bu hadisi şerifi işittikten sonra bu 12 rekate riayet ettim
bu hadisi şerifi işittikten sonra bu 12 rekate riayet ettim
Ümmü Habibe (r.a)'dan rivayet;
Rasulullahtan (sas) işittimki: Allah (cc) katında hiç bir Müslüman yoktur ki, farz olmadığı halde sırf Allahın rızasını gözeterek (tetavvuan) kıldığı 12 rekat namaz sebebiyle Allah ona cennette bir ev vermesin.
Ümmü Habibe buyurduki; bu hadisi şerifi işittikten sonra bu 12 rekate riayet ettim
Bu hadisi şerifı Buharî haricinde diğer 5 muteber hadis kitabı zikretti
Tirmizîde ise ziyade olarak 12 rekatle ilgili şu ibare mevcuttur
4 rekat öğlen namazının ilk sünneti
2 rekat öğlen namazının son sünneti
2 rekat akşam namazının sünneti
2 rekat yatsı namazının son sünneti
2 rekat sabah namazının sünneti
Not : Bu 12 rekat sünnetler (sünneti müekkede) yani kuvvetli sünnet namazlardırki, Allah Rasûlü çok nadir terk etmiştir. Sünnet mülahazası ile nadiren terk etmek dahi sünnettir.
İkindinin 4 rekatlik sünneti ve yatsının ilk sünneti ise sünneti gayrı müekkededirki; Allah Rasûlu bu sünnetleri daha fazla terk etmiştir. Yine sünnet mülahazasıyla bunları terk dahi sünnettir.
Rasulullahtan (sas) işittimki: Allah (cc) katında hiç bir Müslüman yoktur ki, farz olmadığı halde sırf Allahın rızasını gözeterek (tetavvuan) kıldığı 12 rekat namaz sebebiyle Allah ona cennette bir ev vermesin.
Ümmü Habibe buyurduki; bu hadisi şerifi işittikten sonra bu 12 rekate riayet ettim
Bu hadisi şerifı Buharî haricinde diğer 5 muteber hadis kitabı zikretti
Tirmizîde ise ziyade olarak 12 rekatle ilgili şu ibare mevcuttur
4 rekat öğlen namazının ilk sünneti
2 rekat öğlen namazının son sünneti
2 rekat akşam namazının sünneti
2 rekat yatsı namazının son sünneti
2 rekat sabah namazının sünneti
Not : Bu 12 rekat sünnetler (sünneti müekkede) yani kuvvetli sünnet namazlardırki, Allah Rasûlü çok nadir terk etmiştir. Sünnet mülahazası ile nadiren terk etmek dahi sünnettir.
İkindinin 4 rekatlik sünneti ve yatsının ilk sünneti ise sünneti gayrı müekkededirki; Allah Rasûlu bu sünnetleri daha fazla terk etmiştir. Yine sünnet mülahazasıyla bunları terk dahi sünnettir.