baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

magnezyum,çinko,potasyum

Aşağa gitmek

magnezyum,çinko,potasyum Empty · Diğer magnezyum Yararları

Mesaj  Admin Cuma Ekim 30, 2009 5:29 am

Magnezyum Faydaları
· Enerji Üretimi

Magnezyum ikinci bol miktarda hücrelerarası mineraldir ve her hücrenin enerji üretiminde kritik rol oynar. Enerji verici reaksiyonların meydana gelmesini sağlaması magnezyum yararları arasındaki en önemli etkisidir. Enerji üretimini tetikleyen enzimler magnezyuma bağımlıdırlar ve eksikliği kronik enerji eksikliği olarak ortaya çıkabilir. Birçok kronik yorgunluk hastalarının alyuvarlarında düşük magnezyum düzeyleri vardır ancak magnezyum takviyesi kullanmanın kronik yorgunluğu azaltmaya ve enerji düzeyini artırmaya yardımcı olduğu görülmektedir.

· Anti-stres Mineral

Magnezyum eksikliği depresif sorunlara yol açabilir. Depresyon ve anksiyetesi olan kişilerde magnezyumun düşük olduğunu saptayan araştırmalar vardır. Anti-stres Mineral özelliği bir diğer magnezyum yararları arasındadır.

Magnezyumun aynı zamanda doğal sakinleştirici özellikleri vardır, bilhassa kalsiyum ile birleştiği zaman.

· Daha Sağlıklı bir Kalp

Magnezyum kalp atış hızını iyileştirir, kan damarlarını açar ve kan pıhtılaşmasını ve kalp krizlerini önler. Magnezyum böylelikle sağlıklı bir dolaşım sistemi muhafaza etmek için önemlidir.

· Diğer magnezyum Yararları

Magnezyum kendisini vücudun pek çok temel kimyasal reaksiyonunda çok önemli bir bileşen yapan vücudun yüzlerce enzim sistemlerinde önemli bir öğedir. Magnezyumun aynı zamanda kramplar, astım, böbrek taşları, diyabet, yüksek kan basıncı, migren ve
tansiyon baş ağrıları, adet öncesi gerginlik ve osteoporozis dâhil birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4943
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

magnezyum,çinko,potasyum Empty ZENGİN MAGNEZYUM İÇEREN YİYECEKLER

Mesaj  Admin Cuma Ekim 30, 2009 5:27 am

ZENGİN MAGNEZYUM İÇEREN YİYECEKLER
Tozkakao……………………………………………………….420 mg/100 gr
Buğday filizi…………………………………………………. 400 gm/100 gr
Badem………………………………………………………….. 260 mg/100 gr
% 70 kakaolu çikolata……………………………………..200 mg/100 gr
Kuru fasulye…………………………………………………..160 mg/100 gr
Fındık ve ceviz……………………………………………….140 mg/100 gr
Tam pirinç……………………………………………………..140 mg/100 gr
Yulaf gevreği………………………………………………….130 mg/100 gr
Mercimek…………………………………………………………90 mg/100 gr
Entegral ekmek…………………………………………………90 mg/100 gr
Kuru incir…………………………………………………………85 mg/100 gr
Entegral makarna………………………………………………
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4943
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

magnezyum,çinko,potasyum Empty Vitamin ve minerallerin yararları

Mesaj  Admin Cuma Ekim 30, 2009 5:24 am

Vitamin ve minerallerin yararları

B5: Beyin, sinirler, cilt ve saç sağlığı için önemli. Strese karşı hormonların yapımında görevli. Karaciğer, böbrek, yumurta, buğday, mantar, baklagiller, fasulye, domates, kereviz, fıstık ve cevizde bulunur.
B6: Seks hormonlarını dengeler, depresyona karşı etkili. Baklagiller, börülce, karaciğer, ıspanak, bamya, fasulye, pancar, badem, ceviz, fındık ve mısırda bulunur.
B12: Saç ve cilt sağlığı ile gerginliğe karşı etkili. Tavşan, koyun, tavuk, hindi, böbrek, karaciğerde; somon, ton, sardalya, uskumru gibi yağlı balıklarda ve peynirde bulunur.
Folik asit: Hamilelikte bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için hayati önemli. Yetişkinlerde kansızlık, egzama, dudaklarda çatlaklar, saçların erken beyazlaşması, bellek zayıflığına karşı etkili. İçerdiği besinler B6 vitaminiyle aynı.
Biotin: Sağlıklı cilt, saç ve sinirler için gerekli. Yumurta, süt, bezelye, marul, badem, mısır, karpuz, lahanada bulunur.
C vitamini: Bağışıklık sistemini, kemikleri, cildi ve eklemleri güçlendirir. Hastalıklarla savaşır. Yeşil ve kırmızı biber, maydanoz, kivi, domates, portakal, greyfurt, karnabahar, lahana, limon, soğanda bulunur. Sigara içenler daha fazla almalı.
D vitamini: Kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Balık yağı, somon, ton, uskumru, yumurta, karaciğerde bulunur. Güneş ışığından da bolca yararlanılmalı.

E vitamini: Kansere karşı korur, damar sertliğini engeller, cildi güzelleştirir. Eksikliği seks isteğinde azalma, varisler ve gevşek kaslara yol açar. Buğday, mısır, ayçiçeği, fıstık, susam, soya yağları, zeytinyağı, balık yağı, fındık, badem, ton balığı, sardalya, somon, patates, yumurta sarısında bulunur.
Kalsiyum: Kemik, diş sağlığı, kasların kasılması için gerekli. Eksikliği uykusuzluk, sinirlilik, osteoporoza neden olur. Süt, peynir, yoğurt, küçük kılçıklı balıklar, koyu yapraklı yeşil sebzeler, midye, istiridye, karides, badem, kuru incirde bulunur.
Demir: Soluk cilde, halsizliğe, soğuğa dayanıksızlığa karşı etkili. Et, sakatat, kuru üzüm, kuru erik, kuru baklagiller, maydanoz, badem, fıstıkta bulunur.
Magnezyum: Adet öncesi sendromunu hafifletir. Eksikliğinde yüksek tansiyon, kalbin düzensiz atması ve kabızlık görülür. Tüm yeşil sabzeler, kakao, badem, fıstık, susam, bulgur, baklagiller, kuru incir ve kayısıda bulunur.
Potasyum: Kasların, sinirlerin ve kalbin sağlıklı çalışmasını sağlar. Bağırsak hareketlerini artırır. Eksikliği dikkati toplayamama, selülit, ishal ve kas güçsüzlüğüne yol açar. Muz, kuru meyveler (kayısı, incir, üzüm), hurma, baklagiller, ceviz, yağlı balıklar, mantar, domates, patates, meyve sularında bulunur.
Çinko: Yaraların iyileşmesi, yumurtalıklardan salınan hormonların kontrolü, stresle savaş, kemik ve diş sağlığı, saç ve kılların uzamasında rolü var. Eksikliği sık hastalanmaya, sivilcelere, yağlı cilde, doğurganlığın azalmasına, depresyona neden olur. İstiridye, koyun ve dana eti, peynir, yumurta sarısı, buğday ürünleri, karaciğer, susam, bezelye, turpta bulunur.
Krom: Açlık duygusunun bastırılmasını, yiyeceklere duyulan aşırı isteğin törpülenmesini, hücre yapısının korunmasını sağlar. Eksikliği sık yeme ihtiyacına, uyuklamaya ve tatlıya düşkünlüğe neden olur. Yeşil biber, çavdar ekmeği, elma, tereyağı, tavuk, yumurta ve koyun etinde bulunur.
Selenyum: Kansere karşı koruyucudur. Erken yaşlanmayı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp sağlığında etkilidir. Deniz ürünleri, susam, mantar, lahana, tavuk, karaciğer ve kabakta bulunur.
İyot: Kronik yorgunluk, kilo alma ve tiroide karşı etkili. Deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerinde bulunur.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4943
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

magnezyum,çinko,potasyum Empty kalsiyum hangi gıda maddelerinde bulunur

Mesaj  Admin Cuma Ekim 30, 2009 5:16 am

Kalsiyum İçeren Besinler
Sütteki kalsiyum miktarı fazladır. Süt kalsiyum içeren gıdalardan ilk akla geleni olsa da, süt ve süt ürünleri o kadar çok işlemden geçmişlerdir ki, vücuda verebilecekleri zarar faydalarından çok olabilir. Vücudumuza gereksiz katkı maddelerini sokmadan sağlığımızı destekleyen daha iyi ve daha uygun kalsiyum kaynakları da vardır.

Kalsiyum Kaynakları: Kalsiyum içeren yiyecekler soya fasulyesi, soyadan yapılan bir tür peynir, fıstık, ceviz, lahana, brokoli, sardalye ve alabalıktır.

Diğer kalsiyum içeren besinler içeren ise koyu yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagillerdir.

alıntı:http://www.beslenmedestegi.com/mineraller/kalsiyum-faydalari
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4943
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

magnezyum,çinko,potasyum Empty magnezyum,çinko,potasyum

Mesaj  Admin Paz Mayıs 10, 2009 10:38 pm

ÇİNKO-POTASYUM-MAGNEZYUM


Bir çok besinde fazlasıyla bulunan çinko minerali bağışıklık sisteminde anahtar rolü oynar, zinde yapar, verimli yapar. Akyuvarların, antikorların oluşmasında payı vardır. Bağışıklık sisteminin bu askerleri bizi hastalığa neden olan virüslerden koruduğu gibi zehirli maddeleri de zehirsiz hale getirmede yardımcı olur.
[/b]
Bağışıklık sisteminin düzenli çalışabilmesi için vücutta bol miktarda çinko bulunması gerekiyor. Yaraların iyileşmesi, görme duyusunun güçlenmesi diyabet hastalığı, böbrek hastaları, çinko eksikliği tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Çinko eksikliği sizi enfeksiyon hastalıklarına karşı savunmasız bırakır. Ayrıca tat ve koku duyularını da zayıflatır. Kırmızı et, karaciğer yumurta, deniz ürünleri, fasulye, bezelye ve fındık bol miktarda çinko içerir.

ÇİNKO NELER YAPAR? Hastalığın kol gezdiği kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı çok etkilidir. Çünkü bakterilere ve virüslere karşı savaş açar ve sonuçta bu hastalıklara karşı çok zayıf olan kişilerde bu tehlikeyi azaltır. Akneye karşı da çok etkili bir mineraldir, A vitamininin kimyasal bileşimini harekete geçirir ve mikrop öldürücü etkisi akne sivilcelerinin kaybolmasını sağlar. Fakat çinkonun yararları bununla bitmiyor. Hücre yenilenmesinde payı olduğu için cildi de güzelleştirir. El tırnaklarını sertleştirir ve saçı kuvvetlendirir, nörodermitisi ve uçukları hafifletir. Adet görme ağrılarını hafifletmesini, kısırlığa karşı etkili olmasını da diğer özellikleri arasında sayabiliriz. Ve amalgam gibi ağır metalleri de vücuttan atar.
ÇİNKOYA NE KADAR İHTİYACIMIZ VAR? Çinkoya olan ihtiyacımız bir çok faktöre bağlıdır. Çocukların ve gençlerin yetişkinlere oranla daha az ihtiyacı vardır. Hastaların sağlıklı kişilerden daha fazla ihtiyacı vardır. Stresli tiplerin de sakin kişilere oranla ihtiyaçları daha fazladır. Alman Beslenme Cemiyeti yetişkinler için günde 15 mg öneriyor. Çinko kürü yapmak isteyen üç ay boyunca günde 20-30 mg almalıdır. Prensip olarak ise kadınların çinkoya olan ihtiyacı erkeklerden daha fazla değildir. Gebe ve emziren annelerin ihtiyacı biraz daha fazla olabilir. Çocuklarda çinko azlığı gelişme ve büyüme bozukluğuna yol açabilir. [/size]


DENGELİ BESLENME YETERLİ Mİ? Her zaman yeterli değildir. Çinkonun barsak yoluyla alınması herkes için farklıdır. Besinlerin bileşimi de bunda önemli bir rol oynar. Vücut çinkoyu bol proteinli hayvansal ürünlerden aldığında bol lifli bitkisel yiyeceklerden aldığından daha iyi değerlendirir. Bu nedenle vejeteryenler genellikle vücutlarındaki çinko azlığından şikayetçidirler. Sporcular ve şeker hastaları için de aynı şey geçerlidir.

ÇİNKO AZLIĞI NASIL ANLAŞILIR? Özellikle enfeksiyonlara karşı zayıf olma çinko azlığının en önemli belirtisidir. Bunun dışında çocuklarda öğrenme yeteneğinin sınırlı olması, büyümedeki aksaklıklar, saç dökülmesi, kısırlık, soğuk eller ve ayaklar, koklama ve tat alma duygusunun sınırlı olması, tırnaklarda beyaz lekeler de çinko azlığının diğer belirtileridir. ÇİNKO EN FAZLA NELERDE VAR? (100 gramda)

]İstiridye 7 mg]Peynir 2-4 mg .. Sığır eti 5 mg
.. Sütsüz çikolata 2 mg . Kuru fasulye 3 mg ..Yumurta 1.5 mg .. Mısır 2.5 mg ..Brüksel lahanası 1 mg.. Karides 2.3 mg .. Brokoli 1 mg..

POTASYUM



Yazın bronzlaşmak için güneşlenirken terle birlikte potasyum kaybettiğinizi biliyor musunuz? Potasyum eksikliği yorgunluk, kabızlık, bacak krampları ve kalp ritmi bozuklukları gibi rahatsızlıklara neden olur. Zengin potasyum içeren muz, patates, kayısı, kara ekmek gibi gıdalar aynı zamanda kalori yönünden de zengin oldukları için kilo sorunu yaratabilirler. Kalori almadan kaybettiğiniz potasyumu yerine koymak için şimdi potasyum efervesan tablet var. Limon aromalı potasyum tabletle potasyum eksikliğini giderebilirsiniz.

MAGNEZYUM

Magnezyum hayati önem taşıyan 11 mineralden birisi, belki de en önemlisidir. Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun besinler yoluyla alınması gerekir. Magnezyum özellikle strese ve migrene karşı iyidir ve kalbi korur. Astım ve alerjik nezleyi hafifletir. Ayrıca cildi düzgünleştirir, saçı güzelleştirir, tırnakları kuvvetlendirir. 300 enzimi çalıştırır ve bununla metabolizmayı etkilemiş olur.

DOĞAL SAĞLIK KAYNAĞI: Magnezyum toprakta ve deniz suyunda saklıdır. Vücudumuzda da sürekli doldurulması gereken bir magnezyum rezervi vardır. Yani bu mineralin sayısız fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için vücuda devamlı olarak verilmelidir ve sorun da buradadır. Yanlış beslenme, toprakta bu mineralin giderek azalması magnezyumun vücut tarafından yeteri kadar alınmamasına neden olur. Ayrıca fazla terleyen, müshil veya idrar söktürücü ilaç alan kişilerde vücuttan daha fazla magnezyum gider. Stres, gebelik ve emzirme gibi durumlarda ise vücudun magnezyuma olan ihtiyacı daha da artar. Ve vücut bu minerali yeteri kadar almadığı takdirde kemiklerde depo edilmiş olan magnezyuma el atar. Rezervi bittiği zaman da alarm verir. Mide barsak bölgesindeki, idrar yollarında, baldırlardaki kramplar, kalp ritmindeki bozukluklar, boyunda ve omuzlarda kasılmalar veya sinirlilik, ellerde uyuşukluk ve karıncalanma, migren, dikkat azlığı, gürültüye karşı hassasiyet magnezyum eksikliğinin işaretleridir.

NE KADAR MAGNEZYUM? Magnezyum ihtiyacı yaşa, yaşam tarzına göre değişir. Bunda esas kural şudur: Bir kadının günde en az 300 mg magnezyuma ihtiyacı vardır. Gebelik ve emzirme devresinde ise bu miktar günde 700 miligramdır. Aksi halde düşük ve erken doğum söz konusudur. Fakat günümüzde besinlerdeki magnezyum miktarı 50 yıl öncesine göre çok daha azdır. Ve bazı yaşam tarzlarında çok daha fazla magnezyuma ihtiyaç vardır (diyet, spor, stres, alkol ve sigara gibi). Magnezyumun fazlasının zararı yoktur, çünkü fazlası vücuttan çıkar. Olabilecek yan etkiler, hafif ishal, hafif mide rahatsızlıkları. Böbreklerinden sorunu olanlar doktora sormadan magnezyumlu preparatlar almamalıdır.

MAGNEZYUM KAYNAKLARI (100 gramda)
Kakao (toz) 590 mg
Ispanak 56 mg
Yağlı peynir 53 mg
Dil balığı 49 mg
Muz 36 mg
[/b]


En son Admin tarafından Cuma Ekim 30, 2009 5:21 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4943
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz