baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hikaye aşkın büyüklüğü

Hikaye aşkın büyüklüğü Empty olumsuz düşünmeyin hikaye

Mesaj  Admin Paz Mayıs 30, 2010 10:14 am

Kurbağalar yüksek bir kulenin tepesine çıkmak için yarışıyormuş. Seyirciler, kurbağaların bunu başaramayacağından o kadar eminmiş ki, aralarında şöyle konuşuyorlarmış: "Zavallılar... Hiçbir zaman başaramayacaklar!"
Gerçekten de, kurbağalar yavaşladıkça yavaşlamış, çoğu tırmanmaktan vazgeçmiş, yarışı bırakmış. Ama son kurbağa büyük bir gayret ile mücadelesini sürdürmüş ve kulenin tepesine çıkmış.
Herkes, hep bir ağızdan sormuş:
- Nasıl başardın?
Kurbağa oralı değilmiş. O anda farkına varmışlar ki... Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Kıssadan hisse: Olumsuz düşünen insanları duymayın... Onlar kalbinizdeki ümitleri çalarlar
Admin
Admin
Admin

https://moral.yetkin-forum.com

Hikaye aşkın büyüklüğü Empty Hikaye aşkın büyüklüğü

Mesaj  Admin Paz Mayıs 30, 2010 10:09 am

askin buyuklugu

bir zamanlar, butun duygularin uzerinde yasadigi bir ada varmis: mutluluk, uzuntu, bilgi ve tum digerleri, ask dahil. bir gun, adanin batmakta oldugu, duygulara haber verilmis. bunun uzerine hepsi adayi terk etmek icin sandallarini hazirlamislar.ask, adada en sona kalan duygu olmus cunku mumkun olan en son ana kadar beklemek istemis.ada neredeyse battigi zaman, ask yardim istemeye karar vermis. zenginlik, cok buyuk bir teknenin icinde, gecmekteymis.ask, “zenginlik, beni de yanina alir misin?” diye sormus.

zenginlik, “hayir, alamam.teknemde cok fazla altin ve gumus var, senin icin yer yok.” demis.ask, cok guzel bir yelkenlinin icindeki kibir’den yardim istemis. “kibir, lutfen bana yardim et!”, kibir “sana yardim edemem, ask. sirilsiklamsin ve yelkenlimi mahvedebilirsin.” diye cevap vermis. uzuntu yakinlardaymis ve ask yardim istemis: “uzuntu, seninle geleyim.” uzuntu “of, ask, o kadar uzgunum ki, yalniz kalmaya ihtiyacim var.” mutluluk da ask’in yanindan gecmis; ama o kadar mutluymus ki ask’in cagrisini duymamis. ask, birden bir ses duymus. “gel ask! seni yanima alacagim…”bu ask’tan daha yaslica birisiymis. ask o kadar sansli ve mutlu hissetmis ki, onu yanina alanin kim oldugunu ogrenmeyi akil edememis. yeni bir kara parcasina vardiklarinda, ask’a yardim eden yoluna devam etmis. ona ne kadar borclu oldugunu fark eden ask, bilgi’ye sormus: “bana yardim eden kimdi?” bilgi “o, zaman’di” diye cevap vermis. “zaman mi? neden bana yardim etti ki?” diye sormus ask. bilgi gulumsemis: “cunku sadece zaman ask’in ne kadar buyuk oldugunu anlayabilir”
--------------------------------------------
Admin
Admin
Admin

https://moral.yetkin-forum.com