baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Guatır Bitkisel Tedavi

Aşağa gitmek

Guatır Bitkisel Tedavi Empty Troid Hastalarına Beslenme Önerileri

Mesaj  Admin Çarş. Ocak 28, 2015 7:42 pm

Troid Hastalarına Beslenme Önerileri

Zayıflama sürecinde en fazla karşılaşılan ve günümüzde yaygın olarak gözlenen tiroid rahatsızlıklarında beslenme büyük önem taşımaktadır. Metabolizmanın çalışmasını kontrol eden ve yaşamsal fonksiyonlar için gerekli olan tiroit hormonları eğer düzensiz salgılanırsa ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

Tiroid hormonu normal değerlerden daha fazla salgılanırsa metabolizma hızlanır ve hipertiroidi hastalığı gelişir. Eğer daha az salgılanırsa bu duruma da hipotiroidi denir, metabolizma hızı azalır, kabızlık, deri döküntüsü, saç dökülmesi, kilo artışı, aşırı sinirlilik hali oluşur. Hastanın kan bulgularındaki T3, T4 ve TSH hormonlarının ölçülmesi hastalığın seviyesi hakkında bilgi verir.

Tiroid hastaları doktor kontrolünde uyguladıkları ilaç tedavisinin yanı sıra yaşamları boyunca beslenmelerine de dikkat etmek durumundadırlar. Tüketecekleri yiyeceklerin çeşit ve miktarı hormon seviyelerini etkileyebilmektedir.

Bu nedenle;

*Kan bulgularınıza, yaşam tarzınıza, kullandığınız ilaçlara uygun yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulamalısınız, bu örüntü karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller ve lifden zengin olmalıdır.

*Sebze ve meyveleri mevsiminde, taze tüketin.

*Market alışverişi yaparken etiket okuma alışkanlığı edinin.

*Doymamış yağ asitlerinin, özellikle omega-3, tiroid fonksiyonlarını düzenleyici özelliği artık bilinmektedir. Bu nedenle daha fazla balık tüketmeye çalışın. Haftada en az 2 kez balık, diğer günlerde ise derisiz tavuk, hindi, yağsız kırmızı et tüketin.

*Tam tahıl ürünlerini ve kurubaklagilleri tüketmeye çalışın. Kuru baklagiller iyi birer bitkisel protein kaynağıdırlar ve haftada 2 kez tüketilmelidir.

*Beslenmenize keten tohumunu ilave edin, hem lif oranı yüksek hem de E vitamini ve çinko mineralinden zengin bir besindir. Günde 1-2 yemek kaşığı kadar taze öğütülmüş keten tohumunu sebze yemeklerinize, salatalara ve çorbanıza yemek piştikten sonra ilave edip tüketmeye çalışın.

*İyot, tiroid fonksiyonları için elzem bir mineraldir ve tükettiğimiz birçok besinin içerisinde de bulunmaktadır. Eğer ihtiyacımızdan fazla alınırsa da otoimmün tiroid hastalığına neden olabilmektedir.
*Hipotiroidi olanların iyotlu tuz, hipertiroidi ve nodüler guatırı olanların aşırı iyot alımında hashimato tiroidi oluştuğu için iyotsuz tuz yemeleri gerekmektedir.
*E vitamininden zengin beslenmede iyodun emilimini artırmaktadır.
*Çinkodan zengin badem, deniz ürünleri, et, karaciğer, tavuk, hindi, fındık, ay çekirdeği, süt ve yumurta yeme alışkanlıklarınız arasında olmalıdır.

*Selenyum minerali de tiroid hormonu için önemli rol oynamaktadır. Selenyumundan yetersiz beslenildiğinde  kanda T4 ve TSH hormonu yükselir, T3 hormonu düşer. İyot ve selenyum eksikliği birlikte görülürse hastalığın şiddeti daha da artmaktadır. Selenyum seviyesinin düşmemesi için balık, karides, dana karaciğeri, hindi ve dana eti, mercimek, mantar, susam, ceviz, ay çekirdeği ile tam tahıllar selenyum kaynağı besinlerdendir.

*Taurin, tiroid hormonlarının üretimi için elzem bir aminoasittir. Doktorunuz kontrolünde supleman olarak takviye alabilirsiniz. Doktorunuz önermedikçe hiçbir tableti almayın.
*Kelp içeren yosun tableti tüketiminde de dikkatli olmalısınız.

*Deniz ürünleri, sarımsak, su teresi, yumurta sarısı, maydanoz, kayısı, mantar, bira mayası genel olarak triod fonksiyonları için faydalı besinlerdir. Fakat Kandida enfoksiyonu varsa mantar ve bira mayasından uzak durmakta fayda var.

*Tiroid hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekleri; beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya fasulyesi, yer fıstığı, darıyı çok fazla özellikle çiğ olarak tüketmemelisiniz. Pişirerek tüketmeniz guatrojen madde miktarını azaltacağından daha sağlıklı olacaktır.
*Tiroidde en fazla görülen problem ödemdir. Bu nedenle su tüketiminizi asla ihmal etmeyin, günde 2-2,5 lt su içmeye çalışın.
*Çikolata bakırdan zengin bir yiyecektir ama kadmiyumda içermesinden dolayı tiroid hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Fazla alınan kadmiyum selenyumu vücuttan atar.
*Hipertiroidi olanlar süt, peynir, deniz mahsulleri, mor lahana, turp, kuruyemiş
tüketimini azaltmalılar. Çay, kahve, alkol ve nikotin metabolizma hızını artıracağından tüketmemeye çalışmalılar.
*Sağlıklı yaşamın ikincil kuralı düzenli egzersizdir. Hem metabolizmanın hızlanması, hem tiroid hormonuna karşı doku duyarlılığının artması, hem de kas artışı için düzenli egzersiz en azından yürüyüş yapmalısınız.
*Stres birçok hastalık gibi tiroid bulgularını da tetikler, özellikle bahar aylarında psikolojik yapının değişmesiyle hormonal değişimde görülebilmektedir. Bu nedenle stresle baş etmek için elinizden geleni yapmaya çalışın.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.

Guatr, boğazın alt bölgesinde yer edinmiş olan tiroid bezinin genişlemesi durumudur.
Bu tiroid bezinin vücudumuzda etkisi oldukça fazladır diyebiliriz. Vücudumuzda meydana gelen sindirim faaliyetlerinden kasların fonksiyonel olarak çalışmasına kadar birçok işlevi üzerinde bu tiroid bezinin salgılamış olduğu hormonlar rol oynamaktadır.

Bu tiroidlerin gereksinim duyduğu iyotun eksik kaldığı durumlarda tiroid bezi fonksiyonel olarak çalışamaz ve biraz önce saydığımız vücut işlevleri gerektiği gibi yerine getirilemez. İyotun eksik olması durumunda tiroid bezlerinde bir genişleme meydana gelir. Bu da guatr durumunu ortaya çıkarır.

Guatrın tedavi süreci, ilk olarak guatrın neden dolayı meydana geldiğinin bulunması ile başlar. Guatr durumundan şüpheleniyorsanız, doktorunuza danışmanız ve eğer guatra sahipseniz hemen müdahale edilmesi önemli olabilir.

Bunların dışında doktor kontrolüyle guatra iyi gelen şifalı bitkiler ve besinler sayesinde de durumunuzda iyileşme sağlayabilirsiniz.

1.Gece Çuha Çiçeği Yağı

Esans yağların sahip olduğu asitlerin tiroidin normal şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesi konusunda etkili olabilirler. Vücudun gereksinim duyduğu ama vücudun kendisinin üretmediği ve takviyelerle alınabilen yağ asitlerine esansiyel yağlar adı verilir.

Bu esansiyel yağlardan biri de gece çuha çiçeğinin özünde bulunan yağlardır. Gece çuha çiçeği yağında bulunan özel esansiyel yağın eklemlerde meydana gelen iltihapların tedavisinde faydalı olduğu düşünülmektedir.

Ayrıca, eklem iltihapları haricinde guatrın tedavisinde de, tiroidin sağlıklı bir işlev üstlenmesinde başarılı sonuçlar ortaya koyacağı düşünülmektedir.

2.İyot

Guatrın en önemli sebebi olarak iyot eksikliği gösterilebilir. Guatrın tedavisi için, yeterli iyot içeren diyetlerin tüketilmesi önemlidir. Yetişkinler için, tavsiye edilen iyot dozu, günlük olarak 150 mikrogramdır.

Vücudun ihtiyacı olan iyotun yeniden sağlanması için, diyetinize iyot yönünden zengin yiyeceklerin konulması da bir diğer önemli durumdur. İyotlu tuz, kıvırcık, lahana, deniz mahsulleri, morina balığı, ton balığı, yumurta, karides, hindi, doğal yoğurt, inek sütü, kuru fasulye, kabuğuyla birlikte fırınlanmış patates ve kızılcık bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Not: Önemli noktalardan biri de, guatr aynı zamanda aşırı iyottan dolayı da meydana gelebilir. Bu yüzden almanız gereken iyot miktarının dozajını ayarlamadan önce doktorunuza danışmanız oldukça önemli bir konudur.

3.Esmer Su Yosunu

Esmer su yosunu, guatrın tedavisi sürecinde kullanılabilen bir tür su yosunudur. İçerdiği yüksek iyot içeriği ile tiroidin normalleşmesine yardımcı olan bir içeriğe sahiptir.

Ayrıca, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından da zengindir. Esmer su yosununu, kuru ya da tuzlanmış şekilde doğal yiyecek satan yerlerde bulabilirsiniz.

Tuzlu tadından dolayı, çorbalarda, salatalarda ve diğer yemeklerde tuz yerine kullanabilirsiniz. 1 ya da 2 kaşık kuru esmer su yosunu tozunu, istediğiniz herhangi bir içeceğin içine ekleyerek günde bir kez tüketebilirsiniz. Ayrıca, esmer su yosununun kapsül formları da bulunmaktadır. Doktorunuza öncelikle sorarak bunları kullanabilirsiniz.

4.Su Teresi

Su teresi, iyot yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir ve guatrın tedavisinde oldukça etkili olduğu düşünülmektedir. Dahası, diğer mineraller ve besinler yönünden de zengindir.

İçeriğinde sülfür, germanyum, tiroid bezleri için faydalı olan antioksidanlar fazlaca bulunur. Bir avuç dolusu su teresini öğütün ve bir macun haline getirin. Bu macunu şişlik olan boyun bölgesine uygulayın. 15-20 dakika boyunca beklettikten sonra yıkayın. Bunu en az 10 gün boyunca günlük olarak tekrarlayın.

Alternatif olarak, 2 kaşık su teresi suyunu, yarım bardak su ile karıştırın. Altı hafta için bunu günde 3 kez tekrarlayarak için.

5.Karahindiba

Hindistan'daki tıbbi sistem olan Ayurveda'ya göre, karahindiba yaprakları, boyunda meydana gelen şişliklerin azaltılmasında kullanılabilir ve guatrdan dolayı meydana gelen rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olur. İki ya da 3 karahindiba yaprağını alın ve bir tarafına tereyağı sürün. Yaprakları nazikçe ısıtın ve guatrın üzerine bunları koyun. Bandaj şeklindeki yaprakların açılmamasını sağlayın ve birkaç saat boyunca orada bırakın.

Bir diğer seçenek ise, bir avuç karahindiba yapraklarını ezin ve macun haline getirin. 2 çay kaşığı tereyağını bu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Hafifçe ısıtılan bu karışım ardından etkilenen bölge üzerine uygulayın. 15 dakika boyunca bekletin. Bu tedavi şekillerini 2 hafta için günde birkaç kez deneyebilirsiniz.

6.Sarımsak

Sarımsak, guatrın tedavisinde kullanılabilir bir diğer şifalı besindir. Sarımsak, vücuttaki glutatyon üretimini uyarır ki bu tiroidlerin sağlıklı şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesi konusunda esas bir durumdur.

Ayrıca, boyunda meydana gelen şişliğin azaltılmasına yardımcı olabilir. 3 ya da 4 sarımsak dişi her sabah günlük olarak çiğnenir. Sarımsağı ayrıca, istediğiniz yemeğin içine de katabilirsiniz. Ancak eğer sarımsağın tadından hoşlanmıyorsanız, sarımsak takviyelerini de kullanabilirsiniz. Uygun dozajın ayarlanması için doktorunuzla görüşmeniz faydalı olacaktır.

7.Yeşil Çay

Birçok bitki bilimci, guatrın tedavisinde günlük olarak yeşil çay tüketiminin önemine dikkat çekmektedir. Yeşil çay, tam bir antioksidan içeriğine sahiptir ve yüksek florür içeri ile tiroidlerin sağlıklı şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olur.

Günlük olarak yeşil çay tüketimi aynı zamanda guatr oluşumunu da engeller. 1 çay kaşığı yeşil çay yapraklarını bir fincana koyun ve sıcak suyu üzerlerine ekleyin. Üzerini kapatın ve demlenmesi için 5 dakika boyunca bekleyin. Ardından süzün ve biraz bal ekleyin ve karıştırın. Günde en azından 3 kez yeşil çay için.

Sonuç olarak, tiroidinizin sağlıklı çalışması için beynin TSH üretmesi, bunun tiroid bezini uyararak T4 ve T3 üretilmesi ve sonrasında hücrelerin metabolik hızlarının aktive edilmesi için 10 besin maddesi gerekiyor:
PROTEİN
MAGNEZYUM
B12
ÇİNKO
İYOT
B2
C VİTAMİNİ
SELENYUM
D VİTAMİNİ
A VİTAMİNİ.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.

Tiroid bezlerine iyi gelen ve tiroidi düşüren lezzetli kızılcık suyu içeceği ile ülkemizde yaygın olarak görülen (özellikle Karadeniz yöremizde) bu hastalığa doğal yollardan çare bulabilirsiniz. Size birkaç bitki ve içecek tarifi vereceğiz fakat önce troid bezlerinin düzgün çalışmaması durumunda ne gibi belirtiler, rahatsızlıklar, şikayetler oluşur onlara bakalım.
Bu şikayetler ve belirtiler varsa dikkat: Yorgunluk, Kuru cilt, Ruh halinde düşüşler, Enerji kaybı, Kötü ve olumsuz ruh hali ,Sıvı tutulumu, Zayıf saçlar ve tırnaklar, Soğuk ve sıcak hissetmek…. Şimdi de faydalı bitki ve içeceklere geçelim. Limon suyu: Her gün limon suyu içmeyi unutmayın. Bu yemekleri sindirmenizi kolaylaştırır ve tiroidin işlevini düzenler. Asitler, vitaminler ve mineraller sayesinde limon suyu sadece vücudu temizlemekle kalmaz; aynı zamanda vücudun doğal koruyucularını arttırıp gücü ve enerjiyi yükseltir.
Kızılcık : Kızılcık insan için bilinen en zengin antioksidan yiyecektir. Sadece bu da değil, içeriğinde bol miktarda iyodin bulundurur. Yani hipertiroidizm sıkıntısı çekiyorsanız, en iyisi yukarıda saydığımız şeylerden uzak durmalısınız ve tiroid ile bağlantılı hastalıklardan korunmalısınız. İşte bu noktada 100 gram yani yarım bardak kızılcıktan yapılan bir içecekten daha iyisi yoktur. Zencefil : Evde taze zencefil kökü bulundurur musunuz? Eğer öyleyse, tiroid sağlığınız için harika bir doğal ilacınız var. Zencefil enfeksiyon ve ağrıyla savaşır, ve ayrıca enerji verir.Cilt sağlığı ve bakımı için muhteşem bir antioksidan özellik taşır ve ayrıca sindirimi de geliştirir. Eğer sık sık baş ağrısı çekiyorsanız veya sık sık yorgunluk duyuyorsanız, zencefil çayı içmeye özen gösterin. Bu durumlar üzerinde inanılmaz bir etkiye sahiptir ve ağrı kesicilerle benzer işlev görür.
Doğal içeceğinizi nasıl hazırlayacaksınız? Malzemeler: 1 limonun suyu, Yarım kap (100 gram) kızılcık, 2 bardak su (400 ml), yarım çay kaşığı rendelenmiş zencefil kökü (2 gram), yarım çay kaşığı tarçın (2 gram), yarım çay kaşığı muskat (2 gram) ………Hazırlanışı: İlk olarak kızılcıkları iyice yıkayın ve mikserden geçirin. Tüm malzemelerinizin taze olması çok önemli, mesela zencefil kökü de böylece kolaylıkla rendelenecektir. Limonu sıkın. Sonra kızılcık suyunu, limon suyunu, bir bardak suyu ve baharatları miksere koyun. Tüm malzemeler iyice karışana kadar mikserden geçirin, sonra da bir kavanoza koyun. Geri kalan suyu da ekleyin. Bunu uyanıp hemen içmekte yarar var. İlk yarısını sabah için. İkinci yarısını da günün ana öğününden 15 dakika önce için. Bu doğal ve lezzetli içeceği haftada 2 veya 3 kez içmeye alışırsanız, tiroid bezlerinizi ve genel sağlığınızı iyileştireceksiniz.

Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4934
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Guatır Bitkisel Tedavi Empty GUATIR HASTALARININ YEMESİ VE YEMEMESİ GEREKEN BİTKİLER

Mesaj  Admin Çarş. Ocak 28, 2015 7:26 pm


Guatr toplumda oldukça yaygın görülen ve boğaz bölgesindeki tiroit hormonunun yetersiz salgılanması neticesinde ortaya çıkan bir hormon rahatsızlığıdır. Tiroit yetersizliği, ilerleyen evrelerde guatra dönüşür ve kanser riskini artırır. Bazı besin takviyeleri hastalığın ilerlemesini önleyebilir.
Dereotu
Öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze dereotu çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu kür tiroit hormonlarını dengeler, sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Küçük nodülleri tamamen yok eder.

Soğan-sarımsak
İyot içeren yiyecekleri tüketmek guatrın iyileştirilmesinde en etkili yöntemdir. Doğal olarak iyot içeren bitkiler havuç ve şalgamdır. Özellikle soğan ve sarımsak hem B vitamini, hem iyot içererek guatra karşı çok faydalıdır.

Kuruyemiş
Tiroitlerin çalışması ve guatrın etkinliğini yitirmesi açısından kuruyemişler de önemli görevler üstlenir. Antep fıstığı, badem, fındık ve ceviz guatr hastaları için önerilir. Yine de fazla yenmemesi tavsiye edilir.

Süt ürünleri
B vitamini tiroit bezlerini destekler aynı zamanda iyodun etkisini arttırır. Süt ve süt ürünleri, karaciğer, böbrek, mantar ve elenmemiş undan yapılmış ekmek B vitamini zenginidir.

Deniz ürünleri
Deniz mahsulleri omega- 3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir. Metabolizma için çok gerekli olan tiroit hormonlarının üretimi için yeterince iyot alınmalıdır.

Dut ve dut kurusu:
Guatra karşı iyi gelen en iyi meyve duttur. Dutun tazesi de kurusu da tirotilerin çalışmasını sağlar. Aynı zamanda guatrın en büyük düşmanı olan kabızlığı önler. Bolca tüketilmelidir.
Ispanak yenmelidir.
Günde 1 kase yoğurt yenmelidir.
Özellikle somon,sardalya ve HAMSİbalıkları yenmelidir.
Baklagiller yemelisiniz:Fasulye,nohut ve mercimek.
Selenyum içeren besinler yemelisiniz:Dana ciğeri, ay çekirdeği,su teresi,semiz otu.
Selenyum İçeren Diğer Besinler;Yumurta,Mantar,Esmer pirinç,Yulaf,Soğan,İstiridye,Sarımsak,Tahıllar.

Dikkat
Tiroid fazla çalışırsa tansiyon ve vücut ısısını yükselmesi ortaya çıkar. Tiroid az çalışırsa kilo artması, yorgunluk, kabızlık, dikkatin azalması, depresyon, çabuk üşüme, tırnak kuruması, saç kırıklığı ve kolesterol yükselmesi gibi sorunlar ortaya çıkar.

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.



En son Admin tarafından C.tesi Haz. 11, 2016 8:22 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4934
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Guatır Bitkisel Tedavi Empty Guatr hastalarının alması gereken besinler

Mesaj  Admin Ptsi Ekim 14, 2013 2:19 pm

Guatr hastalarının YEMEMESİ  gereken besinler:

Kara LAHANA,  lahana ve mısır yenmemelidir. Kabız olunmamalıdır.Kara lâhana guatr yapıcıdır.KARA LAHANA YENMEMELİDİR.

Tiroid fazla çalışırsa tansiyon ve vücut ısısını yükselmesi ortaya çıkar.
Tiroid az çalışırsa kilo artması, yorgunluk, kabızlık, dikkatin azalması, depresyon, çabuk üşüme, tırnak kuruması, saç kırıklığı ve kolesterol yükselmesi gibi sorunlar ortaya çıkar.
YENMESİ GEREKEN GIDALAR:
Antep fıstığı guatr hastalığına iyi gelir.
ÇAY faydalıdır.
DUT  guatr hastalığı için kullanır.
Hünnap guatr hastalığında kullanılır.
Balık  ve deniz ürünleri İYOT açısından zengin olduğu için yenmelidir.
SOĞAN ve SARMISAK ta iyot bakımından zengin olduğu için yenmelidir.
Kereviz guatr hastalığı için faydalıdır.
Kereviz kaynatılır suyu içilirse faydalıdır.
Karalâhana guatr yapıcıdır.KARA LAHANA YENMEMELİDİR.
Katırtırnağı tiroid bezi için faydalıdır.
Tere tohumu şekerle yenirse faydalıdır.
Yoğurt otu faydalıdır.
Yulaf guatr önleyici etkisi vardır.

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.




En son Admin tarafından C.tesi Haz. 11, 2016 8:23 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4934
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Guatır Bitkisel Tedavi Empty Guatır Bitkisel Tedavi

Mesaj  Admin C.tesi Eyl. 21, 2013 3:06 pm

Ahmet Maranki guatr (tiroid) için bitkisel tedavi Forum Alev
Ahmet Maranki guatr (tiroid) için bitkisel tedavi
Malzemeler:

21 adet bütün ceviz içi(lepe)
1 litre pH’sı 7,5 olan alkali su

Hazırlanışı: Bir sürahiye 1 litre pH’sı 7,5 olan alkali suya 21 adet cevizi kırın koyun (cevizler içi kabuklarıyla birlikte bütün olacak) sürahinin ışık görmemesi için dışını alüminyum folyoyla kapatın. Sürahinin ağzınıda kapatın (kavanozda olabilir). Kapalı bir yerde ışık görmeden muhafaza edin 7 gün sonra içinde 1 tane ceviz alın ve 1 fincan kadarda suyundan alın önce suyu için ve cevizide yavaş yavaş yiyin. Cevizin üzerinden çıkan o hançeri(kabuğu zarı) sürahinin içine atın. Bu kürün faydasını göreceksiniz. 2.gün ,3. gün, 4. gün, ve 5. günde aynı şeyi yapın. Sabahları aç karnına için. Aç karnına içemiyorsanız eğer yatmadan öncede içebilirsiniz. Aradaki hançerler sürahide duracak 1,5 litre suyu koyun ve 7 gün daha kapalı bir yerde bırakın. 21 gün boyuncada bu suyu için. Bittiği zaman tekrar 1,5 litre suyu koyun ve 7 gün yine aynı şakilde bekletin ve 3 defa 21 gün boyunca yapın. Bu arada hekim kontrolünüz varsa yapın ihmal etmeyin. Doktora gittiğinizdede göreceksiniz tirioitlerinizde ki nodüler oluşumun yok olduğunu rahatladığınızı ve sinirli asabi hallerinizin ve kilo alamama ve kilo verememe problemlerinizin azaldığını göreceksiniz.

2. İse ceviz yağını geceleri tirioitli bölgenize sürün ve bir bezle kapatın.

3. Ayıklanmış ceviz kabuklarını atmayın ve 1 litre suya 15 dakika kaynatın. 15 dakika sonra su önce sararacak sonra kahverengine dönecek. Ceviz kabuklarını sudan çıkarmadan her gece verdiğimiz saç küründen sonra da bu sudan 1 fincan alın saçınıza dökün durulamayın böyle kalacak. Tabi parlaklık verecektir.


Tiroid hastaları için beslenme önerileri

Şu besinler tiroid hastalarına önerilmez. Lütfen bu yiyeceklere karşı ölçülü olunuz.
Brokoli
Lahana
Kırmızı ve karalahana
Brüksel lahanası
Karnabahar
Soya
Ispanak
Yerfıstığı
Böğürtlen
Turp
Darı
Şeftali.
İbrahim Saraçoğlu Tiroid Tedavisi için Dereotu Kürü

İbrahim Saraçoğlu, hem hipertiroid, hem hipotiroid için dereotu kürünü önermektedir. İbrahim Saraçoğlu, dereotunda bulunan iki ana etkin maddenin, tiroid hormonları olan T3 ve T4′ü dengelemede yeterli olabildiğini söylüyor. Yani tiroid bezi hızlı çalışıyor ise yavaşlatıyor, yavaş çalışıyor ise hızlandırıyor. Neticede hem hipotiroid hastaları hem de hipertiroid hastaları için dereotu faydalıdır.

Tiroid nodüllerine karşı Dereotu Kürü faydalı mıdır?
Dereotu kürü tiroid hormonlarını dengeler, sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. bunun yanısıra nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da dereotu kürü etkilidir. Birkaç mm büyüklüğündeki nodülleri tamamen yok edebilir, cm düzeyindeki nodüllerin ise sadece küçülmelerinde etkili olabilir. Dereotu kürüne ek olarak, tiroid nodüllere karşı başka bitkisel kürler de bulunmaktadır.

İbrahim Saraçoğlu Dereotu kürünün uygulanışı:

3 ay boyunca çok basit olan kürümüzün uygulanması gerekiyor. Sabah, öğle ve akşam, aç karnınıza, öğünlerden 15 dakika kadar önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam etmelisiniz.

İbrahim Saraçoğlu, dereotu kürünün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrol ettirmenizi tavsiye ediyor. Çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekli olabilir. Sakın ilaç azaltımını hekiminize danışmadan kendi kendinize karar vermeyiniz.

Tiroid nodüllerinin küçülmesinde veya ilerlemesinde de bu dereotu kürü oldukça etkilidir.
Guatır:Balık, pırasa, iyotlu tuz, soğan, sarımsak, dut, havuç, erik, lahana, mısır, koyun sütü şifadır.Kereviz rendelenip zeytinyağıyla YE.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4934
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz