli beslenmenin önemi açıklandı. Okula gelmeden önce kesinlikle kahvaltı yapılması gerektiği, öğleyin ise öğrencilerin yemek yemeden okula gönderilmemesi ve okula geliş gidiş zamanlarına da dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı Sağlıklı beslenmek için dengeli ve düzenli beslenmek gerektiği belirtildi. Okula gönderilen yiyeceklerin kokulu ve arkadaşlarını rahatsız edecek cinsten olmamalarına dikkat etmeleri gerektiği, beslenme çantalarına bir adet mevsimsel meyvenin konması ve günlük olarak süt içmelerinin sağlanmasının çok faydalı olacağı, diğer arkadaşlarını özendirecek pahalı ya da az bulunan, alım gücü düşük öğrencileri özendirecek, kıskandıracak yiyeceklerden uzak durulması gerektiği vurgulandı.
6. Derslere hazırlıklı gelmenin öğrenci başarısına olan katkısı ve öneminin anlatılması:
Sınıf öğretmeni Abdulkadir ARSLAN derslere hazırlıklı gelen öğrencilerin, verilen etkinlikleri yaparak sınıfta daha aktif olduklarını ve başarılı olduklarını, bu nedenle öğrencilerin planlı ve düzenli çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Okul başarısının artması konusunda sadece öğretmenden çaba beklemenin yanlış olduğunu dile getirdi. Öğrenci, veli, öğretmen bir bütün olarak başarıya giden yolda kenetlenmeli herkesin üstüne düşeni gücü nispetinde yapması gereğini vurguladı. Evde çalışma ortamının düzenlenmesinin çocuğun olumlu çalışma alışkanlığı kazanması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Verimli ders çalışmak için öğrencilere gerekli imkanların sağlanması gerektiği vurgulandı. Çocuğun ders çalıştığı esnada odada televizyon kesinlikle izlenilmemesini anlattı. Öğrencinin, küçük yaşlarda kardeşleri varsa, bu çocuklarında ders çalışma esnasında kontrol edilerek, dikkati dağıtmalarına müsaade edilmemesi gerektiğini söylendi.
Her öğrencinin öğrenme tekniği ve yönteminin farklı olduğu buna uygun materyallerin sağlanması gerektiği belirtildi. Çocuğun tanınmaya çalışılması, onlara fırsat sağlanması, yol gösterilmesi takdir ve teşvik edilmesi ve yaptığı davranışın ödüllendirilmesinin çocuğa özgüven sağladığı ifade edildi. Bunun çocuğun ileriki yıllarda kendini ifade etme ve atılımcı bir kişiliğe kavuşmasında önemli olduğu söylendi. Çocukların başarılarını artırabilmesi için evde sakin, güvenli bir ortam oluşturma, rahat ve düzenli ders çalışabileceği bir yer ayarlama zaman zaman hissettirmeden kontrol, dersleriyle ve gününün nasıl geçtiği ile ilgili konuşma zemini hazırlama, çalışmalarını ve ödevlerini izleme, fazla eleştirmeme, ayrıntıyla uğraşmama, çatışma ortamlarına sebep olmama, destek olma yollarını birlikte arama gibi önlemler alınabileceği anlatıldı. Bu yaş grubunun yoğun dikkat gerektiren konularda kısa süreli çalışabildiği anlatıldı.
7. Okul-öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması:
Sınıf öğretmeni Abdulkadir ARSLAN öğrencilerin başarısının okul, aile ve veli işbirliği ile daha da gelişeceğini belirtti. Bu konuda velilerin her zaman kendisi ve okulu arayabileceğini ve eğitimle ilgili konularda işbirliği yapabileceklerini söyledi.
8. Okuma alışkanlığının kazanılması ve okuma zamanı hakkında velilerle görüşülmesi:
Okuma alışkanlığının kazanılması için okulda belli saatlerde okuma çalışmalarının yapıldığı, siz velilerimiz desteğiyle 200 adetlik sınıf kitaplığı oluşturulduğu, öğrencilerin sınıf kitaplığından günlük olarak kitapları değiştirdiği ifade etti. Ayrıca çocuklarına evde bir kitaplık köşesi oluşturabilecekleri bunun içinde velilerin ara belirli aralıklarla çocuklarına okuma kitapları almaları gerektiği sınıf öğretmeni Abdulkadir ARSLAN söylendi.


9. Şiddeti önleme çalışmaları hakkında bilgi verilmesi:
Öğrencilerin sınıf ve okul içi davranışlarında büyük bir problem olmadığı ancak bazen kendi aralarında tartıştıkları, teneffüslerde oyun oynarken birbirleri ile itiştikleri, birbirine vurdukları görülmüştür. Bu hususların yaşanmaması için çocuklarımıza arkadaşlarına ve herkese karşı nazik ve saygılı olmalarının gerektiğini öğütlememiz, arkadaşlarıyla kavga etmemeleri ve birbirleriyle dostça geçinmelerinin önemli olduğunu hissettirmemiz gerektiği söylendi. Saygı ve sevginin ilk önce aile içinde kazanıldığını vurguladı.
10. Öğrencilere güzel yazı alışkanlığı kazandırma:
Bazı öğrenciler güzel yazarken bazı öğrencilerin yazılarının düzgün olmadığı, harfleri şekil ve yönüne uygun yapmadığı, çizgileri dik çekmediği, harfler ve kelimeler arasında uygun boşluklar bırakmadığı, noktalama işaretlerini kullanmadığı tespit edilmiştir. Bu duruma 1.sınıfın çoğunlukla uzaktan eğitim öğretim sürecinin neden olduğunu ifade etti. İkinci sınıfın birinci dönemi itibari yazı konusunda yoğun çalışmalar yapıldığı, ikinci dönemde de bu çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Siz değerli velilerimin de öğrencilerin yazılarına dikkat etmelerinin gerektiği ve güzel yazmanın önemi belirtildi. Bunun için evde dikte çalışmaları yapabilecekleri söylendi.
11. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruma:
Öğrencilerin okul dışındaki vakitlerinin planlanarak, ödevlerini zamanında yapmaları çok televizyon izlememeleri, bilgisayar ve tabletle belirlenen zaman aralıklarında oynamaları, zamanında yatmaları ve kalkmaları gerektiği söylendi.
12. Türkçeyi doğru ve düzgün kullanma:
Türkçeyi doğru ve güzel konuşmak için, evlerimizde yöresel ağız ve şive kullanmamamız gerektiği, argo ve küfür içeren kelimelerden özellikle kaçınmamız gerektiği, yanlış kullanılan kelimeler konusunda çocukları uyarmamız gerektiği ve güzel konuşabilmek için evlerimizde kitap okumaya önem vermemiz gerektiği anlatıldı.
13. İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları:
İş sağlığı ve güvenliği açısından okulumuzun bir yıllık çalışma planı ve iş sağlığı komisyonlarının olduğu okulumuzun güvenliği için her türlü tedbirin alındığı, okulumuzun eğitim öğretim açısından hiçbir probleminin olmadığı anlatıldı.
14.Dilek ve temenniler: Konuşmak istenilen başka bir konu olup olmadığı soruldu, olmadığı görüldü.
15.Kapanış: Toplantı karşılıklı iyi niyet, sağlık ve başarı temennileriyle sona erdi.



15.02.2022


Sevgi ALGAN Abdulkadir ARSLAN
Veli 2/D Sınıf Öğretmeni







2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
ŞEHİT ÖĞRETMEN GÜRHAN YARDIM İLKOKULU
2/D SINIFI II. DÖNEM VELİ TOPLANTISI ALINAN KARARLAR


1. Öğrencilerin olumlu davranışları kazanabilmeleri ve öğrenmenin etkili olması için birlikte hareket edilmesine,
2. Öğrencilerin okuma seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla okulda ve evde okuma çalışmalarının düzenli olarak yaptırılması ve okuma saatlerinin belirlenmesine,
3. Öğrencilere ev ödevi ve etkinliklerinde, evdeki çalışmaları ve konu tekrarlarında velilerin yardımcı olmaları ve öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerine,.
4. Öğrencilerin okul giriş çıkış zamanlarına dikkat edilmesine, öğrencilerin okula geliş zamanlarında ve okula devamlarında sorumluluğun öğrenci velisine ait olduğu hatırlatılarak gerekli hassasiyetin gösterilmesine,
5. Öğrencilerin temizliği ve düzenli olmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesine,
6. Öğrencilere kahvaltıyı yaptırarak okula gönderilmesine,
7. Öğrencilerin boş zamanlarının planlanarak fazla televizyon izlememeleri, tablet ve bilgisayarla belirlenen zaman aralıklarında oynamalarına,
8. Öğrencilerin çantalarının ders programına göre hazırlanması konusunda velilerin yardımcı olmalarına,
9. Öğrenci yazılarına dikkat ederek güzel yazmalarının sağlanmasına,
10. Çocukların başarılarını artırabilmesi için evde sakin, güvenli bir ortam oluşturma, rahat ve düzenli ders çalışabileceği bir yer ayarlama zaman zaman hissettirmeden kontrol, dersleriyle ve gününün nasıl geçtiği ile ilgili konuşma zemini hazırlama, çalışmalarını ve ödevlerini izleme, fazla eleştirmeme, ayrıntıyla uğraşmama, çatışma ortamlarına sebep olmama, destek olma yollarını birlikte aranmasına karar verilmiştir.
https://www.sorubak.com




Sevgi ALGAN Abdulkadir ARSLAN
Veli 2/D Sınıf Öğretmeni



UYGUNDUR
15.02.2022

Emrah DEMİRAL
OKUL MÜDÜRÜ


CUMHURİYET İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
                                                                                GEYVE/SAKARYA


      23/09/2021 Perşembe günü saat 11.50’ de okulumuz Konferans Salonunda sınıfında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek ve gerekli kararları almak üzere sene başı veli bilgilendirme toplantısı yapmak istiyorum.
            Gereğini bilgilerinize arz ederim.          

                                                                                                  23/09/2021
                                                                                            ŞUAYİP T0SUN
                                                                                          2/A Sınıf Öğretmeni

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

1- Toplantının açılış konuşması
2- Gündem maddelerinin okunması
3- Toplantıya katılan velilerin imzasının alınması
4- Yaz tatilinin ve geçen eğitim-öğretim yılının değerlendirilmesi
5- Bu sene ikinci sınıfta yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgilerin verilmesi
6- Okul öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması
7- 2-A sınıfı ders programının dağıtılması ve gerekli açıklamaların yapılması
8- Devamsızlıkların ve okula zamanında gelmenin önemi ile okula giriş ve çıkış saatleri hakkında bilgi verilmesi
9- İhtiyaç listesi hakkında bilgi verilmesi ve eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanmasının gereği ve önemi üzerinde durulması
10- Ders çalışma yöntem ve teknikleri
11- Öğrencilerin okulda beslenmeleri ile ilgili konuda gerekli açıklamaların yapılması
12- Derslere hazırlıklı gelmenin ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirmenin öğrenciye olan katkısı ve önemi
13- İkinci sınıfta velilerin öğrenciye nasıl katkıda bulunabileceği ile ilgili bilgi verilmesi
14- Sınıfta görülen eksiklikler ve bu eksikliklerin giderilmesi ile ilgili velilerden görüş alınması
15- Dilek ve temenniler
16- Kapanış




                                                                              UYGUNDUR
                                                                    23/09/2021

Okul Müdürü
CANAN TURAN











CUMHURİYET İLKOKULU 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
2-A SINIFI 1. DÖNEM SENE BAŞI VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı tarihi : 23/09/2021
Toplantı no   : 1
Toplantı yeri   : KONFERANS SALONU


          GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
 
1-)  Sınıf öğretmeni ŞUAYİP TOSUN tarafından toplantının açılışı yapıldı: “Değerli veliler toplantıya katıldığınız için çok teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. Buraya, öğrencilerimiz için en iyiyi nasıl bulabiliriz? sorusuna yanıt bulmak için toplandık. Karşılıklı konuşarak, tartışarak bir sonuca varacağız. Eksiklerimizi düzelteceğiz. Bilmediklerimiz hakkında bilgi sahibi olacağız. Ayrıca daha yakından tanışma fırsatı bulmuş olacağız. Lütfen buraya gelen bütün veliler düşüncelerini serbestçe açıklasın ki toplantımız daha verimli geçebilsin. Şimdi sizlere gündem maddelerini bir kez daha okuyacağım.”

   2-)  Gündem maddeleri okundu. Velilere söz hakkı verilerek eklemek istedikleri madde olup olmadığı soruldu. Olmadığı görüldü.

   3-)   Toplantıya katılan velilerin imzaları alındı.

   4-)  Yaz tatilinin değerlendirilmesi genel olarak yapılmış, bazı öğrenci velileri çocuklarının özellikle kitap okuma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtmişlerdir. Önlem olarak sınıfa yeni ve ilgi çekici kitaplar temin edilmesi ve kitap okuma süreçlerinin sıkı takip edilmesi kararlaştırılmıştır. Geçen yılın kısa bir değerlendirilmesi yapılmış olup istenilen düzeyde ders yılı bitirilmesine rağmen tatilde seviyenin altına düşmüş öğrencilerin olduğu görülmüştür. Evde ve okulda bu eksiklikleri giderici çalışmalara ağırlık verilmesi öğretmence istenmiştir.

5-) Ders çizelgesi:
Türkçe  10, Matematik  5, Hayat Bilgisi  4,  Yabancı Dil 2, Görsel Sanatlar 1, Müzik 1, Beden Eğitimi ve Oyun 5, Serbest Etkinlik 2

      Yukarıda belirtilen ders saatleri ile ders programının düzenlendiği belirtildi. Ders içerikleri hakkında kısaca bilgi verildi. Bu yıl 2. sınıflarda İngilizce dersi olduğu belirtildi. İngilizce öğretmeni AYŞEGÜL ÇEZİK tanıtıldı.Öğrencilerin ingilizceye önem vemeleri geektiği belirtildi.

 6-) Eğitim öğretimin en önemli köşe taşlarından birisi olan Okul-Öğretmen-Veli işbirliğinin önemi üzerinde duruldu, Öğrencilerin okul başarısına katkı sağlayacak her türlü veli girişiminin destekleneceği belirtildi. Başarının bu üçayağın sıkı bir şekilde çalıştırılması ile yakalanabileceği dile getirildi. Tek başına öğretmenin yeterli olmadığı evde geçirilen sürenin okuldakinden fazla olduğu hatırlatılarak öğrencinin ders takibi yapılması gerektiği, anlaşılmayan konuların mutlaka öğretmenden bilgi alınarak doğrusunun çocuğa gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

 7-)  Ders programı velilere dağıtıldı. Öğrencilerin verilen ders programına uygun araç gereç getirmeleri, çantaya fazladan kitap, defter ve gereksiz malzeme koyarak öğrenciye yük yapmamanın üzerinde duruldu. Çocukların yaşları küçük olduğundan ileride sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı. Eksik getirilen malzemeler ve kitaplar çocuğun o gün içerisinde hem dersten sıkıldığı hem de ertesi gün için yapması gereken görevler arttığından derslere karşı genel bir ilgisizlik oluşturmaktadır.




8-)  Devamsızlık yapmanın öğrencinin başarısını olumsuz etkilediği belirtilerek mecbur kalmadıkça okula devamlarının sağlanmasının ve bilgilendirilme yapılması gerektiğinin önemine değinildi. Öğrencilerimizin zamanında derslere gelmemesi, yani geç gelmeleri hem derslerimizin bölünmesine hem de öğrencilerimizin motivasyonunun bozulmasına neden olan bir durumdur. Aynı zamanda okula çok erken gelmenin de çocukları yorduğunu ve olumsuz etkilediğini söyledi.  Öğlen saat 13.20 gibi okulda olmaları gerektiği belirtildi. Geç gelineceği zamanlarda mutlaka öğretmene haber verilmesi ve öğrenciyi komşu ve akrabaların almaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

9-)  Öğrencilerin günlük okul araç gereçlerinin temin edilmesi, eksik okul eşyası ile okula gelmemeleri gerektiği söylendi. Bu nedenle çantaların ders programına göre akşamdan hazırlanması gerektiği vurgulandı.

10-) Verimli ders çalışmak için öğrencilere gerekli imkanların sağlanması gerektiği vurgulandı. Bu konuda imkanlar elveriyorsa öğrenciye bir oda düzenlenmesi olmuyorsa, ders çalışırken televizyonu kapatma, sessizliği sağlama gibi motivasyonu engelleyecek nedenlerin ortadan kaldırılması belirtildi. Her öğrencinin öğrenme tekniği ve yönteminin farklı olduğu buna uygun materyallerin sağlanması gerektiği belirtildi.
11-) Okula gelmeden önce kesinlikle kahvaltı yapılması gerektiği, öğleyin ise öğrencilerin yemek yemeden okula gönderilmemesi ve okula geliş gidiş zamanlarına da dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu yaş grubunda çocuklarında boyuna büyümenin yavaş, enine büyümenin daha hızlı olduğu bunun için beslenme alışkanlığında özenli olunması gerektiği belirtildi. Sağlıklı beslenmek için her yiyecekten azar azar yenmesi gerektiği ve bunun öğrencilere küçük yaşlarda kazandırılması gerektiği belirtildi. Okula gönderilen yiyeceklerin kokulu ve arkadaşlarını rahatsız edecek cinsten olmamalarına dikkat etmeleri gerektiği, diğer arkadaşlarını özendirecek pahalı ya da az bulunan, alım gücü düşük öğrencileri özendirecek, kıskandıracak yiyeceklerden uzak durulması gerektiği vurgulandı.
     
12-) Planlı çalışmanın başarının anahtarı olduğu belirtildi ve hazırlanacak bireysel planların aileler tarafından önemle kontrol edilmesi istendi. Haftalık ders programı velilere dağıtılarak buna göre araç gereç getirmeleri ve plan yapmaları istenmiştir. Yeni değişen ders saatleri hakkında velilere rehberlik yapıldı. Derslere hazırlıklı gelmenin öğrencileri daha başarılı kılacağı vurgulandı. Ders programına uygun araç gereçlerin mutlaka getirilmesi istendi.

     13-) Öğrencilerin eve geldiklerinde okulda öğrenilen konuların tekrar edilmesi, verilen ödevlerin yapılması, sonraki gün işlenecek konuya da hazırlıklı gelmeleri gerektiğinin başarıya olumlu etki edeceği vurgulandı. Burada velilere düşen görevin öğrencilerin bu çalışmaları yapıp yapmadığının kontrol edilmesi ve yapmalarının sağlanması olduğu belirtildi. Televizyon, oyun ve bilgisayarın kontrollü olması, çünkü bu faaliyetlerin aşırıya kaçması durumunda derslerini aksattığı, çocuğun şiddete başvurabileceği anlatıldı. İnternet kullanımı sınırlı tutulmalı gerekirse araştırmalar çocukla yapılmalıdır. Yaşına uygun sitelere girmeleri istenmelidir.

           Okul harçlığı verilmesinin sahiplenme duygusunu geliştirdiği, çocuğun özgüveninin kuvvetlendirdiği, harçlık ile çocukların sorumluluk duygusu kazandığı, anne ve babasını kendisine güvendiğini hissetmesine neden olduğu, harçlık ile çocuk elindekilerin kıymetini bildiği, zamanla harcamalarını dengeleyebildiği, çocuğun zamanla tasarrufu öğrendiği anlatıldı. Ayrıca  fazla harçlık verilmemesini verilirse bazı öğrenciler üzerinde olumsuz etki yapacağını açıkladı. Kitap okumanın zihni geliştirdiği, yorum gücünü arttırdığı, konuşmayı akıcı hale getirdiği, hayal gücünü zenginleştirdiği anlatıldı. Hem yazıların hem de resimlerin olduğu, maceraya yönelik kitapların alınmasının  faydalı olduğu anlatıldı. Kitabı alırken çocuğumuzla birlikte kırtasiyeye gidip ve kendisinin beğendiği kitabı aldığımızda çocuğun kitabı daha istekli okuduğunu, çocuğumuza  kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için sınıf kitaplığından alacağı kitabın yani sıra ayda en az bir kitap  alınması tavsiye edildi. Kitap okumada çocuğumuza bizim de örnek olmamız gerektiği onlarla birlikte kitap okumamızın çok etkili olacağı söylendi.



       



    Çocuğun tanınmaya çalışılması, onlara fırsat sağlanması, yol gösterilmesi takdir ve teşvik edilmesi ve yaptığı davranışın ödüllendirilmesinin çocuğa özgüven sağladığı ifade edildi. Bunun çocuğun ileriki yıllarda kendini ifade etme ve atılımcı bir kişiliğe kavuşmasında önemli olduğu söylendi. Çocukların başarılarını artırabilmesi için evde sakin, güvenli bir ortam oluşturma, rahat ve düzenli ders çalışabileceği bir yer ayarlama zaman zaman hissettirmeden kontrol, dersleriyle ve gününün nasıl geçtiği ile ilgili konuşma zemini hazırlama, çalışmalarını ve ödevlerini izleme, fazla eleştirmeme, ayrıntıyla uğraşmama, çatışma ortamlarına sebep olmama, destek olma  yollarını birlikte arama gibi önlemler alınabileceği anlatıldı. Bu yaş grubunun yoğun dikkat gerektiren konularda 20-25 dakika  çalışabildiği anlatıldı.
    Bütün velilere ayrı ayrı kendi çocukları hakkında bilgiler veildi.Çocukların ne yapmaları gerektiği
konusunda açıklamalar yapıldı.

14-) Sınıfta büyük anlamda eksik görülmemiştir. Veliler çocukların ellerini kurulamaları ve sınıfta gerektiğinde kullanılması için sırayla peçete ve ıslak mendil alarak sınıf dolabında muhafaza edilebileceğini söyledi. Maskelerin her daim çantada yedek olarak bulundurulması, kolonya veya dezenfektan bulundurulması hatırlatıldı.

15-)  2021-2022 eğitim öğretim yılının çocuklarımız için mutlu ve başarılı geçmesi temennisinde bulunuldu.

16-) Toplantıya katılanlara teşekkür edildi. Toplantı sınıf öğretmeni ŞUAYİP TOSUN tarafından sonlandırıldı.










  23/09/09/2021
                                                                                                                      ŞUAYİP TOSUN          
                                                                                           
                                                                                            2/A Sınıf Öğretmeni






















ALINAN KARARLAR


1. Temizlik hususuna gereken önemin verilmesi kararlaştırıldı. Dengeli beslenmeye dikkat edilmesi kararına varıldı. Kahvaltı yapmadan okula gönderilmemesi kararı alındı. Bu konuda öğretmen de gerekli tedbirleri alacağını söyledi.

2. Verimli ders çalışmak için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi. Günlük hayatımızda Türkçenin daha güzel kullanılması kararlaştırıldı.

3. Öğrenci başarısını arttırmak için aile içinde daha dikkatli davranılmasına karar verildi. Düzenli ders çalışma sistemine uyulması kararına varıldı.

4. Öğrencilerin günlük ihtiyaçlarının karşılanması için daha özenli davranılmasına karar verildi.

5. Okumayı geliştirmek için günlük kitap okuma, 10 dk. sesli okuma ve hızlı okuma tekniklerinin uygulanmasına karar verildi.

6. Televizyon izleme, telefon-tablet kullanma konusunda daha kontrollü davranılmasına karar verildi.

7. Aile içi iletişimde daha duyarlı davranılmasına karar verildi.

8. Alınan kararlar ve görüşülen konular konusunda öğretmen de kendi üzerine düşenleri yapacağını söyledi.




23/09/2021
                                                                                                          ŞUAYİP TOSUN

                                                                                            2/A Sınıf Öğretmeni
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz