Fâtiha süresini okurken, Besmele’yi birleştirip, kesmeden bir nefeste oku!
Fâtiha süresini okurken, Besmele’yi birleştirip, kesmeden bir nefeste oku!
Şeyhu’l-Ekber Muhyiddîn İbn Arabî (k.s.) hazretleri (H. 560-638 / M. 1165-1240), “Fütûhât” isimli eserinde der ki; “Fâtiha süresini okurken, Besmele’yi birleştirip, kesmeden bir nefeste oku! Muhammed Mustafa (s.a.v.) Cebrâil’den, o da Mîkâîl’den, o da İsrâfîl’den (aleyhimüsselâm) şöyle nakletmiştir: Allah Teala buyurdu ki: “Ey İsrâfîl! İzzetim ve celâlim, cömertliğim ve keremim hakkı için, kim, ‘Bismillâhirrahmânirrahîm’i Fâtiha’ya bitişik olarak (Yani "Bismillâhirrahmanirrahîmi'l-hamdü lillâhi....şeklinde) bir kere okursa; şâhit olun ki, ben onu mağfiret ederim. İyiliklerini kabul eder, kötülüklerini afveder, dilini ateşle yakmam. Onu kabir azabından ve büyük korkudan (kıyamet günü fezau’l-ekber’den) kurtarırım… Ve o kimse bana bütün nebîlerle, velîlerle beraber kavuşur."
Hasan bozkurt
Hoca efendiden alıntı.
Similar topics
» Enam suresini okumanın Fazileti
» Fatiha Suresini Okumak Çok Mühim
» Hızır Aleyhisselam bir gün gökyüzüne derin derin bakar öyle derin bakar ki ARŞ-I ALA’da yazılı olan FATİHA suresini görür
» Fatiha i Şerife nin Fazileti
» SON NEFESTE ŞEYTANIN HÎLESİ
» Fatiha Suresini Okumak Çok Mühim
» Hızır Aleyhisselam bir gün gökyüzüne derin derin bakar öyle derin bakar ki ARŞ-I ALA’da yazılı olan FATİHA suresini görür
» Fatiha i Şerife nin Fazileti
» SON NEFESTE ŞEYTANIN HÎLESİ