AĞIZ ve DİŞ ETİ BAKIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN "DAĞ KEKİĞİNİN" FAYDALARI
AĞIZ ve DİŞ ETİ BAKIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN "DAĞ KEKİĞİNİN" FAYDALARI
AĞIZ ve DİŞ ETİ BAKIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN "DAĞ KEKİĞİNİN" FAYDALARI
AĞIZ, DİŞ ETİ BAKIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN "DAĞ KEKİĞİNİN" FAYDALARI ve KULLANIMI
Dağ kekiği hem keskin aroması hem de yoğun kokusu ile çok güçlü şekilde ön plana çıkan ve bilmediğimiz bir çok faydası olan doğal bir baharattır. Bir çok bölgede kendiliğinden yetişir.
Et yemeklerine çok yakışan, tüm yemeklere güzel bir aroma ve tat veren kekik aslında en çok kullandığımız baharatların başında gelir. Ama lezzetiyle damaklarımızı şenlendiren kekik sadece aroma ve lezzet katan bir baharat değilmiş.
Son dönemlerde yapılan araştırmalar göstermiş ki kekik aynı zamanda, kanser hücrelerini yok eden, mikropları öldüren, hücre yaşlanmasına karşı vücudu koruyan bir mucizevi bir nimetmiş.
Tabi bu faydalardan tam anlamıyla yararlanabilmek için doğal dağ kekiği kullanmanız mühim. Her şeyin doğalı güzel, değerli. Bu yüzden baharatında en faydalısı hazır paketlenmişi değil, kendinizin topladığı ya da aktarlardan, pazarlardan elde edeceğiniz kekik olduğunu unutmayın.
Alternatif tıp alanında, doğal tedavi ürünleri olarak da çok ön plana çıkan dağ kekiği özellikle diş ve diş eti hastalıklarına karşı tavsiye edilir.
Bu konuda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu diş eti çekilmesi, diş etleri iltihabına, ve dişteki kanamalara karşı dağ kekiği kürü öneriyor. Bunun haricinde dağ kekiği faydaları özetle aşağıdaki gibidir.
Romatizma için daha keki suyu ile masaj yapılırsa çok iyi geldiği söylenir. Vücuda güç verir, yorgunluğu alır.
Dağ kekiğinin idrar söktürücü özelliği vardır. Bağırsak iltihabı için faydalı olduğu söylenir ve bağırsak solucanlarını düşürür.
Kalp hastalıklarına karşı önerilir. Bronşit, astım ve grip gibi hastalıklara faydaları vardır.
Diş eti çekilmesi için aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
1 bardak su
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 bardak suyu cezvede 1 tatlı kaşığı dağ kekiği ile kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve 5-10 dakika demlenmesi için bekletin.
Beklerken aynı zaman da ılıyacaktır. Ilıdıktan sonra kekikleri süzün. Suyunu gargara yaparak kullanabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.
AĞIZ, DİŞ ETİ BAKIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN "DAĞ KEKİĞİNİN" FAYDALARI ve KULLANIMI
Dağ kekiği hem keskin aroması hem de yoğun kokusu ile çok güçlü şekilde ön plana çıkan ve bilmediğimiz bir çok faydası olan doğal bir baharattır. Bir çok bölgede kendiliğinden yetişir.
Et yemeklerine çok yakışan, tüm yemeklere güzel bir aroma ve tat veren kekik aslında en çok kullandığımız baharatların başında gelir. Ama lezzetiyle damaklarımızı şenlendiren kekik sadece aroma ve lezzet katan bir baharat değilmiş.
Son dönemlerde yapılan araştırmalar göstermiş ki kekik aynı zamanda, kanser hücrelerini yok eden, mikropları öldüren, hücre yaşlanmasına karşı vücudu koruyan bir mucizevi bir nimetmiş.
Tabi bu faydalardan tam anlamıyla yararlanabilmek için doğal dağ kekiği kullanmanız mühim. Her şeyin doğalı güzel, değerli. Bu yüzden baharatında en faydalısı hazır paketlenmişi değil, kendinizin topladığı ya da aktarlardan, pazarlardan elde edeceğiniz kekik olduğunu unutmayın.
Alternatif tıp alanında, doğal tedavi ürünleri olarak da çok ön plana çıkan dağ kekiği özellikle diş ve diş eti hastalıklarına karşı tavsiye edilir.
Bu konuda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu diş eti çekilmesi, diş etleri iltihabına, ve dişteki kanamalara karşı dağ kekiği kürü öneriyor. Bunun haricinde dağ kekiği faydaları özetle aşağıdaki gibidir.
Romatizma için daha keki suyu ile masaj yapılırsa çok iyi geldiği söylenir. Vücuda güç verir, yorgunluğu alır.
Dağ kekiğinin idrar söktürücü özelliği vardır. Bağırsak iltihabı için faydalı olduğu söylenir ve bağırsak solucanlarını düşürür.
Kalp hastalıklarına karşı önerilir. Bronşit, astım ve grip gibi hastalıklara faydaları vardır.
Diş eti çekilmesi için aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
1 bardak su
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 bardak suyu cezvede 1 tatlı kaşığı dağ kekiği ile kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve 5-10 dakika demlenmesi için bekletin.
Beklerken aynı zaman da ılıyacaktır. Ilıdıktan sonra kekikleri süzün. Suyunu gargara yaparak kullanabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.
Similar topics
» FAYDALI YİYECEKLER,ÇOK ÖNEMLİ,SAĞLIK HER ŞEY DİYENLER İÇİN
» ŞİFALI ÖNERİLER 5 kalp için faydalı bitkiler,diş bakımı
» Zeytin Yaprağının faydaları Önemli
» Doğal varis çözümünü uygulamak için öncelikle ihtiyacınız olan besinler
» DİL SINAVLARI İÇİN EN ÖNEMLİ 1000 KELİME
» ŞİFALI ÖNERİLER 5 kalp için faydalı bitkiler,diş bakımı
» Zeytin Yaprağının faydaları Önemli
» Doğal varis çözümünü uygulamak için öncelikle ihtiyacınız olan besinler
» DİL SINAVLARI İÇİN EN ÖNEMLİ 1000 KELİME
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz