A'dan Z' ye hastalıklar ve tedavileri
A'dan Z' ye hastalıklar ve tedavileri
AŞIRI ADET KANAMASI
•Kramp eşliğindeki güçlü kanamalara karşı, kramp çözücü civanperçemi, kan durdurucu atkuyruğu veya çobançantası bitkilerinin çayı etkili olur. Günde 2-3 bardak çay, adet döneminin 2-3 gün öncesinden başlanarak, yemeklerden önce, tatlandırılmadan içilir
•Gül veya çam kokusu rahatlatıcı olabilir. İçine bu bitkilerden birinin esansından birkaç damla karıştırılmış su dolu bir çanak yatak odasında bulundurulmalıdır.
AĞIZ YARALARI
•Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir
•Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz.
•Bol kekik çiğnemeniz önerilir
AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI
•Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.
ALERJİ
•100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir.
•Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir.
•Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir.
•Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.
ARPACIK
•1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.
ASTIM
•1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demle- nir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir.
•1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.
BADEMCİK
•Kekik gargarası çok etkilidir.
•Balık yağı içirilmelidir.
•Papatya çayı kompresleri, soğuk su kompresleri gibi uygulanır.
•Adaçayı, papatya çayı veya suyla inceltilmiş limon suyu ile gargaralar yapılabilir.
•Ağrıyı azaltmak için kaymaklı dondurma yenebilir. İçerdiği asitlerden ötürü, meyveli dondurma yenmemelidir.
•Gün boyunca, pek çok kere, çok soğuk suyla yapılan gargaralar, ağız içi mukozasının kan dolaşımını uyararak yararlı olur.
•Öksürükotu çayı, gün boyunca, saatte 1 tatlı kaşığı alındığında, iyileşmeyi hızlandırır. 1-2 hafta süreyle kullanılmalıdır.
BASUR
•Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir.
BAŞ AĞRISI
•1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.
BÖBREK VE MESANE TAŞI
•1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk. kay- natılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir.
•Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko- nur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir.
CİLT HASTALIKLARI
•80g. ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir.
DAMAR TIKANIKLIĞI
•250g.Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )
DUDAK ÇATLAMASI
•Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür.
•Susam yağı da iyi bir koruyucudur.
SÜREKLİ DÜŞÜK TANSİYON
•Isırganotu , adaçayı , mersin yaprağı , tarçın , badem , fındık
•Bal, polen, arı sütü , şalgam , kırmızı pancar
ERGENLİK SİVİLCELERİ
•Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır.
GASTRİT
•Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır.
GUATR
•Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir.
•Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir.
KANSIZLIK
•50g. Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir.
•1 lt şaraba 1 yemek kaşığı öğütülmüş rezene tohumu katılır, 1 hafta sonra süzülerek, günde 5-6 tatlı kaşığı içilir.
•1 su bardağı siyah kuru üzüm + 8 bardak su + 1 yemek kaşığı pelin otu orta ateşte kaynatılır, soğuyunca süzülüp günde 3-4 bardak içilir.
•Enginar, yulaf ezmesi, kayısı, tere, erik, üzüm, maydanoz, havuç, ıspanak, mercimek ve soya bolca yenmelidir.
KAS ERİMESİ
•Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir.
KEMİK ERİMESİ
•Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir.
KİREÇLENME
•400g. Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir.
NEFES DARLIĞI
•Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir.
ÖKSÜRÜK
•Günde 20g.'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.
•100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.
ÖKSÜRÜK
•Günde 20g.'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.
•100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.
PROSTAT
•100g. Eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir.
•Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay bardağı içilir.
ROMATİZMA AĞRILARI
•Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür.
•Pelesenk yağı, kekik yağı , alabalık yağı ve karanfil yağı belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir.
SEDEF HASTALIĞI
•50g. Isırganotu, 50g. Şahtereotu ve 50g. Civanperçemi 1 lt. sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir.
•Kramp eşliğindeki güçlü kanamalara karşı, kramp çözücü civanperçemi, kan durdurucu atkuyruğu veya çobançantası bitkilerinin çayı etkili olur. Günde 2-3 bardak çay, adet döneminin 2-3 gün öncesinden başlanarak, yemeklerden önce, tatlandırılmadan içilir
•Gül veya çam kokusu rahatlatıcı olabilir. İçine bu bitkilerden birinin esansından birkaç damla karıştırılmış su dolu bir çanak yatak odasında bulundurulmalıdır.
AĞIZ YARALARI
•Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir
•Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz.
•Bol kekik çiğnemeniz önerilir
AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI
•Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.
ALERJİ
•100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir.
•Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir.
•Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir.
•Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.
ARPACIK
•1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.
ASTIM
•1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demle- nir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir.
•1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.
BADEMCİK
•Kekik gargarası çok etkilidir.
•Balık yağı içirilmelidir.
•Papatya çayı kompresleri, soğuk su kompresleri gibi uygulanır.
•Adaçayı, papatya çayı veya suyla inceltilmiş limon suyu ile gargaralar yapılabilir.
•Ağrıyı azaltmak için kaymaklı dondurma yenebilir. İçerdiği asitlerden ötürü, meyveli dondurma yenmemelidir.
•Gün boyunca, pek çok kere, çok soğuk suyla yapılan gargaralar, ağız içi mukozasının kan dolaşımını uyararak yararlı olur.
•Öksürükotu çayı, gün boyunca, saatte 1 tatlı kaşığı alındığında, iyileşmeyi hızlandırır. 1-2 hafta süreyle kullanılmalıdır.
BASUR
•Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir.
BAŞ AĞRISI
•1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.
BÖBREK VE MESANE TAŞI
•1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk. kay- natılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir.
•Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko- nur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir.
CİLT HASTALIKLARI
•80g. ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir.
DAMAR TIKANIKLIĞI
•250g.Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )
DUDAK ÇATLAMASI
•Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür.
•Susam yağı da iyi bir koruyucudur.
SÜREKLİ DÜŞÜK TANSİYON
•Isırganotu , adaçayı , mersin yaprağı , tarçın , badem , fındık
•Bal, polen, arı sütü , şalgam , kırmızı pancar
ERGENLİK SİVİLCELERİ
•Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır.
GASTRİT
•Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır.
GUATR
•Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir.
•Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir.
KANSIZLIK
•50g. Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir.
•1 lt şaraba 1 yemek kaşığı öğütülmüş rezene tohumu katılır, 1 hafta sonra süzülerek, günde 5-6 tatlı kaşığı içilir.
•1 su bardağı siyah kuru üzüm + 8 bardak su + 1 yemek kaşığı pelin otu orta ateşte kaynatılır, soğuyunca süzülüp günde 3-4 bardak içilir.
•Enginar, yulaf ezmesi, kayısı, tere, erik, üzüm, maydanoz, havuç, ıspanak, mercimek ve soya bolca yenmelidir.
KAS ERİMESİ
•Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir.
KEMİK ERİMESİ
•Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir.
KİREÇLENME
•400g. Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir.
NEFES DARLIĞI
•Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir.
ÖKSÜRÜK
•Günde 20g.'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.
•100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.
ÖKSÜRÜK
•Günde 20g.'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.
•100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.
PROSTAT
•100g. Eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir.
•Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay bardağı içilir.
ROMATİZMA AĞRILARI
•Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür.
•Pelesenk yağı, kekik yağı , alabalık yağı ve karanfil yağı belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir.
SEDEF HASTALIĞI
•50g. Isırganotu, 50g. Şahtereotu ve 50g. Civanperçemi 1 lt. sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir.
Similar topics
» hastalık ve tedavileri A-B
» bitkiler ve hastalıklar
» FEN BİLİMLERİ 4
» İbn-i Sina’nın Günümüzde Sık Rastlanan Hastalıklar İçin Verdiği 8 Şifalı Tarif
» hastalıklar ve bitkisel tedaviler 1
» bitkiler ve hastalıklar
» FEN BİLİMLERİ 4
» İbn-i Sina’nın Günümüzde Sık Rastlanan Hastalıklar İçin Verdiği 8 Şifalı Tarif
» hastalıklar ve bitkisel tedaviler 1
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz