baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Günlük İbadetler OKUNACAK DUALAR

Aşağa gitmek

Günlük İbadetler OKUNACAK DUALAR Empty Günlük İbadetler OKUNACAK DUALAR

Mesaj  Admin Çarş. Nis. 11, 2018 12:18 am

H.Ş.: Abdest’te başa kaplama mesh yapanın vücûdunu Allahü Teâlâ Cehenneme haram kılar. Sünnetler: dünyada hastalıklara, âhirette cehenneme karşı kaledir...
H.Ş.: Misvaklı abdest’le kılınan namaz, misvaksız namazdan yetmiş defa efdaldir (İbni Âbidîn C:1S:150)
Niyet:
Namaza niyet kalple yapılır.
Ahzâb Duâsı:
Musîbet zamanında, sabah namazı sünnetinin ikinci rekâtında, zamm-ı sûreden sonra, kunut yapıp “Ahzâb Duâsı” okunursa belânın def’ine sebep olur...
Gafleti def için:
Sabah namazının sünneti ile farzı arasında şu duâ en az üç kerre okunur: “Yâ Hayyü yâ Kayyûm, yâ zel celâli vel ikrâm. Es’elüke en tuhyiye kalbî bi nûri mâ’rifetike ebeden yâ allah yâ Allah yâ Allah yâ bedîassemavâti vel erdı.” (Emâli Şerhi)
Şu tesbihi her gün yüz defa okuyan, sonsuz mükâfâta erer: “sübhânallâhi ve bi hamdihî sübhânellâhil azîm, ve bihamdihî estağfirullah.” (M.İ.R .C:1. M:307)
Sabah Namazını Cemâatle kılmak, bir gece nâfile namaz kılmaktan üstündür. (M.İ.R. K.S. C.1 M 52) Sabah namazını cemâatsiz kılan kimsenin nefsi kemâl bulmaz.
Sabah namazını, âile ferdleriyle de olsa cemâatle kılıp kerâhat vaktinden sonra, Allah rızâsı için iki rekât namaz kılan, ihram giymiş ve kurban kesmiş gibi, tam Hac ve Umre sevâbına nâil olur. (Nîmet-i İslâm S. 133)
Sarık:
Sarıkla farz ve nâfile namaz, sarıksız kılınan yetmiş rekat namazdan üstündür. (Râmûz: 291/11) Akıllı kımse bu sünneti işler, kat kat kazanır, ahmaklar mahrum kalır...
Sabah namazı vaktini uykuda geçirmek:
Rızıkların taksimi ve berekâtin inme zamânı olan sabah namazı vaktini uykuda geçirenlerin rızkı noksanlaşır. Günün en şerefli zamanıdır. Vücûdun en zayıf vakti olduğundan, Verem hastalığının faaliyeti de o zaman başlar. Sabah uykusu rızkı noksanlaştırır. Koyun, köpek, çoban ve vezir hikâyeleri meşhurdur. Koyun o saatte uyanık; rızkı bol, nesli çok. Köpek uykuda; rızkı kıt, nesli azdır. Çoban da o saati boş geçirmeyip erenlerden olmuştur.
Sabah ve akşam namazlarından sonra onbir defa: “Lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü velehül hamdü yuhyî ve yümît, ve hüve hayyün lâ yemût biyedihil hayri ve hüve alâ külli şey’in kadîr” tehlilini okuyanın maddî ve mânevî derecesi yükselir ve o gün günah işlemekten korunur. (Nîmet-i İslâm S: 133)
HÜVALLAHÜLLEZÎ:
Sabah ve akşam namazlarından sonra, okuyan kişiye yetmiş bin melek istiğfar eder. O gün vefat etse şehid olarak gider. (Râmûz 438) Böyle bir nimetten mahrum kalmak doğru olmaz...
ÂMENERRASÛLÜ:
Yatsı namazından sonra, okuyanın malı, canı, her şeyi gelecek yatsıya kadar himâye altında olur ve o kişiye bütün gece ibâdet etmiş sevâbı verilir. (Râmûz: 187/3) İnanmışlar istifâde eder, inanmazsa eli boş gider...
Yokuş Çıkarken 'Allahu Ekber',yokuş inerken 'Sübhanallah' demek.
“Biz yolculuklarımızda yukarı çıktığımızda tekbir getirir 'Allahu Ekber' derdik, aşağı indiğimizde tesbihte bulunur, 'Sübhanallah' derdik.” (Buhari, Cihad, 132; Müsned, 3/333; Darimi, Adab, 43)
Salât-i Münciye
Vitir namazında kunut duâlarından sonra okuyanın namazları Mevlâ’ya tereddütsüz arzedilir ve kabûle sebep olur. Namazın kabûlü, kazancın büyüğüdür.
İstiğfar: Farz namazlardan sonra yetmiş istiğfar okumak, gelen musîbeti kaldırır, geleceğe mânî olur ve rızık genişliğine sebeptir. (M.İ.R.C:2.M:80) İnanan, unutmayan ve tatbik eder kârlı çıkar...
Âyetül kürsî, İhlas, Felak ve Nâs:
Tesbihlerden önce, bu sûreleri okuyanları Cenâb-ı Hak iç ve dış hastalıklardan ve belâlardan korur. (Nîmet-i İslâm S:246) Güç iş değil, her zaman yapılabilir...
Duhâ Namazı’na devam eden kimsenin günâhı deniz köpüğü kadar olsa da affolunur. (Râmûz: 416/13) Duhâ namazı kılan, dünya sıkıntısı çekmez. Bu namazın yüzde yetmiş beş mükâfâtı dünyada verilir.

Evvâbîn Namazı kılanın elli yıllık günahı silinir ve ona bir sene nâfile namaz sevâbı verilir. (Nîmet-i İslâm. S:368) (Şir’a’da on iki yıl denilmiş.)
Teheccüd namazı
H.Ş.: “Farz namazlardan sonra en fazîletli olan, Teheccüd namazıdır.” (Ebû Dâvûd. İhyâ C:1.S:1019) Bu namazı kılanların duâsı kabul, derecesi yüksek olur. Teheccüd vakti; gece, öğle namazına tekâbül eden vakitten imsak bitimine kadardır. Geç yatanlar, 12 den sonra kılıp yatarlar.

Evden Çıkan kimse: “Bismillahi tevekkeltü alellahi lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm” der, üç, beş veya yedi Âyetül Kürsî okur, altı tarafa, “Hû” der, yedinciyi içe çekerse, ilâhî kaleye girer, belâlardan emin olur. (Râmûz: 420/2)
Eve girerken Besmele-i Şerîfe okumak, Şeytanı kovar. Selâm vermek de bereketlere sebep olur.
Namazdan Sonra,”LEKAD CÂEKÜM...” (S.Tevbe:128-129) okuyan, belâlardan korunur. Ona o gün ölüm gelmez.

Ebû Saîdi'l–Hudrî Radıyallahu Anh naklediyor:Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Selem, bir gün mescide geldiğinde Ensar'dan Ebû Umâme'yi kederli şekilde gördü. Ona:–"Yâ Ebâ Ümâme! Namaz vakti değil, niçin mescitte oturuyorsun?" diye sordu. Ebû Ümâme: –"Yâ Resûlâllah! Bir takım sıkıntılar ve borçlar beni çâresiz bıraktı" dedi. Buna karşılık Allah Rasûlü Sallallahu Aleyhi ve Sellem:"Söylediğin zaman, Allah'ın: üzüntünü ve borçlarını gidereceği bir söz, bir duâ öğreteyim mi sana?" deyince, "Buyur öğret Yâ Resûlallah!"dedi. Bunun üzerine Efendimiz Aleyhisselâm, sabah akşam okumasını tavsiye ettiği şu duâyı öğretti.

"Allahümme innî eûzü bike mine'l hemmi ve'l hazen ve eûzü bike mine'l aczi ve'l kesel ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebeti'd–deyni ve kahri'r–ricâl"(9) "

Ey Allah'ım! Kederden ve hüzünden Sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım, âcizlikten ve tembellikten de Sana sığınırım. Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından da Sana sığınırım.
"Hz. Ebû Ümâme diyor ki: Rasûlüllâh'ın öğrettiği bu duâyı sabah akşam okumaya devam ettim. Allah Celle Celaluhu, kısa sürede bütün gam ve kederimi giderdi ve borçlarımı ödetti." (10)Ebû Ümâme'nin okudum demesi, kendisine öğretilen sözleri kuru kuruya tekrar ettiğini mi, yoksa bu duâyı okuyup, telkin edilen faaliyeti mi gösterdiğini ifade ediyor?Söz konusu duanın mesajı şu olabilir: "Ey Ümâme! Tasa ve üzüntülerine sebep olan borçların mescidde oturmakla bitmez. Şu anda sen; çalışmaktan uzak, pasif ve teşebbüs cesaretinden yoksun bir hal sergiliyorsun. Bu durumdan kurtulmanın çaresi,–Allah'ın yardımını isteyerek– harekete geçmen, kazanarak borçlarını ödemenin yolarını aramandır. Mescidde oturup beklemekle ne üzüntün, ne de borcun biter." "Ey yerlerin, göklerin ve her şeyin Rabbi olan Allahım! Her şeyin evveli ve sonu Sensin. Bana borcumu ödettir ve beni fakirlikten kurtar ve zengin kıl."(11) "Geçim sıkıntısı ve darlığı çekenlerin bu duâyı okumasına mâni olan nedir?" Yani bu duayı okuyan geçim sıkıntısı çekmez buyurulmaktadır. Geçim darlığı çekenler, evden çıkarken bu duayı okumalıdır.
BORÇLUNUN DUÂSI:   "Allahümmekfinî bi–halâlike an harâmike ve ağninî bi–fazlıke ammen sivâk."(13)"

Allah'ım! Rızkı helâlinden vererek beni harama düşürme ve bana ihsanını lutfeyle. Beni Senden başkalarına muhtaç eyleme."

"Allâhümme yâ Ganiyyü yâ hamîdü yâ mübdiü yâ muîdü yâ rahîmü yâ vedûd! Eğninî bihalâlike an harâmike bi–fazlike ammen sivâke"

"Ey zengin olan, bütün hamdler kendisine âid olan, ey yoktan yaratan ve tekrar iâde edecek olan, ey dostlarına çok acıyan ve çok seven Allah'ım! Beni helâlinle perverde eyle, harama düşürme ve fazl u kereminle Senden başkasına muhtaç eyleme.""Bu duâyı yetmiş kere okuyan kimsenin kısa zamanda zengin olacağı, bir kısım ulemâ ve meşayıhtan nakledilmiştir.
İbn–i Abbas Radıyallâhu Anh Efendimiz Aleyhisselâm'dan naklediyor:
"Her kim, Cuma namazından sonra, oturduğu yerden kalkmadan yüz defa:
"Sübhânallahi vebihamdihî sübhânallâhilazîm estağfirullah,"
Yâni: "Kim Allah'ı tesbih eder, hamd eder ve O'ndan mağfiret dilerim" derse, Allah Teâlâ onun yüzbin günahını, ana babasının da yirmi dörtbin günahını bağışlar."(16)İbn–i Hibban da Cumadan sonra yüz kere yukarıdaki tesbihi yapanı Allah Teâlâ'nın zengin edeceğini nakletmiştir.

İFTAR ÖNCESİ DUA: “Allahümme, yâ vâsial'mağfiretİğfirli ...

İFTAR DUASI "Allahümme leke sümtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rizkıke eftartü ve savme Ğadin neveytü."


Evden çıkarken Âyet-el kürsi’yi okuyan, eve dönünceye kadar belalardan emin olur. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Evinden çıkarken Âyet-el kürsi okuyana, yetmiş melek, evine dönünceye kadar dua ve istiğfar eder.) [Ey oğul ilmihâli]

(Evinden çıkarken:
“Bismillahi, tevekkeltü alellahi, La havle vela kuvvete illa billah”
diyen, tehlikelerden korunur, şeytan ondan uzaklaşır.) [Tirmizi]
Yolculuğa çıkarken borçlarını ödemeli, kul hakkı kalmaması için helalleşmeli, dualarını almalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Sizden biriniz yolculuğa çıkmak isteyince, arkadaşlarıyla vedalaşıp dualarını alsın! Çünkü Allahü teâlâ, onların duasında onun için bereket yaratır.) [Harâiti]

Böylece yakınların duasını aldıktan sonra erken yola çıkmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allah’ım, erken işine giden ümmetimin işlerini bereketli kıl!) [Bezzar]

AİLESİNİN,KENDİSİNİN  GÜZEL AHLAKLI OLMASI İÇİN DUA  Sabahları 11 defa:
Elhakümüt tekasür  okunur.
"Ya Rabbi sadrıma genişlik ver,Envar_ı İlahine ,esrar-ı İlahine, can hulkuma gelmeden seyr-i sülükumu ikmal eyle". diye dua edilir.
teheccüt namazına kalkınca son secdede 41 defa  "LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN." okunursa Dünyevi zulmetlerin  kalkmasına vesile olur.
Cuma günleri 100 defa Elemneşrahleke okuyanın feyiz yolları ve zekası açılır.   SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN

Rabıtadan önce 33 defa "Ya hayyu ya kayyum " denilirse feyiz yolları açılır.

"Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semî’ul alîm)"
duasını üç kere okuyan her türlü kazadan beladan ve nazar değmesinden emin olur.

3- Hud suresinin 41. âyet-i kerimesini okumalı:"
"Bismillahi mecraha ve mürsaha inne rabbi le gafururrahim"
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Gemiye binince, Besmeleyle, Hud suresinin 41. âyetini okuyan, boğulmaktan emin olur.) [Taberani]

Bir kimse hergün 7 kere Tevbe suresinin son iki ayetini okumayı vird edinirse,ölüm o kimsenin yolunu kesemez. Bu tertibe devam ettiği sürece hayatı da devam eder: BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM:

128- Lekad câekum resûlun min enfusikum azîz(azîzun), aleyhi mâ anittum harîsun aleykum bil mu’minîne raûfun rahîm(rahîmun).
129- Fe in tevellev fe kul hasbîyallâh(hasbîyallâhu), lâ ilâhe illâ hûv(hûve), aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîm).

MANASI
128- Andolsun ki; size, sizin içinizden azîz bir Resûl geldi. Sizin üzüldüğünüz şey, O'na ağır gelir (O'nu üzer). Size çok düşkün, mü'minlere şefkatli ve merhametlidir.
129- Bundan sonra eğer onlar dönerlerse, o zaman onlara şöyle de: “Bana, Allah yeter (kâfidir), O'ndan başka ilâh yoktur. Ben, Allah'a tevekkül ettim (güvendim). Ve O, azîm arşın Rabbidir.

Güzelce abdest aldıktan sonra:
"Eşhedü en la ilahe illallahü vahdehü la şerikeleh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resulühü"
diyene cennetin sekiz kapısı açılır, istediğinden içeri girer.

Kaynak/Râvi: Nesai


Temre duaları:

"Em ebremü emren fe inna mubrimün." (Zuhruf 79) Meali, "Yoksa onlar işi sağlam mı tuttular? Muhakkak gerçekte biz, işi sağlam tutanlarız." Bu dua elde ve yüzde bulunan temrelerin kalemle kenarları işaretlendikten sonra 3, 5, 7, 40 defa okunduğunda, Allahü Teala şifa verecektir.    

Kalem suresinin 16. -20. ayetleri Çarşamba sabahı 7 defa okunmalı, 20. ayet :
فَأَصْبَحَتْ كَالصَّرِيمِ

Fe asbahat kes sarîm(sarîmi).

7 defa tekrar edilmeli ve temrenin üzerine üflenmelidir.

"Senesimuhu alel hurtumi. İnna belevnahum kema belevna ashabel cenneti iz aksemu leyasri munneha musbihıyne. Ve la yestesnune. Fetafa aleyha taifun min Rabbike ve hum naimune. Feasbehat kessariym." (Kalem 16-20) Meali, "Yakında biz onun burnu üzerine damga vuracağız. Gerçek olan, biz o bahçe sahiplerine bela verdiğimiz gibi, bunlara da bela verdik. Hani onlar sabah vakti onu bahçeye devşireceklerine and içmişlerdi. Bu konuda hiç istisna yapmıyorlar. Fakat onlar uyurken, Rabbin tarafından dolaşan ve gelen bela onun üzerine sarıp, kuşatıverdi. Sonunda bahçe kuruyup, kaskatı kesildi."

Ayrıca, Kalem suresi 16-20 . ayetler 7 defa okunarak, her okuyuşta 20. ayet 7 defa tekrar edilir ve temreye üflenebilir.

Taha suresinin 15., 106. ve 107. ayetlerini okumak temrelere faydalı olacaktır;
''Ve yes'eluneke anil cibali fe kul yensifuha nesfa. Fe yzeruha kaan safsafa. La tera fiha ivecen ve la amta." (Taha 105/ 106/ 107) Meali, "'Resulüm! Sana dağlar hakkında sorduklarında, De ki! Rabbim onları ufalayarak savuracak. Böylece yerlerini dümdüz, bomboş bırakacak. Orada ne bir iniş, ne de bir yokuş göreceksin.''
Zeka için okunacak dua:

اَللهُمَ ا رْزُقْنا حِفْظَالمُرْسَلِينْ وَاِلهامَ الانْبِيآء وَفَهمَ الاَولِيآء بِكَرَمِكَ يآاَكرَمَ الاكرَمِين وَبِرَحْمَتِكَ يآاَرْحَمَ اَلرَّاحِمين

اَللهُمََّ بِحُبِّ ذَاتِكَ تَحصّنّا يآ الله لآاِله الالله سَيّدِنا مُحَمَّدٌ رَسُول الله حَقّاً وَصِدْقاَ


اَللهم صَلِّ على سَيّدِنا مُحَمد وَعلى آل سَيِّدِنا مُحَمد و بارِك وَ سَلِّمْ علَيهِ وَعلَيْهِم
اعُوذ بِا للهِ مِنَ الهَمِّ وَالحُزْنِ وَمِنَ الجُبْنِ وَالبُخلِ وَ مِنَ العَجزِ وَالكَسَلِ وَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَ قَهْرِ الرِّجال
رَضِىَ اللهُ تَعالى عنَّا وَ عنْكُمْ بِسمِ اللهِ الرحمانِ الرَحيم
***

Allahümmerzugna hıfza'l-mürselin. Ve ilhâme'l-enbiyâi ve fehme'l-enbiyâi bi keramike yâ ekrame'l-ekramin. Ve birahmetike yâ erhame'r-Rahimin.
Allahümme bihubbi zâtike tehassannâ yâ Allah. Lâ ilâhe illallâhü seyyidinâ Muhammedün Rasülullahi Hakkan ve Sıdkâ.
Allahümme Salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin ve bârik ve sellim ve aleyhim. Eûzü billâhi mine'l-hemmi ve'l-huzni ve mine'l-cübni ve'l-buhli ve mine'l-aczi ve'l-keseli ve min ğalebeti'd-deyni ve kahri'r-ricâl.
RadiyAllâhü Teâla annâ ve anküm. Bismillâhirrahmânirrahim.

İFTAR DUASI

للَّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ اَفْطَرْتُ وَصَوْمَ غَدٍ نَوَيْتُ

""Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü"

SABAH AKŞAM ÜÇ DEFA;SÜBHAANELLAAHİ MİL'ELMİİZAAN VE MÜNTEHE'L ILMİ VE MEBLEĞARRIZA VEZİNETEL-ARŞ.

MANASI;ALLAH'I MİZANIN DOLUSUNCA, İLMİN NİHAYETİNCE, RIZASI BÜYÜKLÜĞÜNCE VE ARŞ'IN AĞIRLIĞINCA TESBİH EDERİM. BU DUA SABAH VE AKŞAM ÜÇ DEFA OKUNUR. ÖMRÜNÜN UZUN VE MES'UD OLMASI,İMANLA ÖLMEK,KABİR AZABINDAN KURTULMAK,SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇMEK VE CENNETE VASIL OLMAYA VESİLE OLUR.

EVDEN ÇIKARKEN:
BİSMİLLAHİ TEVEKKELTÜ ALELLAAH.LAA HAVLE VELAA KUVVETE İLLAA BİLLAAHİL ALİYYİL AZIYM.
SABAHLARI 11 DEFA:
LAA İLAAHE İLLALLAAHÜ VAHDEHÜÜ LAA ŞERİYKE LEH LEHÜ'L MÜLKÜ VE LEHÜ'L HAMDÜ YUHYİİ VE YÜMİYTÜ VE HÜVE HAYYÜN LAA YEMÜÜTÜ BİYEDİHİ'H HAYR VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİYR.

PEYGAMBER EFENDİMİZ:BUNU OKUYANA CENEB-I HAK BİR MİLYON HASENA VERİR,BİR MİLYON GÜNAHINI SİLER,DERECESİNİ DE BİR MİLYON YÜKSELTİR.

OKUYAN MÜ'MİNİN İMANI TAZELENMİŞ OLUR
HELAYA GİRERKEN VE ÇIKARKEN OKUNACAK DUA

EUUZÜ BİLLAAHİ MİNEL HUBSİ VEL HABAAİS.

ÇIKINCA;ELHAMDÜ LİLLAHİLLEZİ EZHEBE ANNEL EZA VE AAFAANİİ MİN ZALİK.:HAMD OLSUN O ALLAH'A Kİ BİZDEN EZAYI GİDERDİ VE ONDAN BENİ KURTARDI


AKŞAM YATARKEN DUA,SABAH KALKARKEN OKUNACAK DUA
ALLAHÜMME BİSMİKE EMÜÜTÜ VE AHYAA:ALLAH'IM İSMİNLE ÖLÜR,İSMİNLE DİRİLİRİM.

ELHAMDÜ LİLLAAHİLLEZİİ AHYAANAA BA'DE MAA EMAATENAA VE İLEYHİL BA'SÜ VENNÜŞUUR.:HAMD OLSUN O ALLAH'A Kİ ÖLDÜKTEN SONRA BİZİ DİRİLTTİ. ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLİP HAŞROLMAK ONADIR

ZENGİN OLMAK İÇİN DUA:

ÜÇ DEFA SABAH AKŞAM: YAA HAMİYDE'L FİAALİ ZELMENNİ ALAA CEMİİ HALKIHİİ BİLUTFİHİİ.
MANASI:EY BÜTÜN YAPTIKLARI ÖVÜLMEYE LAYIK OLAN VE LÜTFU İLE BÜTÜN MAHLUKATINA İHSAN SAHİBİ OLAN ALLAHIM.

“Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" (57) okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.”

“Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, belâdan, kötü işlerden korur.” (İhlas. Kul hüvallahü ehaddır. Muavvizeteyn, kul euzülerdir.)

“Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.”

“Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.”

“Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.”

“Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.”

“Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür.”

Cumâ namazından sonra şu duâyı okumak müstehabdır: Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, Mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.

Bu duâya devam edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtâc etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.


"Allahümme erinel hakka hakkan verzugnel ittibâa ileyh ve erinel bâtıle bâtılen verzugnel ictinâbe anhü'':

-Allahım; bana hakkı hak olarak göster ve ayırma,Bâtılıda bâtıl olarak göster ve ondan kaçındır.

Allahümme ya mukallibel kulub sebbit kalbi ala dinike ve tatikel islam:Ey kalplere hükmeden Allah'ım benim kalbimi dinin ve islami itaatin üzerine sabit kıl.

UZUN ÖMÜR İÇİN 3 DEFA: SÜBHANALLAHİ MİLEL MİZAN VE MÜNTEHEL İLMİ VE MEBLEĞAR RİZA VE ZİNETEL ARŞ:ALLAH IM MİZANIN DOLUSUNCA İLMİN NİHAYETİNCERIZASI BÜYÜKLÜĞÜNCE VE ARŞIN AĞIRLIĞINCA TESBİH EDERİM.

ZENGİN OLMAK İÇİN 3 DEFA : YA HAMİDEL FİALİ ZELMENNİ ALA CEMİİ HALGIHİ BİLUTFİHİ.

TECDİDİ İMAN VE NİKAH DUASI:  ALLAHÜMME İNNİ ÜRİDÜ EN ÜCEDDİDEL İMANE VEN NİKAHA TECDİDEN Bİ-KAVLİ LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RESULÜLLAH.

KORKUTAN RÜYADAN SONRA: ALLAHÜMME İNNA NEUZÜ BİKE MİN AMELİŞ ŞEYTANİ  VE SEYYİATİL AHKAM.

YA DA:EUZÜ Bİ KELİMATİLLAHİT TAMMATİ MİN GADABİHİ VE ŞERRİ İBADİHİ VE MİN HEMEZATİŞ ŞEYADİNE VE EN YAHDURUN.
Uykudan uyanınca:"Elhamdülillahillezi ahyana bade ma ematena ve ileyhil basü vennuşur" okunur.
Sabah Namazının Farzı ile Sünneti Arasında Okunacak Duâ

يَا حَىُّ يَا قَيُّومُ يَا ذَا الْجَلاَلِ وَاْلاِكْرَامِ اَسْئَلُكَ اَنْ تُحْيِىَ قَلْبِى بِنُورِ مَعْرِفَتِكَ اَبَدًا يَا اَللهُ يَا اَللهُ يَا اَللهُ يَا بَدِيعَ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضِ

„Yâa hayyu yâa kayyûmü yâa zelcelâali ve'l-ikraam. Es'elüke en tuhyiye kalbii binuuri ma'rifetike ebeden yâa Allâhü yâa Allâhü yâa Allâhü yâa bedîassemâavâati vel'ardi.“
Mânâsi:
„Ey Hay ve Kayyûm olan (Allâh'im); Ey celâl ve ikram sahibi olan (Allâh'im)! Ey gökleri ve yeri esi ve benzeri olmayan bir mükemmellikte yaratan (Allâh'im) ! Ey Allâh'im, ey Allâh'im, ey Allâh'im! Kalbimi mârifet nûrunla ebediyyen ihyâ etmeni istiyorum.“
Bu duâyi sabah namazinin sünneti ile farzinin arasinda en az üç defa okumaya devam eden kimseye son nefesinde imanla gitmek nasib olur.
LAA İLAAHE İLLALLAAHÜ VAHDEHÜÜ LAA ŞERİYKE LEH LEHÜ'L MÜLKÜ VE LEHÜ'L HAMDÜ YUHYİİ VE YÜMİYTÜ VE HÜVE HAYYÜN LAA YEMÜÜTÜ BİYEDİHİ'H HAYR VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİYR.

PEYGAMBER EFENDİMİZ:BUNU OKUYANA CENEB-I HAK BİR MİLYON HASENA VERİR,BİR MİLYON GÜNAHINI SİLER,DERECESİNİ DE BİR MİLYON YÜKSELTİR.
OKUYAN MÜ'MİNİN İMANI TAZELENMİŞ OLUR.
BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM

ESTAGFiRULLAH, ESTAGFiRULLAH, ESTAGFiRULLAH. EL- AZiM EL– KERiM ELLEZi LAiLAHE iLLAHU EL– HAYYÜL KAYYUM VE ETUBÜ iLEYHi VE NES´ELÜHÜT TEVBETE VEL MAĞFiRETE VEL HiDAYETE LENA.iNNEHU HÜVETTEVVABURRAHiM, TEVBETE ABDiN, ZALiMiN LiNEFSiHi, LA YEMLiKÜ LiNEFSiHi MEVTEN VELA ´HAYATEN VELA NÜŞURA.

iLAHi YARABBi, iLAHi YARABBi, iLAHi YARABBi, EGER BENiM
ELiMDEN VE DiLiMDEN VE GÖZÜMDEN VE KULAGIMDAN VE
AYAGIMDAN VE CEMii AZALARIMDAN, BiLiP BiLMEYiP
SENiN RIZANA MUHALiF iSLEDiGiM KELiMEi KÜFÜR, SiRK, HATA VE
iSYAN HER NE Ki SADIR OLDUYSA, BEN ONLARIN CÜMLESiNE TEVBE ETTiM RUCU ETTiM. PiSMAN OLDUM, BiR DAHi iŞLEMEMESiNE AZMi CEZMETTiM.

PEYGAMBERLERiN EVVELi HAZRETi ADEM ALEYHiSSELAM,
AHiRi iKi CiHAN SERVERi MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHÜ
TAALA ALEYHi VE SELLEM EFENDiMiZ HAZRETLERiNE
VE BU iKiSiNiN ARASINDA NE KADAR PEYGAMBERLER GELDi
VE GECTi VE SENiN CANiBiN DEN HER NE GETiRDiLER iSE BEN
ONLARIN CÜMLESiNE iNANDIM VE iMAN GETiRDiM.
DiLiM iLE iKRAR, KALBiM iLE TASDiK ETTiM.
HAKTIR VE GERCEKTiR. ASLA SEK VE SÜPHEM YOKTUR.

AMENTÜ BiLLAHi VE BiMA CAE MiN iN DiLLAH. AMENTÜ BiLLAHi
VE BiMA CAE MiN iN DiLLAH, AMENTÜ Bi RESULULLAH VE BiMA
CAE MiN iNDi RESULULLAH. AMENTÜ BiLLAHi VE MELAiKETiHi VE
KÜTÜBiHi VE RUSULÜHi VELYEVMiL AHiRi VE BiLKADERi HAYRiHi
VE ŞERRiHi VE MiNALLAHi TEALA VELBA´SÜ BADEL MEVT.HAKKUN, EŞHEDÜ EN LAiLAHE iLLALLAH. VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHU VE RESULÜHÜ.
HZ:EYYÜB: Rabbi ennî messeniye'd- durru ve Ente erhamürrâhimin' demeliyiz.” diyor.
Rabbi ennî messeniyed durru ve ente erhamurrâhimîn.(Hz. Eyüp A.S.`ın duası) Meal:Ey Rabbim.Bana gerçekten zarar dokundu.Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin.
Sübhânallahî ve bihamdihî sübhânallâhil azîm. Meal:Yüce olan Allah her türlü kusur ve noksanlardan uzaktır.
Bismillâhillezı lâ yezurru mea ismühû şey ün fil arzı velâ fissemâi ve hüvessemîul alîm. Meal:Allah`ın adıyla başlarım.Onun adıyla başlayınca ne yerde nede gökde hiçbirşey bana zarar veremez. (H.Ş_3 defa)
Rabbi yessir velâ telâ tuassir?Rabbi temmim bil hayr .(hadis) Meal: Rabbim menim işlerimi kolaylaşdır,zorlaşdırma,Rabbim işlerimi hayırla tamamlattır.
اَللَّهُمَّ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُبِ ثَبِّتْ قَلْبِى عَلَى دِينِكَ وَطَاعَتِكَ اْلاِسْلاَمِ

Allâhümme yâa mukallibe'l-kuluub, sebbit kalbii alâa diynike ve taatike'l-islâm.“

Mânâsı:
„Ey kalbleri döndüren (kalblere hükmeden) Allâh'ım; benim kalbimi dinin ve İslâmî itâatın üzerine sâbit kıl.“
Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimîn(Hz. Yunus`un duası) Meal:Senden başka ilah yoktur.Sen kusurlardan uzaksın.Gerçekten ben kendime zulmedenlerden oldum.
Subbûhun Kuddûsun rabbünâ ve rabbûl melâiketi verrûh. Meal:Kusurlardan uzak, yuce olan bizim Rabbimizdir ve O melaikelerin ve Cibrilin de Rabbidir .

Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammed. (salavat) (11) Meal:Ey Allah`ım Salat (dua) ve selam efendimiz Hz. Muhammed`in üzerine olsun.

Allâhümme inneke afüvvün kerimûn,tuhibbül affe fa`fu annî. (hadis) Meal:Allah`ım sen çok affedicisin çok Kerimsin affetmeyi seversin.Beni de affet.
Bir yerin ağrıdığı zaman elini koy:"Bismillahi euzü biizzetillahi  ve kudretihi min şerri ma ecidü min vecai haza."oku.  
Ya da 7 defa mesh et:"Euzü biizzetillahi  ve kudretihi min şerri ma ecidü ve uhaziru."okunur.
Bir gün Hz. Kabise, Resûl-i Ekrem’e: Yâ Resûlallah, yaşım ilerledi, birçok şeylerden kaldım, yapamaz âciz bir hâle düştüm, bana bir şeyler öğret ki, onlardan istifâde edeyim.

Bunun üzerine Resûl-i Ekrem Efendimiz: Dünyalığın için, akşam namazını müteakip üç kere: “Sübhânallahi ve bihamdihi sübhânallahilazîm, lâ havle velâ kuvvete illâ bi’llâhi’l-âliyyi’l-azîm” de ve buna devâm et. Çünkü buna devam eden birçok hastalıktan, elem ve kederden emin olur.
HELAYA GİRERKEN VE ÇIKARKEN OKUNACAK DUA:

EUUZÜ BİLLAAHİ MİNEL HUBSİ VEL HABAAİS.

ÇIKINCA;ELHAMDÜ LİLLAHİLLEZİ EZHEBE ANNEL EZA VE AAFAANİİ MİN ZALİK.:HAMD OLSUN O ALLAH'A Kİ BİZDEN EZAYI GİDERDİ VE ONDAN BENİ KURTARDI.


BİR ŞEY İÇERKEN: HÜVALLAHÜ ŞAFİA HU ALLAH  okunur.


SABAH AKŞAM ÜÇ DEFA;SÜBHAANELLAAHİ MİL'ELMİİZAAN VE MÜNTEHE'L ILMİ VE MEBLEĞARRIZA VEZİNETEL-ARŞ.

MANASI;ALLAH'I MİZANIN DOLUSUNCA, İLMİN NİHAYETİNCE, RIZASI BÜYÜKLÜĞÜNCE VE ARŞ'IN AĞIRLIĞINCA TESBİH EDERİM. BU DUA SABAH VE AKŞAM ÜÇ DEFA OKUNUR. ÖMRÜNÜN UZUN VE MES'UD OLMASI,İMANLA ÖLMEK,KABİR AZABINDAN KURTULMAK,SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇMEK VE CENNETE VASIL OLMAYA VESİLE OLUR.

EVDEN ÇIKARKEN:
BİSMİLLAHİ TEVEKKELTÜ ALELLAAH.LAA HAVLE VELAA KUVVETE İLLAA BİLLAAHİL ALİYYİL AZIYM.
SABAHLARI 11 DEFA:
LAA İLAAHE İLLALLAAHÜ VAHDEHÜÜ LAA ŞERİYKE LEH LEHÜ'L MÜLKÜ VE LEHÜ'L HAMDÜ YUHYİİ VE YÜMİYTÜ VE HÜVE HAYYÜN LAA YEMÜÜTÜ BİYEDİHİ'H HAYR VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİYR.

PEYGAMBER EFENDİMİZ:BUNU OKUYANA CENEB-I HAK BİR MİLYON HASENA VERİR,BİR MİLYON GÜNAHINI SİLER,DERECESİNİ DE BİR MİLYON YÜKSELTİR.

OKUYAN MÜ'MİNİN İMANI TAZELENMİŞ OLUR
HELAYA GİRERKEN VE ÇIKARKEN OKUNACAK DUA

EUUZÜ BİLLAAHİ MİNEL HUBSİ VEL HABAAİS.

ÇIKINCA;ELHAMDÜ LİLLAHİLLEZİ EZHEBE ANNEL EZA VE AAFAANİİ MİN ZALİK.:HAMD OLSUN O ALLAH'A Kİ BİZDEN EZAYI GİDERDİ VE ONDAN BENİ KURTARDI


AKŞAM YATARKEN DUA,SABAH KALKARKEN OKUNACAK DUA
ALLAHÜMME BİSMİKE EMÜÜTÜ VE AHYAA:ALLAH'IM İSMİNLE ÖLÜR,İSMİNLE DİRİLİRİM.

ELHAMDÜ LİLLAAHİLLEZİİ AHYAANAA BA'DE MAA EMAATENAA VE İLEYHİL BA'SÜ VENNÜŞUUR.:HAMD OLSUN O ALLAH'A Kİ ÖLDÜKTEN SONRA BİZİ DİRİLTTİ. ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLİP HAŞROLMAK ONADIR

ZENGİN OLMAK İÇİN DUA:

ÜÇ DEFA SABAH AKŞAM: YAA HAMİYDE'L FİAALİ ZELMENNİ ALAA CEMİİ HALKIHİİ BİLUTFİHİİ.
MANASI:EY BÜTÜN YAPTIKLARI ÖVÜLMEYE LAYIK OLAN VE LÜTFU İLE BÜTÜN MAHLUKATINA İHSAN SAHİBİ OLAN ALLAHIM.

TECDİDİ İMAN VE NİKAH DUASI: ALLAHÜMME İNNİ ÜRİDÜ EN ÜCEDDİDEL İMANE VEN NİKAHA TECDİDEN Bİ-KAVLİ LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RESULÜLLAH.

KORKUTAN RÜYADAN SONRA: ALLAHÜMME İNNA NEUZÜ BİKE MİN AMELİŞ ŞEYTANİ VE SEYYİATİL AHKAM.

YA DA:EUZÜ Bİ KELİMATİLLAHİT TAMMATİ MİN GADABİHİ VE ŞERRİ İBADİHİ VE MİN HEMEZATİŞ ŞEYADİNE VE EN YAHDURUN.
Uykudan uyanınca:"Elhamdülillahillezi ahyana bade ma ematena ve ileyhil basü vennuşur" okunur.
Sabah Namazının Farzı ile Sünneti Arasında Okunacak Duâ

يَا حَىُّ يَا قَيُّومُ يَا ذَا الْجَلاَلِ وَاْلاِكْرَامِ اَسْئَلُكَ اَنْ تُحْيِىَ قَلْبِى بِنُورِ مَعْرِفَتِكَ اَبَدًا يَا اَللهُ يَا اَللهُ يَا اَللهُ يَا بَدِيعَ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضِ

„Yâa hayyu yâa kayyûmü yâa zelcelâali ve'l-ikraam. Es'elüke en tuhyiye kalbii binuuri ma'rifetike ebeden yâa Allâhü yâa Allâhü yâa Allâhü yâa bedîassemâavâati vel'ardi.“
Mânâsi:
„Ey Hay ve Kayyûm olan (Allâh'im); Ey celâl ve ikram sahibi olan (Allâh'im)! Ey gökleri ve yeri esi ve benzeri olmayan bir mükemmellikte yaratan (Allâh'im) ! Ey Allâh'im, ey Allâh'im, ey Allâh'im! Kalbimi mârifet nûrunla ebediyyen ihyâ etmeni istiyorum.“
ŞİFA  DUASI:
Allahümme Rabbena Ezhibil-bese işfi ente'ş-şafi La şifaen illa şifaüke şifaen la yuğadiru sekamen.

Allahümme Rabbena Ezhibil-bese işfi ente'ş-şafi La şifaen illa şifaüke şifaen la yuğadiru sekamen.
‘’Ey ALLAH’ım! İnsanların Rabbi sensin, her zorluğu gideren sensin. Şifa ver, şifayı ancak sen verirsin, senden gayrı şifa verecek yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hasta üzerinde hastalık izi ve eseri bırakmasın.’’ (Buhari)

اللهم رب الناس أذهب البأس أشفها يا شافي لا شفاء إلا شفائك شفاء لا يغادر بعده سقما

Hz. Aişe (r.a)'dan şöyle rivâyet edilmiştir: Hz. Peygamber (s.a.s) hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi: "Ey Allah'ım, ey insanların Rabb'ı, şu hastalığı götür, şifâ ver, şifâ veren Sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Hastalığı ortadan kaldıracak bir şifâ ver" (İbn Mace, Tıb, 35, 36).

Anlatılır ki,vaktiyle Medine’de büyük bir yangın çıkar.Ebû Derdâ(r.a) da,o esnada tarlada çalışmaktadır.Bir grup insan yanına yaklaşarak:”Medine’de sizin mahallede yangın çıktı.Senin evin de yanmak üzere.Malın mülkün heba olmadan yetiş!”dediler.O ise çalışmasına devam ederek dedi ki:”İnşâallah hiçbir şey olmaz.”Onun gayet emin bu tavrı karşısında,orada bulunanlar hayli şaşırıp sebebini sordular.Ebû Derdâ Hazretleri;Allah Rasûlü bana bir dua edip dedi ki:”Kim bu duayı okursa malı mülkü Allah’ın hıfzı emanı altında olur.”Ben de bu duayı okudum,diye cevap verdi.

İşlerini bitirdikten sonra yanındakilerle beraber Medine’ye döndüler.Gördüler ki,o mahalledeki bütün evler yandığı halde Ebû Derdâ’nın evine hiçbir şey olmamış.

İşte bu duayı okuyanın malı mülkü,gece gündüz Allah’ın inayetiyle hıfzu eman altında olur:

Bismillâhirrahmânirrahîm,Allâhümme ente Rabbi lâ ilâhe illâ ente aleyke tevekkeltü ve ente Rabbül-Arşil-Azîm ,lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-Aliyyil-Azîm. MâşâAllâhü kâne ve ma lem yeşe’ e(AYIN)'lemü ennAllahe ala külli şey'in gadir,ve ennellâhe kad ehâta bi-külli şey’in ilmen,veehsaa külle şey'in adeden Allâhümme innî eûzü bike min şerri nefsî ve min şerri külli dâbbetin ente âhizün bi-nâsıyetihâ inne Rabbî sırâtın müstekîm.

“Lekad caekum resülun min enfusikum aziz(azizun), aleyhi ma anittum harisun aleykum bil mu-minine raüfun rahim(rahimun).TEVBE – 128
Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü(hasbiyallahu), la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azim(azimi).”TEVBE – 129
Her türlü sıkıntı,ani ölüm,deprem her türlü derdiniz ve muardınız için okuyun.

Bir kimse hergün 7kere Tevbe suresinin son iki ayetini okumayı vird edinirse,ölüm o kimsenin yolunu kesemez. Bu tertibe devam ettiği sürece hayatı da devam eder.
”Allah dilediğini siler dilediğini bırakır.Ana kitap(Levh-i Mahfuz) O’nun katındadır.”(Ra’d suresi ayet 39)
İmam -ı Gazali(ks) ,Tabiinin büyüklerinden Hasan-ı Basri (ra) Hazretlerinden rivayet ederek diyor ki;
” Ashabının ve tabiinin ileri gelenlerinden bir cemaat ”Lekad caeküm ayetinden başlayıp surenin sonuna kadar okumayı vird haline getirmişlerdi.Bu tertibe devam ederek kendilerini belalara karşı koruma altında bulunduruyorlar.Allah Teala(cc) onlara çok rızık veriyor,nice isteklerine nail oluyorlar,düşmanlarının fenalıklarını üzerlerinden kaldırıyorlar,Allah Teala’ya (cc) daha yakın olma fırsatını buluyorlar,O’nun nice sırlarını bu ayetlerin bereketiyle kavrıyorlardı” buyurmuştur.
Havas ilmiyle meşgul olan alimlerden bir kısmı bu iki ayeti her gece 33defa okumayı vird edinmişlerdir.Bu miktar bazen 41e çıkarılmış,bir muradın hasıl olmasını isteyenler bu iki ayeti 100 kere veya 313 kere okumuşlardır.1000 kere okuyanda olmuştur.Ebced hesabına göre 6865 kere okumak gerekir.Dünya ve ahirette her maksada erebilmek için.

Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz