baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Baş dönmesine bitkisel çözümler

Aşağa gitmek

Baş dönmesine bitkisel çözümler Empty Baş dönmesine bitkisel çözümler

Mesaj  Admin Paz Şub. 21, 2016 5:13 pm



Bu hastalık, kan basıncının yükselmesi veya düşmesi, şeker hastalığı, tümör kaynaklı, depresyon, panik bozukluklar, anemi gibi
çok çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir.
Şayet baş dönmesi rahatsızlığınız kusma, nefes darlığı ve mide bulantısı ile birlikte seyrediyorsa,hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmanızı öneririz.

1. Baş dönmesi nasıl durdurulur: Oturma ya da dinlenme:

Baş dönmesi belirtileri başladığında kişinin hemen yere yatması önerilir. Düz bir şekilde yatıldığında baş dönmesi hafifler. Aynı zamanda geçici de olsa bir rahatlama oluşur. Oturuş pozisyonundayken ise baş bacakların arasına konmalıdır. Bu beyne giden kan akışını artırmaya yardımcı olur. Denge kaybı çok yoğunda mutlaka bir yere oturulmalıdır, ayakta durulmamalıdır.

2. Baş dönmesine iyi gelen bitkiler: Kişniş çay gibi demlenir ve 1 bardak içilir. Bir çay kaşığı kişniş tohumu suya  eklenir ve bir gece bekletilir. Su süzülür ve içerisine yarım çay kaşığı şeker eklenir ve içilir. Özellikle vertigo belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

3. Baş dönmesi için bitkiler: Kereviz suyu:

Kereviz bir blenderdan geçirilerek suyu sıkılır. Baş dönmesi hissedildiğinde karışım içilebilir. Kereviz suyu yaklaşık yarım bardak kadar içilmelidir. Aynı zamanda düşük kan basıncı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.

4. Baş dönmesi için doğal çözümler: Biber ve limon:

Baş dönmesi, baş ağrısı ve mide bulantısı ile başlayan vertigo belirtileri için biber ve limon da kullanılabilir. En kısa sürede ilk belirtilerin hafiflemesini sağlar. Bir bardak sıcak suya biraz biber ve limon suyu eklenir. İyice karıştırılır ve içilir.

5. Baş dönmesi için zencefil:

Zencefil bulantı ve baş dönmesi için mükemmel bir çözümdür. Gücü bilimsel çalışmalar tarafından da desteklenmektedir ve vertigo tedavisinde son derece etkilidir. Zencefilli şekerler tüketilebilir. Meyve suyuna biraz zencefil eklenerek de tüketilebilir. Ham zencefil baş dönmesini ve beyin uyarıcılarına kan akımı gitmesini engeller. Kapsül ya da tablet şeklinde de alınabilir. Baş dönmesi sık yaşanıyorsa zencefil çayı da etkili olacaktır. Zencefil çayı için zencefil küçük dilimler halinde kesilir ve sıcak suca biraz demlenmesi beklendikten sonra tüketilir. Günde 2 ya da 3 bardak kadar tüketilebilir.

6. Baş dönmesine bitkisel tedavi: Ginko bilboa:

Ginko bilboa bitkisi baş dönmesi, mide bulantısı ve baş ağrısı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olan etkili çözümler arasındadır. Ayrıca iç kulaktan kaynaklanan baş dönmesi için de oldukça etkilidir. Ginko bilboa tablet ve sıvı formu ile alınabilir.

7. Susam yağı:

2 yemek kaşığı susam yağı ısıtılır. İçerisine yarım çay kaşığı ince toz kakule ve tarçın eklenir. Bu yağ baş bölgesine uygulanır ve yaklaşık on dakika kadar ciltte bekletilir. Karışım, beyne giden kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur ve baş dönmesi ile mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olur.

8. Badem:

Yorgunluk ve halsizlik gibi belirtileri olan vertigo için bir bardak ılık süte yarım çay kaşığı badem tozu eklenerek tüketilebilir. Bu karışım hastalarda belirtileri hafifletmeye yardımcı olur. Baş dönmesini azaltır.

9. Bir nesneye odaklanmak:

Mide bulantısı ve baş dönmesi için tamamen sabit bir nesne üzerine odaklanılabilir. Gözlerin bir nesne üzerinde odaklanması iki dakika sürebilir. Bu sürede odaklanan beyin bulantı ve baş dönmesini azaltmaya odaklanır.

10. Su tüketimi:

Vertigo ataklarını önlemek için yaklaşık 3 bardak buz gibi soğuk su içilebilir. Baş dönmesini önlemede soğuk su en etkili çözümlerden biridir. Mide bulantısını da önler.
Vertigo sık karşılaşılan bir hastalıktır. Ancak baş dönmesi atakları fazlalaştığında günlük hayat etkilenebilir ve bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Kişi düşerek yaralanabilir. Eğer ataklar fazlalaştıysa bir doktora danışılması önerilir.

Baş dönmesine bitkisel çözüm:
Zencefil
Taze zencefil baş dönmesi tedavisi için en etkili doğal ilaçlardan biridir.
Bu bitki, uzun süre kullanılsa da yan etki göstermez.
Zencefil çayı içmek baş dönmesine birebir çözümdür.
3 bardak kaynamış suya, bir kaç parça taze zencefil atıp demleyin.
Bir kaç dakika boyunca bunu kaynatın.
Süzüp, günde üç kere için. Zencefil çayından hoşlanmıyorsanız hap şeklinde de tüketebilirsiniz.

Elma Sirkesi
Elma sirkesi, baş dönmesinin başlıca nedenlerinden olan kan şekeri ve kan basıncını düzenleyerek bu dertten kurtulmanıza yardımcı olur.
Elma sirkesi sitrik asit, asetik asit, mineraller, vitaminler, amino asitler ve doğal enzimler için de iyi bir kaynaktır.
Ballı elma sirkesi hazırlayın ve baş dönmesinden kurtulmak için bu karışımı günde iki defa tüketin
2 tatlı kaşığı bal ve biraz elma sirkesini, bir bardak sıcak veya soğuk suya ekleyin.
Günde 3 kez bu sudan için.Bu uygulama kan basıncını düzenleyerek, baş dönmesi belirtilerini hafifletecektir.

Papatya

Papatya yatıştırıcı özelliği ile, mide bulantısından ve baş dönmesinden kurtulmanıza yardımcı olur.
Bir bardak kaynamış suya bir tatlı kaşığı papatya atın ve vertigoya çözüm olması
için günlük diyet listesinizde, her gün muhakkak olsun bu çay.
Baş dönmesinin bir numaralı nedenlerinden olan stresinizi azaltarak ve sindiriminizi rahatlatarak kısa sürede bu hastalığı yenmenizi sağlar.
Nane, yeşil çay, kereviz, kabak ve ökse otu gibi otlar da baş dönmesi tedavisinde etkilidirler.
GİNKO BLOBA:
Bu bitki antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri ile vertigo
ve diğer hastalıklardan kurtulmak için mükemmel bir seçenektir.
Günde 120 mg olarak üç ay boyunca hap şeklinde içildiğinde,
beyne giden kan dolaşımını düzenleyerek ve kulak iç-dış basıncı dengeleyerek
kısa sürede baş dönmesinden kurtulmanıza yardımcı olur.
Hamile veya emziren anne iseniz bu bitkiyi kullanmamalısınız.

Alman Papatyası (Feverfew)

Bu bitki baş dönmesi dahil pek çok rahatsızlığa şifadır.
Partenolit gibi pek çok kimyasal birleşen içerir, bu elementler
baş dönmesinin en önemli nedenlerinden olan migren  kaynaklı baş ağrılarını azaltmakta yardımcı olur.
Hap olarak alabilir veya çay olarakta içebilirsiniz.

Vertigoya Ne İyi Gelir? Vertigo Tedavisi
Haziran 1, 2015 Sağlık
Vertigoya Karşı Önleminizi Alın

Vertigo son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan, kişinin kendisinin veya etrafının döndüğü hissine kapıldığı bir hastalıktır. Bu durum çoğu zaman baygınlık hali ile karıştırılsa da erkenden gerekli önlemler alınıp tedavi edilmezse kişinin sosyal yaşamına çok büyük darbeler vurmaktadır. Vertigo belirtileri nelerdir ve vertigo nasıl tedavi edilir merak ediyorsanız aşağıdaki yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Vertigo Belirtileri

Vertigodan şikâyetçi olan hastalar genellikle hastalığı tarif ederken zorlanmaktadırlar. Çoğu Vertigo hastası baş dönmeleri ile beraber bulantı, kusma, aşırı terleme ve anormal göz hareketlerinden şikâyet etmektedir. Vertigo belirtileri başladıktan itibaren birkaç dakika sürebildiği gibi saatlerce hatta günlerce sürebilmektedir. Bazı kişilerde bu belirtiler sabit ve sürekli bir halde görülürken kimi zamanlarda da ataklar şeklinde görülebilmektedir. Vertigolara genellikle ani oturuş kalkışlar veya başka bir ters hareket tetikleyici olmaktadır.

Vertigonun Sebebi Beyin veya İç Kulak Problemleri

Vertigo hastalığı çıkış kaynağına göre sınıflandırıldığında 2 ana gruba ayrılmaktadır. Bu gruplardan bir tanesi iç kulağa bağlı problemlerden ortaya çıkan vertigolar, diğeri ise beyindeki problemlere bağlı olarak ortaya çıkan vertigolardır. İç kulak problemleri sebebi ile ortaya çıkan vertigolara preferik vertigo  beyindeki sorunlar sebebiyle meydana gelen vertigolara ise “santral vertigo” adı verilmektedir. Sinir ve çekirdek serebellum adı verilen beyincik ile birbirine bağlıdır. Santral vertigolarda baş dönmeleri daha az görünür fakat bir kez baş dönmesi başladı mı düzelmek bilmez. Bir görüşe göre beynin alt bölümlerindeki kanlanmaların azalması vertigoya sebep olmaktadır. Boynun arkasından beyne giden damarlar denge ile ilgili merkezleri kanlandırırlar. Bu yapıda olabilecek herhangi bir bozukluk halsizlik, ikiz görme, denge problemleri, konuşma bozukluklarına neden olabilirler.

Beyin Tümörleri Vertigo Sebebi Olabilir.

Bazı vakalarda beyinde oluşan tümörlerin vertigo sebebi olduğu görülmüştür. Beyindeki bu tümörler vertigonun yanında işitme kayıplarına ve kulakta çınlamalara da sebep olmaktadırlar. Bunun yanında denge sinir sistemi hastalıkları olarak bilinen nörapati hastalıkları da vertigoya sebep olmaktadır. Bazı epilepsi türlerinin de vertigoya benzer baş dönmeleri yaptığı da bilinmektedir. Vertigo hastalıkları esnasında ortaya çıkan baş dönmelerinin ardından genellikle dayanılmaz baş ağrıları gelmektedir.

Vertigoda Tedavi

Eğer Vertigo beyinden kaynaklı ise beyindeki hasarın nerede ve ne boyutta olduğu, Vertigo tedavisi sırasında nasıl bir yol izleneceği açısından önemlidir. Vertigolarda her ne sebepten olursa olsun öncelikle ilaç tedavisine başvurulur. İlaç tedavilerinin dışında beyinden kaynaklı vertigolarda beyin hasarına bağlı tedavi yöntemlerine başvurulur. Beynin alt bölgesindeki kanlanma problemleri sebebiyle ortaya çıkan vertigolarda aspirin ve farklı ilaç tedavileri uygulanır. Vertigo atakları şeklinde kendini gösteren Multipl skleroz hastalarında yüksek dozlarda kortizon tedavileri uygulanmaktadır.

Vertigoya iyi gelen bitkileri merak ediyorsanız birkaç satır da bu konuda hakkında yazalım. Isırgan Otu ve Sarı Ballıbaba bitkisi vertigoya iyi gelen bitkiler arasından. Sarı Ballıbaba bitkisini normal çay demler gibi demleyip içerek vertigonun etkilerini azaltabilirsiniz. Ayrıca İbrahim Saraçoğlu da vertigo için aşağıdaki doğal kürü sunmuştur. Saraçoğlu 2 hafta boyunca bu kürün uygulanması durumunda etkilerinin azalacağını belirtmiştir. Saraçoğlu’nun kürü şu şekilde hazırlanmaktadır.

Vertigo için kür tarifi;

Bir cezveye 1 bardak su, 5 gram kadar çoban çantası ve bir tutam testere dişli aslan pençesi otu eklenerek 5-6 dakika kaynatın. Kaynattığınız karışımı süzgeç yardımıyla süzün ve sıvıyı ılımaya bırakın. Vertigo için hazırladığınız bu kürü ilk hafta sabah akşam 1 su bardağı, ikinci hafta ise günde 1 kereye düşürerek tüketin. Düzenli kullandığınızda vertigo hastalığının verdiği baş dönmesi, mide bulantısı, denge problemi gibi sonuçların yavaş yavaş azaldığını göreceksiniz.

Vertigoya iyi gelen hareketler

Hareketleri yapmak için acele etmeyin. Yavaş yavaş sindire sindire yapın hareketleri. İlk olarak göz egzersizini söyleyelim. Önce tavana sonra yere bakarak hareketlere başlayabilirsiniz. ilk önce 5 kez ile başlayın ve sonra 20’ye kadar çıkabilirsiniz. Yavaş yapmaya başlayarak kendinizi iyi hissettikçe hareketi hızlandırın. Aynı hız mantığıyla başınızı oynatmadan sağa sola bakma hareketine geçin. Son göz egzersizi ise başınızı sabit tutup bir parmağınızı öne uzatın ve parmağınızı düzensiz oynatarak takip etmeye çalışın. Bu hareketi 1 dakika civarında yapın.

Kafa egzersizlerine geçebiliriz. İlk olarak kafanızı gözleriniz açıkken sağa sola çevirin. Yukarıdaki 5-20 kez olayı ve yavaştan hızlanma bu hareketlerde de geçerli. İkinci kafa egzersizi ise kafanızı sağa sola yatırmak. Son 2 egzersiz ilk ikisi ile aynı. Tek farkı bu sefer aynı hareketleri gözleriniz kapalı şekilde yapmanız.

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.



Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4953
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 52

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz