BAYRAM GÜNÜ İSTİĞFÂR
BAYRAM GÜNÜ İSTİĞFÂR
BAYRAM GÜNÜ İSTİĞFÂR
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular ki:
“ _Her kim sevâbını sâdece Allah’tan umarak *iki bayram gecesini ihyâ ederse*, kalplerin öldüğü günde onun kalbi ölmez_.”
[Sünen-i İbn-i Mâce]
Yani dünya sevgisi kaplayıp kalbi ölmez yahut sû-i hâtimeden (son nefeste îmânını kaybetmekten) kurtulur demektir.
Geceyi ihyâ:
Gece teheccüd kılmak,
Zikir,
Kur’ân-ı Kerîm okumak yahut
Yatsı ve sabah namazını cemâatle kılmak demektir.
Hadîs-i Şerîf’te şöyle buyurulmuştur:
Kim bayram günü sabah namazından sonra yüz defa istiğfâr okursa* amel defterindeki günahlar silinir. Kıyâmet gününde Allâh’ın azâbından emîn olur_.
Kim bayram günü yüz defa*_: “ Sübhânellâhi vebihamdihî*” okur ve:
Yâ Rabbi, bunun sevâbını kabirdekilere bağışladım, derse, bütün ölüler kıyâmet gününde:
“ _Ey Rahîm olan Rabbimiz! Şu kuluna rahmetinle muâmele eyle, hediyesine karşılık onu cennetle mükâfatlandır_.” derler.
Allâhü Teâlâ:
“ _Şâhid olun, kulumu mağfiret ettim, bağışladım_” buyurur.
Her kim bayram günü üçyüz defa ‘ _*sübhânellâhi ve-bihamdihî’ der ve sevâbını Müslümanların ölülerine bağışlarsa*_, _her bir kabre bin nur girer. Okuyan kimse vefât ettiğinde kabrine, Allâhü Teâlâ bin nur gönderir_.”
[Fezâilü Şehr-i Ramazân, Allâme Üchûrî]
RAMAZAN BAYRAMINIZ VE CUM’ANIZ MÜBAREK OLSUN EFENDİM.
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular ki:
“ _Her kim sevâbını sâdece Allah’tan umarak *iki bayram gecesini ihyâ ederse*, kalplerin öldüğü günde onun kalbi ölmez_.”
[Sünen-i İbn-i Mâce]
Yani dünya sevgisi kaplayıp kalbi ölmez yahut sû-i hâtimeden (son nefeste îmânını kaybetmekten) kurtulur demektir.
Geceyi ihyâ:
Gece teheccüd kılmak,
Zikir,
Kur’ân-ı Kerîm okumak yahut
Yatsı ve sabah namazını cemâatle kılmak demektir.
Hadîs-i Şerîf’te şöyle buyurulmuştur:
Kim bayram günü sabah namazından sonra yüz defa istiğfâr okursa* amel defterindeki günahlar silinir. Kıyâmet gününde Allâh’ın azâbından emîn olur_.
Kim bayram günü yüz defa*_: “ Sübhânellâhi vebihamdihî*” okur ve:
Yâ Rabbi, bunun sevâbını kabirdekilere bağışladım, derse, bütün ölüler kıyâmet gününde:
“ _Ey Rahîm olan Rabbimiz! Şu kuluna rahmetinle muâmele eyle, hediyesine karşılık onu cennetle mükâfatlandır_.” derler.
Allâhü Teâlâ:
“ _Şâhid olun, kulumu mağfiret ettim, bağışladım_” buyurur.
Her kim bayram günü üçyüz defa ‘ _*sübhânellâhi ve-bihamdihî’ der ve sevâbını Müslümanların ölülerine bağışlarsa*_, _her bir kabre bin nur girer. Okuyan kimse vefât ettiğinde kabrine, Allâhü Teâlâ bin nur gönderir_.”
[Fezâilü Şehr-i Ramazân, Allâme Üchûrî]
RAMAZAN BAYRAMINIZ VE CUM’ANIZ MÜBAREK OLSUN EFENDİM.
Similar topics
» Seyyidül İstiğfar nedir
» Bayram mesajları
» BAYRAM GÜNLERİ NE YAPILIR !
» Seyyidül İstiğfar Duası
» Çok Mühim Tevbe ve İstiğfar
» Bayram mesajları
» BAYRAM GÜNLERİ NE YAPILIR !
» Seyyidül İstiğfar Duası
» Çok Mühim Tevbe ve İstiğfar