baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BRONŞİTE İYİ GELEN BİTKİLER

Aşağa gitmek

BRONŞİTE İYİ GELEN BİTKİLER Empty BRONŞİTE İYİ GELEN BİTKİLER

Mesaj  Admin Çarş. Nis. 14, 2010 4:21 pm

Bronşit soğuk havalarda üşütmeden dolayı ilerlemiş bir sağlık sorunudur. Bitkisel ilaçlarla da bu hastalığın ilerlemesine ve rahatlatıcı etkilerinden faydalanmak mümkündür. Birçok şifalı bitki antibiyotik etkisi yaradan özelliği mevcuttur. Bilmeniz gereken sadece hangi şifalı otun hangi hastalığa iyi geldiği ve nasıl kullanılacağıdır.
Sabun otu: bitkinin kökünde buluna sapopinin isimli kimyasallar ağrı kesici etkisi göstererek solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. 250 mililitre kaynar suya bir cay kaşığı kurutulmuş sabun otu ilave edin ve ılımasını bekleyin.
Okaliptüs : Okalüptüs buharı bronşit ve öksürüğü yatıştırmaya yardımcı olur ancak bitki çayı da aynı etkiye sahiptir.
Sarımsak: mikrop ve bakterilerle savaşan kimyasallarla doludur.
Sığırkuyruğu: balgam söktürücü ve bronşiti yatıştırıcı bir özelliği bulunur. Ayrıca mikroplarla da savaşarak hastalığın süresini azaltır.
Isırgan otu: yaprakları ve kökleri 250 mililitre su ile kaynatılarak yumuşatıldığı ve soğumaya bırakıldığı zaman iyileştirici bir güce sahiptir.
Ayrık otu: bronşit ve diğer solunum yolları hastalıkları tedavisinde etkilidir.
Muz: öksürüğü yatıştırır ayrıca mikroplarla da savaşma özelliği bulunuyor.
Kara ısırgan: 250 mililitre kaynar suya 2 çay kaşığı kara ısırgan otu ilave edip tüketin.
Çayır oyu: boğaz ağrısı ve bronşiti yatıştırmaya etkisi olur.
Hatmi çiçeği: solunum yollarını yumuşatır bronşiti hafifledir.
Sarmaşık: bronşit ve diğer solunum problemlerine karşı kullanılabilecek yararlı bitkilerden bir tanesidir.Meyan Kökü: Eskiden beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Öksürüğü kesici, bronşları rahatlatıcı ve balgam söktürücü etkilere sahiptir. Boğaz ağrılarını dindirici, ferahlatıcı özelliklerin yanı sıra, karaciğer hücrelerini koruyucudur. İçerdiği iki önemli madde; glirizin ve flavoriddir. İltihap giderici etkileri vardır. Uçuk tedavisinde de kullanılabilir. 50 gr meyan kökü, 1 litre suda haşlanarak günde 2-3 kez 1'er bardak alınmalıdır.
* Zencefil: Dalları kullanılan sarı renkli bir bitkidir. Öksürüğe iyi gelir. Balgam söktürücü etkisi vardır. Mide üşütmelerinde de faydalıdır. Bal ile karıştırılarak (tozu) kullanılabilir. Ayrıca 100 gr zencefil 100 gr zerdaçal ile karıştırılıp 1 kilo bala katılır, aç karına günde 3 defa 1'er kere alınır.
* Buğday: Öksürüğe karşı etkilidir. 1 çorba kaşığı dolusu buğday tanesi, 1 litre suda haşlanarak süzülür ve suyu birkaç kez ısıtılarak birer bardak içilir.
* Salep: Göğsü yumuşatıcıdır. Öksürük ve bronşitte faydalı bir bitkidir.
* Sarımsak: Pişirilerek yenmesi halinde ses kısıklığına iyi gelir, müzmin öksürüğü keser. Soğuk algınlığından ileri gelen göğüs ağrılarını da dindirir. A ve C vitamini içermektedir. Solunum sisteminde antibakteriyel etkiye sahiptir.
* Ayva: 40 gr ayva çiçeği, 1 litre suda çay gibi kaynatılır, yemek aralarında 1'er bardak ılık olarak içilir.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4953
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 52

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz