BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİR
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİR
[b]AĞIZ KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜM YOĞURT
Yoğurt, içerdiği kalsiyum ve protein ile herkesin tüketmesi gereken besinlerin başında geliyor. Ama öyle bir özelliğini daha duydum ki, bir yaşıma daha girdim. Yoğurt ağız kokusunu gidermede çok etkiliymiş. Bu araştırma, Japonyada yapılmış ve nefes kokusuna yol açan maddenin düzeyinde düşüş olduğu saptanmış. Yapılan araştırmanın sonuçları ;
*Yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini,
* Diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediği,
* Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80'inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldığı belirtiliyor.
AYVA VE AYVANIN FAYDALARI
Hepimizin bildiği ayva, gülgiller ailesine mensup bir meyve. Pek çok şekilde tüketilebilen ayva, oldukça da faydalı bir meyve.
AYVANIN FAYDALARI :
* İshal ve dizanteri için çok faydalıdır.
* Mide ve bağırsakları kuvvetlendiren bir meyvedir.
* İnce bağırsak iltihabını giderir.
* İyi bir kan temizleyicidir.
* Karaciğer tembelliğini giderir.
* Safra akışını sağlar.
* Çarpıntıyı dindirir.
* Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
* Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır.
* Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler.
* Vücudun gelişmesine yardım eder.
* Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir.
* Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.
AĞIZ YARALARI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER VE BİTKİSEL KÜRLER
Ağızda oluşan yaralar, gerçek anlamda sıkıntıdır. Özellikle temel ihtiyaçlarımızdan olan, yeme,içme işlevinin yapılamaması, konuşamama, vb. birçok sıkıntı başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilecek bir durumdur. Ağız yaraları için, şifalı bitkilerden faydalanmak isteyenler için bitkisel kürlerimiz aşağıda verilmiştir.
GEREKLİ MALZEMELER :
* Ahududu yaprağı,
* Söğüt yaprağı,
* Yulaf unu,
* Gelincik,
* Haşhaş tohumu,
* Sanginer kökü,
* Susam yağı,
* Sirke
KÜRLERİN HAZIRLANIŞ ŞEKİLLERİ :
* Ahududu ve söğüt yaprakları, birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, merhem kıvamına gelinceye kadar yulaf unu karıştırılarak sirke ile yoğrulur. Hazırlanan merhem, susam yağı ile yumuşatı­larak yemeklerden sonra ağzın yaralı olan kısmına sürlülür.
* Taze olarak toplanmış, gelincik yaprakları ve tomurcukları, haşhaş tohumlan ile birlikte havanda dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, pomad kıvamına gelinceye kadar yulaf unu karıştırılarak sirke ile yoğrulur. Hazırlanan pomad, susam yağı ile yumuşatılarak yemeklerden sonra yaraların üzerine sürülür.
* Sanginer kökü, gelincik tomurcukları ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım, yirmi dakika süreyle sirkeli suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen po­saya yulaf unu karıştırılarak, merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan merhem, ağızdaki yaralı bölgelere sürülür.
KÖTÜ NEFES VE AĞIZ KOKUSU İÇİN PRATİK DOĞAL ÖNERİLER
İnsanlar her zaman, toplum içinde iyi bir yere sahip olmak ister. Ama özellikle kötü kokan bir nefes bir nefes ve ağız kokuları, insanların sizden uzaklaşmasına sebep olacaktır. Ve bu da her zaman eksi puan demektir. Ağız kokuları, sindirim sistemi bozuklukları, bağırsak parazitleri, diş çürüğü gibi pek çok sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bunun için mutlaka ve mutlaka bir hekime başvurmak gerekir.
Ağız kokusu sorunu olanlar için, iki ayrı pratik önerimiz var. Denemekte yarar olduğuna inanıyorum.
1. ÖNERİ : Kakule tohumları ayrıca nefesin kötü kokusunu da temizler. Bunun için 1–2 kakule tohumu ağza alınıp çiğnenir.
2. ÖNERİ : Nefesiniz kötü kokuyorsa ağzınıza bir kaç damla limon suyu damlatın ve yutun. Sitrik asit, ağzınızdaki pH seviyesini değiştirerek, kötü kokuya neden olan bakterileri öldürecektir
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN BAL VE TARÇIN MUCİZESİ
Bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi, sağlık açısından son derece önemlidir. Bu daha sağlıklı yaşabilmemiz için, olmazsa olmaz bir sağlık şartıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin son derece doğal ve kolay bir yolunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Günlük olarak, günde 2 defa, sabah akşam, yemeklerden 30 dakika önce tüketilecek, 1 tatlı kaşığı balın içine, 1/2 çay kaşığı tarçın ile yapılabilecek kür, hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek, hem de vücudu bakteri ve virüslere karşı koruyacaktır. Çünkü balın içinde bulunan, pek çok vitamn ve mineral akyuvarlar içindeki, virüs ve bakterilere karşı, son derece güçlü bir kalkan oluşturmaktaAHMET MARANKİNİN VİTİLİGO İÇİN SÖYLEDİKLERİ
Ahmet Maranki Vitiligo hastaları için önemli bilgiler verdi. Bu bilgileri ve vermiş olduğu bitkisel kürleri sırayla anlatmaya başlıyoruz.
* Öncelikle vitiligo hastaları güneşten uzak durmalılar. Çünkü güneş ışınları vitligo hastaları için zararlıdır. Sabah 09.00-10.00, öğleden sonra 15.00.-17.00 saatleri arasında dışarı çıkmaları uygun olur.
* Havuza girmeyin. Havuzun içinde bulunan klor cilde zararlıdır.
* Soğuk suyla yıkanaraka, kan devaranını artırmanız faydalı olur.
Gelelim birkisel kürlere ;
* Pancar, elma, beyaz lahana ve havucun suyunu sıkın. Hatta mevsime göre içine bir demet maydonoz, tere, ıspanak gibi yeşillikleri de ilave edebilirsiniz. Su sebzelerin suyunu sıktıktan sonra, içine mutlaka 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyun. Çünkü bu sebzelerin içinde bulunan vitaminler yağda eriyen vitaminlerdir. Bu küre 21 gün devam edin. Bu küre başladııktan 1 hafta sonra karaciğer kendini toplamaya başlayacaktır. Ama sedef ve vitiligo hastalarının unutmaması gerene şey, karaciğerin kendini toplamasının 1 yılı bulacağı.
* Vitiligo hastaları için en şifalı besin mısırdır. Mısırı haşalayıp yiyin, haşlama suyunu için, hatta koçanlarını kurutun, toz haline getirin, yemeklerin üzerine baharat gibi serpip tüketin.
* MISIRIN DIŞTAN KULLLANIMI : Mısırı lapa halinde pişirip ezin.Suyuyla ellerinizi ve alalı bölgeleri yıkayın. Lapasını da yine alalı bölgeleri sürün.
Uzmanlar, havaların soğuk gitmesi sebebiyle grip ve nezle olanların ayva yemesinin büyük yararları olduğunu belirtiyor.
ÇOK FAYDALI
Meyvesinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlardan bol miktarda bulunduğunu, tohumlarında ise yüzde 14-18 oranında tutkal maddeler, yüzde 16-20 oranında yağ, tanen, renkli maddeler ve yüksek oranda protein, az miktarda amygdalin ve emülsin olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.
KALP DOSTU
Prof.Dr. Karadeniz, ayvanın yararlarını şöyle açıkladı: "Meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. Vücudun gelişmesine yardım eder. Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında tedavi edici olarak görev üstlenmekte, cinsel arzuyu kuvvetlendirmektedir.
anlar pürüzsüz ve lekesiz bir cilt için avuç dolusu para harcanan dönemlerin geride kaldığını doğadan gelen mucizevi bitki ve meyve özleriyle kusursuz bir cilde sahip olmanızın mümkün olduğunu belirtiyor. Antioksidan özelliğle bilinen ayvanın çekirdekleri cilt için son derece yararlı. Uzmanlara göre sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek, stresten uzak durmak ve doğal cilt bakım ürünlerini kullanmak gerekiyor.
Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt
Son derece basit ve zahmetsiz bu maskeyi yapmak için 7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.
Akne giderici ve arındırıcı
Parafin ve paraben içeren kremlerin ve şampuanların saç dökülmesine yol açtığı ve bazı bünyelerde alerjik reaksiyona sebep olduğu bilinen bir gerçek. Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüzparalarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.
Ayvanın Faydaları:
■Kalbi Güçlendirir.
■İnce bağırsak iltihabına karşı yararlıdır.
■Mideyi ve bağırsağı güçlendirici etkisi vardır.
■Hazımsızlık Tedavisi:
■Kalp damar sağlığı için faydalıdır.
■Sinir sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.
■Ağız Kokusu Nasıl Giderilir:
■İyileşmeyi hızlandırıcı etkisi nedeniyle grip ve nezle olanların tüketmesi önerilir.
■Meyvesi ya da meyvesinden hazırlanan komposto ve şurup ishalde kullanılır.
■Vücudu zinde tutucu özelliğiyle kendini yorgun ve bitkin hissedenler için faydalı bir yiyecektir.
■Varisi önleyici ve varis tedavisine yardımcıdır.
■Ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırmak için ayva hoşafı tüketilebilir.
■İdrar yolu iltihaplarında ayva kabuğunun kaynatılarak içilmesi tavsiye edilir.
■Fazla yenmesi kabızlığa neden olabilir.
■Çiğ yenmesi yerine komposto ya da reçel olarak tüketimi önerilmektedir.
■Ayva yapraklarından hazırlanan çayın içilmesi uyku proplemlerinde olumlu etkiler gösterebilir.
■Boğazdaki şişlik için ayva yaprakları kaynatılarak suyuyla gargara yapılır.
Ayvanın bilinmeyen faydası
Faydaları saymakla bitmiyor Ayva hoşafının ağız yaralarına, akciğer veremine iyi geldiğini, gece uyurken ağızdan salya gelmesini önlediğini de belirten Prof.Dr. Karadeniz, şu bilgileri verdi: “Yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser. Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılıp, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilmelidir. Ayva suyu aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.
Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Ayva suyu iştah açar, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştirir. Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler. Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir. Ayva böbrek zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, midenin kuvvetlenmesine çok faydalıdır.
Pişirilmiş ayva mide zafiyetine iyi gelir. Ayva suyu vesveseye ve mide ülserine iyi gelmekte, dimağı kuvvetlendirmektedir. Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin iltihaplanmasında ayva yaprağı kaynatılıp soğutulduktan sonra gözler günde birkaç kez yıkanır. Ayva meyvesi üzerindeki tüyler kanayan yere konursa kanamayı durdurur. Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır. Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifalı gelir."
Ayvanın Sağlığa Faydaları
Anti-inflamatuar
Zayıflamaya Yardımcı
Ülser Tedavisine Yardımcı
Bağırsak Hastalıklarına Yardımcı
Mide Bulantısı
Tansiyonu Düşürür
Kolesterolü Düşürür
Saç Köklerini Canlandırır
Stresi Azaltır
Karaciğer ve Göz Hastalıklarında Tedavi Olarak Kullanılır.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.
Yoğurt, içerdiği kalsiyum ve protein ile herkesin tüketmesi gereken besinlerin başında geliyor. Ama öyle bir özelliğini daha duydum ki, bir yaşıma daha girdim. Yoğurt ağız kokusunu gidermede çok etkiliymiş. Bu araştırma, Japonyada yapılmış ve nefes kokusuna yol açan maddenin düzeyinde düşüş olduğu saptanmış. Yapılan araştırmanın sonuçları ;
*Yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini,
* Diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediği,
* Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80'inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldığı belirtiliyor.
AYVA VE AYVANIN FAYDALARI
Hepimizin bildiği ayva, gülgiller ailesine mensup bir meyve. Pek çok şekilde tüketilebilen ayva, oldukça da faydalı bir meyve.
AYVANIN FAYDALARI :
* İshal ve dizanteri için çok faydalıdır.
* Mide ve bağırsakları kuvvetlendiren bir meyvedir.
* İnce bağırsak iltihabını giderir.
* İyi bir kan temizleyicidir.
* Karaciğer tembelliğini giderir.
* Safra akışını sağlar.
* Çarpıntıyı dindirir.
* Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
* Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır.
* Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler.
* Vücudun gelişmesine yardım eder.
* Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir.
* Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.
AĞIZ YARALARI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER VE BİTKİSEL KÜRLER
Ağızda oluşan yaralar, gerçek anlamda sıkıntıdır. Özellikle temel ihtiyaçlarımızdan olan, yeme,içme işlevinin yapılamaması, konuşamama, vb. birçok sıkıntı başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilecek bir durumdur. Ağız yaraları için, şifalı bitkilerden faydalanmak isteyenler için bitkisel kürlerimiz aşağıda verilmiştir.
GEREKLİ MALZEMELER :
* Ahududu yaprağı,
* Söğüt yaprağı,
* Yulaf unu,
* Gelincik,
* Haşhaş tohumu,
* Sanginer kökü,
* Susam yağı,
* Sirke
KÜRLERİN HAZIRLANIŞ ŞEKİLLERİ :
* Ahududu ve söğüt yaprakları, birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, merhem kıvamına gelinceye kadar yulaf unu karıştırılarak sirke ile yoğrulur. Hazırlanan merhem, susam yağı ile yumuşatı­larak yemeklerden sonra ağzın yaralı olan kısmına sürlülür.
* Taze olarak toplanmış, gelincik yaprakları ve tomurcukları, haşhaş tohumlan ile birlikte havanda dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, pomad kıvamına gelinceye kadar yulaf unu karıştırılarak sirke ile yoğrulur. Hazırlanan pomad, susam yağı ile yumuşatılarak yemeklerden sonra yaraların üzerine sürülür.
* Sanginer kökü, gelincik tomurcukları ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım, yirmi dakika süreyle sirkeli suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen po­saya yulaf unu karıştırılarak, merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan merhem, ağızdaki yaralı bölgelere sürülür.
KÖTÜ NEFES VE AĞIZ KOKUSU İÇİN PRATİK DOĞAL ÖNERİLER
İnsanlar her zaman, toplum içinde iyi bir yere sahip olmak ister. Ama özellikle kötü kokan bir nefes bir nefes ve ağız kokuları, insanların sizden uzaklaşmasına sebep olacaktır. Ve bu da her zaman eksi puan demektir. Ağız kokuları, sindirim sistemi bozuklukları, bağırsak parazitleri, diş çürüğü gibi pek çok sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bunun için mutlaka ve mutlaka bir hekime başvurmak gerekir.
Ağız kokusu sorunu olanlar için, iki ayrı pratik önerimiz var. Denemekte yarar olduğuna inanıyorum.
1. ÖNERİ : Kakule tohumları ayrıca nefesin kötü kokusunu da temizler. Bunun için 1–2 kakule tohumu ağza alınıp çiğnenir.
2. ÖNERİ : Nefesiniz kötü kokuyorsa ağzınıza bir kaç damla limon suyu damlatın ve yutun. Sitrik asit, ağzınızdaki pH seviyesini değiştirerek, kötü kokuya neden olan bakterileri öldürecektir
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN BAL VE TARÇIN MUCİZESİ
Bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi, sağlık açısından son derece önemlidir. Bu daha sağlıklı yaşabilmemiz için, olmazsa olmaz bir sağlık şartıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin son derece doğal ve kolay bir yolunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Günlük olarak, günde 2 defa, sabah akşam, yemeklerden 30 dakika önce tüketilecek, 1 tatlı kaşığı balın içine, 1/2 çay kaşığı tarçın ile yapılabilecek kür, hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek, hem de vücudu bakteri ve virüslere karşı koruyacaktır. Çünkü balın içinde bulunan, pek çok vitamn ve mineral akyuvarlar içindeki, virüs ve bakterilere karşı, son derece güçlü bir kalkan oluşturmaktaAHMET MARANKİNİN VİTİLİGO İÇİN SÖYLEDİKLERİ
Ahmet Maranki Vitiligo hastaları için önemli bilgiler verdi. Bu bilgileri ve vermiş olduğu bitkisel kürleri sırayla anlatmaya başlıyoruz.
* Öncelikle vitiligo hastaları güneşten uzak durmalılar. Çünkü güneş ışınları vitligo hastaları için zararlıdır. Sabah 09.00-10.00, öğleden sonra 15.00.-17.00 saatleri arasında dışarı çıkmaları uygun olur.
* Havuza girmeyin. Havuzun içinde bulunan klor cilde zararlıdır.
* Soğuk suyla yıkanaraka, kan devaranını artırmanız faydalı olur.
Gelelim birkisel kürlere ;
* Pancar, elma, beyaz lahana ve havucun suyunu sıkın. Hatta mevsime göre içine bir demet maydonoz, tere, ıspanak gibi yeşillikleri de ilave edebilirsiniz. Su sebzelerin suyunu sıktıktan sonra, içine mutlaka 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyun. Çünkü bu sebzelerin içinde bulunan vitaminler yağda eriyen vitaminlerdir. Bu küre 21 gün devam edin. Bu küre başladııktan 1 hafta sonra karaciğer kendini toplamaya başlayacaktır. Ama sedef ve vitiligo hastalarının unutmaması gerene şey, karaciğerin kendini toplamasının 1 yılı bulacağı.
* Vitiligo hastaları için en şifalı besin mısırdır. Mısırı haşalayıp yiyin, haşlama suyunu için, hatta koçanlarını kurutun, toz haline getirin, yemeklerin üzerine baharat gibi serpip tüketin.
* MISIRIN DIŞTAN KULLLANIMI : Mısırı lapa halinde pişirip ezin.Suyuyla ellerinizi ve alalı bölgeleri yıkayın. Lapasını da yine alalı bölgeleri sürün.
Uzmanlar, havaların soğuk gitmesi sebebiyle grip ve nezle olanların ayva yemesinin büyük yararları olduğunu belirtiyor.
ÇOK FAYDALI
Meyvesinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlardan bol miktarda bulunduğunu, tohumlarında ise yüzde 14-18 oranında tutkal maddeler, yüzde 16-20 oranında yağ, tanen, renkli maddeler ve yüksek oranda protein, az miktarda amygdalin ve emülsin olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.
KALP DOSTU
Prof.Dr. Karadeniz, ayvanın yararlarını şöyle açıkladı: "Meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. Vücudun gelişmesine yardım eder. Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında tedavi edici olarak görev üstlenmekte, cinsel arzuyu kuvvetlendirmektedir.
anlar pürüzsüz ve lekesiz bir cilt için avuç dolusu para harcanan dönemlerin geride kaldığını doğadan gelen mucizevi bitki ve meyve özleriyle kusursuz bir cilde sahip olmanızın mümkün olduğunu belirtiyor. Antioksidan özelliğle bilinen ayvanın çekirdekleri cilt için son derece yararlı. Uzmanlara göre sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek, stresten uzak durmak ve doğal cilt bakım ürünlerini kullanmak gerekiyor.
Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt
Son derece basit ve zahmetsiz bu maskeyi yapmak için 7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.
Akne giderici ve arındırıcı
Parafin ve paraben içeren kremlerin ve şampuanların saç dökülmesine yol açtığı ve bazı bünyelerde alerjik reaksiyona sebep olduğu bilinen bir gerçek. Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüzparalarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.
Ayvanın Faydaları:
■Kalbi Güçlendirir.
■İnce bağırsak iltihabına karşı yararlıdır.
■Mideyi ve bağırsağı güçlendirici etkisi vardır.
■Hazımsızlık Tedavisi:
■Kalp damar sağlığı için faydalıdır.
■Sinir sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.
■Ağız Kokusu Nasıl Giderilir:
■İyileşmeyi hızlandırıcı etkisi nedeniyle grip ve nezle olanların tüketmesi önerilir.
■Meyvesi ya da meyvesinden hazırlanan komposto ve şurup ishalde kullanılır.
■Vücudu zinde tutucu özelliğiyle kendini yorgun ve bitkin hissedenler için faydalı bir yiyecektir.
■Varisi önleyici ve varis tedavisine yardımcıdır.
■Ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırmak için ayva hoşafı tüketilebilir.
■İdrar yolu iltihaplarında ayva kabuğunun kaynatılarak içilmesi tavsiye edilir.
■Fazla yenmesi kabızlığa neden olabilir.
■Çiğ yenmesi yerine komposto ya da reçel olarak tüketimi önerilmektedir.
■Ayva yapraklarından hazırlanan çayın içilmesi uyku proplemlerinde olumlu etkiler gösterebilir.
■Boğazdaki şişlik için ayva yaprakları kaynatılarak suyuyla gargara yapılır.
Ayvanın bilinmeyen faydası
Faydaları saymakla bitmiyor Ayva hoşafının ağız yaralarına, akciğer veremine iyi geldiğini, gece uyurken ağızdan salya gelmesini önlediğini de belirten Prof.Dr. Karadeniz, şu bilgileri verdi: “Yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser. Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılıp, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilmelidir. Ayva suyu aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.
Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Ayva suyu iştah açar, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştirir. Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler. Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir. Ayva böbrek zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, midenin kuvvetlenmesine çok faydalıdır.
Pişirilmiş ayva mide zafiyetine iyi gelir. Ayva suyu vesveseye ve mide ülserine iyi gelmekte, dimağı kuvvetlendirmektedir. Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin iltihaplanmasında ayva yaprağı kaynatılıp soğutulduktan sonra gözler günde birkaç kez yıkanır. Ayva meyvesi üzerindeki tüyler kanayan yere konursa kanamayı durdurur. Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır. Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifalı gelir."
Ayvanın Sağlığa Faydaları
Anti-inflamatuar
Zayıflamaya Yardımcı
Ülser Tedavisine Yardımcı
Bağırsak Hastalıklarına Yardımcı
Mide Bulantısı
Tansiyonu Düşürür
Kolesterolü Düşürür
Saç Köklerini Canlandırır
Stresi Azaltır
Karaciğer ve Göz Hastalıklarında Tedavi Olarak Kullanılır.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.
Similar topics
» BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ NASIL GÜÇLENDİRİRİZ?
» Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları
» A VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ SAĞLAR
» BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİREN FORMÜLLER:
» Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları
» A VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ SAĞLAR
» BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİREN FORMÜLLER:
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz