baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

incinme, Burkulma Bitkisel Tedavi

Aşağa gitmek

incinme, Burkulma  Bitkisel   Tedavi Empty incinme, Burkulma Bitkisel Tedavi

Mesaj  Admin Çarş. Kas. 02, 2016 11:25 pm


BURKULMA:
Zeytinyağı ile yoğrulan burçak unu lapa kıvamına getirilir. Hazırlanan bu lapa burkulan yere ovularak sürülür.
- Mersin ağacı tohumu havanda dövülerek ezilir, elde edilen karışım, yakı kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan yakı, masaj yapılarak burkulan mahale sürülür.
- Ateşte közlenen soğanın göbeği ezilerek yakı kıvamına getirilir. Hazırlanan yakı ısıtılarak burkulan yere temiz bir bezle sarılır.
Buz, incinmiş yere artış göstererek giden kan akışına karşı koyar.
Şişliği, kızarıklığı ve harareti azaltır.
İncinmeden hemen sonra uygulanan buz iltihap oluşumunu büyük oranda engeller.
-Soğan
Doğranmış soğan bir kumaşa yerleştirilir ve burkulan alan bu kumaş ile sarılır. Soğan uygulaması iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

- Kekik yağı:

Kekik yağı ve su karıştırılarak ağrıyan ve burkulan alanlara bu karışım ile masaj yapılabilir. Şişliklerin inmesine yardımcı olurken aynı zamanda ağrıyı yatıştırır.

- At kestanesi:

At kestanesi burkulma için mükemmel bir tedavi seçeneği sunar. Anti enflamatuar özellikleri ile burkulma dahil olmak birçok sağlık sorununda kullanılmaktadır. İyileşme süresini hızlandırır. At kestanesi ağrıyı azaltır.

- Zerdeçal:

Zerdeçal anti enflamatuar özelliklere sahiptir. Doğal ağrı kesici olarak kabul edilir. Zerdeçal ve su karıştırılarak bir hamur haline getirilir. Bir çorba kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zerdeçal tozu da karıştırılarak hamur hazırlanabilir. Elde edilen hamur burkulan alanlara uygulanır. Ardından üzeri bir bezle sarılır.

- Arnica:

Arnica  burkulma tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kas ve eklem yaralanmalarını azaltmak için kullanılır. Bu bitki, merhem, yağ ve krem şeklinde satın alınabilir.

- Okaliptüs yağı:

Okaliptüs yağı da yaralanmalar ve burkulmalarda ağrının azaltılmasında etkilidir. Badem yağı gibi temel yağlar, masaj yağı olarak kullanılabilir. Biraz okaliptüs yağı ile biberiye yağı ile karıştırılarak da kullanılabilir. Okaliptüs yağı burkulma ve kas ağrılarını giderirken aynı zamanda kan akışını artırır.

-Burkulma:  Maydanoz:

Maydanoz ezilerek lapa haline getirilir. Buzdolabında bir süre bekletilir. Ardından soğuk kompres olarak burkulan alana uygulanır. Ağrının yanı sıra olası iltihabın azalmasına da yardımcı olur.

- Hint yağı:

Hint yağı saç sağlığında kullanılan bitkisel bir çözümdür. Ayrıca kabızlık tedavisinde de kullanılır. Ağrı giderici etkisi ile burkulma durumlarında da kullanılabilir. Hint yağı biraz ısıtılır. Ardından bir beze dökülerek burkulan alanlara uygulanır. Ağrı oluşan alana doğrudan hint yağı da uygulanabilir. Üzeri sıcak havlu ile kapatılır. Bu şekilde burkulan alan en az bir saat yüksekte tutularak beklenir. İşlem bittikten sonra kalan yağ ile cilde masaj yapılır. Alan 1 litre sıcak su ve 2 çorba kaşığı karbonat karışımı ile temizlenebilir.

-Kil:

Kil de burkulmalar için kullanılmaktadır. Kil biraz su ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Elde edilen hamur etkilenen cilt alanlarına uygulanır. Alternatif olarak, bir çay kaşığı çiğ limon tozu 1 tatlı kaşığı bal ile birleştirilerek uygulamanın ardından cilde sürülür.

- Badem yağı:

1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı sarımsak yağı karıştırılır. Bu yağ karışımı burkulan ve ağrı oluşan alanlara uygulanır.

- Lahana:

Lahananın dış yaprakları sıcak suda bekletilir. Doğrudan etkilenen alanların çevresine uygulanır. Bir süre bekletildikten sonra alan temiz bir bezle silinir.

17. Yararlı bitkiler:

Bazı bitki yaprakları ezilerek kullanılabilir. Bu bitkiler iyileşme sürecini hızlandırır. Özellikle lavanta, papatya, St John’s wort gibi bitkiler kullanılabilir. Bu bitkilerin yaprakları ezilerek doğrudan etkilenen bölge üzerine uygulanır. Bu işlem şişlikleri azaltırken aynı zamanda ağrıyı da hafifletir. Uygulamanın 3 saat ciltte bekletilmesi gerekir.

- Egzersiz planları:

Küçük burkulma durumlarında rehabilitasyon egzersizleri uygulanabilir. Öncelikle yürüme egzersizleri yapılmalıdır. Ancak dokulara daha fazla hasar gelmesini önlemek için dikkatli olunması gerekir. Yürüyüş botları ya da yürümeye destek olan diğer gereçler kullanılabilir. Yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemelidir. Ayağa uygun rahat ayakkabılar giyilmesi tavsiye edilir.

Egzersizler:
– Germe egzersizleri: Germe egzersizleri günlük olarak uygulanabilir. Acının hafiflemesini sağlar.
– Hareket aralığı egzersizleri: Eklemleri ve kasları esnek tutmaya yardımcı olabilir.
– Denge ve denetim çalışmaları: Bu egzersizler ayak ya da ayak bileği burkulmalarında etkilidir. Hasarın artmasını önler. Ağrıyı da hafifletir.

Çıkıklara Uygulanabilecek Bitkisel Tedavi


Kemiklerin herhangi birinin eklem yerinden ayrılması durumudur.

Oynak eklem yerlerinde görülen ağrı, sancı ve şişliklerle kendini gösteren acı verici bir durumdur. Uzman doktor tarafından uygulanan tedavi yanı sıra bitkilerden de fayda sağlamak mümkündür.

100 gr zeytinyağı, 4 yumurta akı, 50 gr nişasta, 50 gr pudra şekeri ve 30 gr tuz. Hepsi karıştırılır ve kısık ateşte macun kıvamına gelene kadar pişirilir. Temiz bir bezin üzerine sürülerek çıkık olan yere sarılır.

1 tane ham sabun, 3 yumurta akı ve 1 fincan ispirto karıştırılır. Bir bez yardımıyla çıkık olan yere sarılır.

Kına lapa halinde konur.

Mersin yaprağı lapası konur.

Siyah zeytin ezilir ve 8 saat sarılır.

Un,zeytinyağı ve bal karıştırılıp sarılır.

Et dövülüp eziklere sarılır.

Tuz ve soğan havanda dövülüp eziklere sarılır.

Kuzu derisi ezilen bölgeye sarılır.

Siyah üzüm ezilir ve eziğinüzerine sarılır.

Maydonoz ince kesilir.Zeytinyağıyla karıştırılıp sarılır.

Ekmek ve üzüm sirkesi karıştırılır.Hafif pişirilir.Zeytinyağı sürülmüş yere sarılır.

Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz