baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yemek Sanatı Kısır Tarifi

Aşağa gitmek

Yemek Sanatı Kısır Tarifi Empty Yemek Sanatı Kısır Tarifi

Mesaj  Admin Paz Nis. 21, 2013 2:12 pm

KISIR;
4 su bardağı ince Bulgur
2 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
2 tane taze sıkılmış Limon
2 yemek kaşığı Nar ekşisi
2 çay bardağı Zeytinyağ
4-5 su bardağı sıcak su
3 tane orta boy Soğan
1/2 demet Maydonoz
4 sap yeşil soğan
4-5 tane Sivribiber
3 tane Domates
Tuz,Karabiber,Nane (taze nanede konulabilir mevsiminde)
Yapılışı;
Bulgur ayıklanıp sudan geçirilir.salçalarda eklenip iyice yoğrulup 4-5 su bardağı sıcak su eklenip karıştırılıp 5 dakika üstü kapalı dinlendirilir.
Kuru soğanlar ince kıyılıp 1 çay bardağı zeytinyağda kavrulup bulgura
eklenir.Sırayla tuz. karabiber,kuru nane,limon suyu, nar ekşisi ve
zeytinyağ eklenir.
İnce kıyılmış maydonoz,sivri biber,yeşil soğan,domates eklenip göbek salata yaprakları veya taze haşlanmış asma yaprağı ile servis edilir.Yemeğe başlarken besmele çekmeyi,bitince Elhamdülillah demeyi unutmayınız.
Afiyet Olsun
KISIR;

Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4371
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 49

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz