ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ:ÇAY NASIL DEMLENİR
1 sayfadaki 1 sayfası
ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ:ÇAY NASIL DEMLENİR
1.ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ: Su kaynadıktan sonra ocaktan alın, 1 -2 dakika kadar fokurdamanın ve aşırı sıcaklığın geçmesi bekleyin. Ardından üst demliğe kuru çayı koyarak tek noktadan kaynamış suyu döküyoruz. Çayı demlerken kuru çay kabarıp üst yüzeye çıkmıyorsa, suyu dökme aşamasında yanlışlık yapıyorsunuz demektir. Çayın kabararak üst yüze çıkması ve ortalama 15 dakika sonra kendiliğinden çökeren üst yüzeyin köpüklü ve sarı bir görünüm alması gerekiyor. Böyle bir görünüm aldığında çayınız hazır demektir.
2.YÖNTEM KURU ÇAYI KAYNAMIŞ SUYUN ÜZERİNE KOYMA TEKNİĞİ; Suyu kaynatarak üst demliğe boşaltın. Suyun ocakta ateşte kaynamasına dikkat edin. Yani direk ketıldan alarak kullanmayın. Üst demliğe kaynamış suyu koyduktan 1 dakika sonra kuru çayı suyun üzerine döküyoruz. Demliğin kapağını kapatarak ortalama 20 dakika hiç kıpırdatmadan demlenmesini bekliyoruz.
Çay Demleme ile ilgili küçük bir püf nokta; Çayın alkali hale gelmesi ve aromasının artması, ayrıca bazı kaynaklara göre renginin daha kırmızı, yani tavşan kanı çay olması için kaynayan suya demlemeden önce çok az (yarım çay kaşığından da az) karbonat ilave edebilirsiniz. Ayrıca çaya kesinlikle şeker atmayın. Onun yerine kuru meyve (incir, kayısı, yaban mersini vs.) ile birlikte için. Bir müddet sonra çayın gerçek lezzetini kesinlikle alacaksınız.
2.YÖNTEM KURU ÇAYI KAYNAMIŞ SUYUN ÜZERİNE KOYMA TEKNİĞİ; Suyu kaynatarak üst demliğe boşaltın. Suyun ocakta ateşte kaynamasına dikkat edin. Yani direk ketıldan alarak kullanmayın. Üst demliğe kaynamış suyu koyduktan 1 dakika sonra kuru çayı suyun üzerine döküyoruz. Demliğin kapağını kapatarak ortalama 20 dakika hiç kıpırdatmadan demlenmesini bekliyoruz.
Çay Demleme ile ilgili küçük bir püf nokta; Çayın alkali hale gelmesi ve aromasının artması, ayrıca bazı kaynaklara göre renginin daha kırmızı, yani tavşan kanı çay olması için kaynayan suya demlemeden önce çok az (yarım çay kaşığından da az) karbonat ilave edebilirsiniz. Ayrıca çaya kesinlikle şeker atmayın. Onun yerine kuru meyve (incir, kayısı, yaban mersini vs.) ile birlikte için. Bir müddet sonra çayın gerçek lezzetini kesinlikle alacaksınız.
Similar topics
» ÇAY NASIL DEMLENİR
» İYİ BİR ÇAY NASIL DEMLENİR?
» Bilimsel olarak ispatlanmış 6 göbek eritme yöntemi
» Duha namazı nasıl kılınır? Kuşluk namazı kılınışı, kaç rekattır, nasıl niyet edilir?
» HURMA NASIL BİR MEYVE.
» İYİ BİR ÇAY NASIL DEMLENİR?
» Bilimsel olarak ispatlanmış 6 göbek eritme yöntemi
» Duha namazı nasıl kılınır? Kuşluk namazı kılınışı, kaç rekattır, nasıl niyet edilir?
» HURMA NASIL BİR MEYVE.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz