ÇİTLENBİĞİN YARARLARI (MELENGİÇ= ÇEDENE KAHVESİNİN YARARLARI)
1 sayfadaki 1 sayfası
ÇİTLENBİĞİN YARARLARI (MELENGİÇ= ÇEDENE KAHVESİNİN YARARLARI)
Menengiç sakızının solunum ve idrar yolları iltihaplanmalarında mikrop öldürücü etkisi vardır.
0.2-0.5 gramlık dozlar halinde günde üç-dört kez hap olarak alınır.
Menengiçin taze sürgünleri ilkbaharda, yapraklan ayıklanarak yenir. Olgun menengiç meyvelerinin güçlendirici ve idrar söktürücü etkileri de vardır. Bunlar öğütülüp balla karıştırılarak günde 10-20 gram alınır.
Menengiç ağaçlarının bazılarında Pemphigus corniculatus adlı yaprak bitinin oluşturduğu 15-25 cm uzunluğunda boynuzumsu oluşumlar görülür; bunlar önceleri kiremit rengi ya da yeşildir; sonraları siyahımsı bir renk alırlar. Bu meyvemsi boynuzların da bronşit ve astım öksürüklerini kesici, ishali durdurucu etkileri vardır. Astım için sigara gibi içilir, ishali durdurmak içinse günde iki-üç kez 0.5 gram ağızdan alınır.
Menengiç Kahvesi
Menengiç Kahvesi, yabani aşılanmamış , (antep fıstığı aşısı yapılmamış ) dağlarda doğal olarak yetişen çitlembikten elde edilir. Kahve severlerin kesinlikle tatması gereken farklı bir kahve türüdür
Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinin Dağlık ve Kırsal alanlarında ekimi yapılmadan yabani olarak yetişen Menengiç ağacından toplanan menengiç meyveleri, yıkandıktan sonra bir kaç gün güneş altında kurumaya bırakılır. Kurutulan yabani antepfıstıkları geniş bir tavada rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavrulur.Menengiç tohumları kavurma işleminden sonra macun kıvamına gelene kadar ezilmesiyle menengiç kahvesi meydana gelir.
Menengiç kahvesi yaparken, Türk kahvesi yapımında dikkat edilmesi gereken şeylere menengiç kahvesi yapımında da dikkat edilmesi gerekir. Menengiç Kahvesi kısık ateşte kendi halinde pişirilmelidir. Menengiç Kahvesini süt ile yapmak lezzetini artırır. Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesi, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Menengiç meyvesinin bileşiminde kalsiyum, bakır, magnezyum gibi insan vücuduna gerekli bir çok mineral vardır.
Hazırlanışı
Her fincan için yeteri kadar süt ve bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte kaynatınız. İsteğe göre şeker ilave ederek servis yapınız. (Menengiç kahvesini kullanmadan önce kavanozu iyice karıştırınız.)
Pratik olarak hazırlamak için fincan içerisine bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi, iki tatlı kaşığı kahve kreması (süt tozu) ve yeteri kadar şeker üzerine kaynar su ilave ederek servis yapınız.
Menengiç kahvesinin Özellikleri
Menengiç kahvesi kafein içermez.
Vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Menengiç kahvesi öksürüğü keser, balgam söktürür.
Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir.
Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır.
Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
Menengiç kahvesi Ses tellerine iyi gelir.
Ses kısılmasında doğal tedavi edici özelliği vardır.
Mide ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.
Bağırsak gazlarını giderir.
Menengiç Kahvesinin içinde koruyucu hiç bir kimyasal madde yoktur % 100 doğaldır.
Çedene Kahvesinin Faydaları
Şifâ kaynağı lezzetli bir kahve olan çedene, Nefes darlığı, mîde ve akciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği tesbit edilmiştir.
* Mide ülserine şifa verir. Midedeki müzmin ağrılarını giderir.
* Kabızlığı önler, bağırsakları çalıştırır, dalak için çok yararlıdır.
* Öksürüğü keser, soğuk algınlığına iyi gelir, göğsü açar, bademciğe faydalıdır.
* Ağız koklamalarını yok eder, Nefesin güzel kokmasını sağlar.
* Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
* Vücudu kuvvetlendirir, dinçleştirir, güç verir.
Alıntıdır
0.2-0.5 gramlık dozlar halinde günde üç-dört kez hap olarak alınır.
Menengiçin taze sürgünleri ilkbaharda, yapraklan ayıklanarak yenir. Olgun menengiç meyvelerinin güçlendirici ve idrar söktürücü etkileri de vardır. Bunlar öğütülüp balla karıştırılarak günde 10-20 gram alınır.
Menengiç ağaçlarının bazılarında Pemphigus corniculatus adlı yaprak bitinin oluşturduğu 15-25 cm uzunluğunda boynuzumsu oluşumlar görülür; bunlar önceleri kiremit rengi ya da yeşildir; sonraları siyahımsı bir renk alırlar. Bu meyvemsi boynuzların da bronşit ve astım öksürüklerini kesici, ishali durdurucu etkileri vardır. Astım için sigara gibi içilir, ishali durdurmak içinse günde iki-üç kez 0.5 gram ağızdan alınır.
Menengiç Kahvesi
Menengiç Kahvesi, yabani aşılanmamış , (antep fıstığı aşısı yapılmamış ) dağlarda doğal olarak yetişen çitlembikten elde edilir. Kahve severlerin kesinlikle tatması gereken farklı bir kahve türüdür
Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinin Dağlık ve Kırsal alanlarında ekimi yapılmadan yabani olarak yetişen Menengiç ağacından toplanan menengiç meyveleri, yıkandıktan sonra bir kaç gün güneş altında kurumaya bırakılır. Kurutulan yabani antepfıstıkları geniş bir tavada rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavrulur.Menengiç tohumları kavurma işleminden sonra macun kıvamına gelene kadar ezilmesiyle menengiç kahvesi meydana gelir.
Menengiç kahvesi yaparken, Türk kahvesi yapımında dikkat edilmesi gereken şeylere menengiç kahvesi yapımında da dikkat edilmesi gerekir. Menengiç Kahvesi kısık ateşte kendi halinde pişirilmelidir. Menengiç Kahvesini süt ile yapmak lezzetini artırır. Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesi, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Menengiç meyvesinin bileşiminde kalsiyum, bakır, magnezyum gibi insan vücuduna gerekli bir çok mineral vardır.
Hazırlanışı
Her fincan için yeteri kadar süt ve bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte kaynatınız. İsteğe göre şeker ilave ederek servis yapınız. (Menengiç kahvesini kullanmadan önce kavanozu iyice karıştırınız.)
Pratik olarak hazırlamak için fincan içerisine bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi, iki tatlı kaşığı kahve kreması (süt tozu) ve yeteri kadar şeker üzerine kaynar su ilave ederek servis yapınız.
Menengiç kahvesinin Özellikleri
Menengiç kahvesi kafein içermez.
Vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Menengiç kahvesi öksürüğü keser, balgam söktürür.
Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir.
Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır.
Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
Menengiç kahvesi Ses tellerine iyi gelir.
Ses kısılmasında doğal tedavi edici özelliği vardır.
Mide ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.
Bağırsak gazlarını giderir.
Menengiç Kahvesinin içinde koruyucu hiç bir kimyasal madde yoktur % 100 doğaldır.
Çedene Kahvesinin Faydaları
Şifâ kaynağı lezzetli bir kahve olan çedene, Nefes darlığı, mîde ve akciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği tesbit edilmiştir.
* Mide ülserine şifa verir. Midedeki müzmin ağrılarını giderir.
* Kabızlığı önler, bağırsakları çalıştırır, dalak için çok yararlıdır.
* Öksürüğü keser, soğuk algınlığına iyi gelir, göğsü açar, bademciğe faydalıdır.
* Ağız koklamalarını yok eder, Nefesin güzel kokmasını sağlar.
* Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
* Vücudu kuvvetlendirir, dinçleştirir, güç verir.
Alıntıdır
Similar topics
» ÇİTLENBİĞİN YARARLARI
» TÜRK KAHVESİNİN YARARLARI
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» Elmanın YARARLARI
» FESLEĞENİN YARARLARI
» TÜRK KAHVESİNİN YARARLARI
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» Elmanın YARARLARI
» FESLEĞENİN YARARLARI
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz