İğde Yemenin Faydaları
1 sayfadaki 1 sayfası
İğde Yemenin Faydaları
İğde Yemenin Faydaları
En önemli faydası arasında böbreklere iyi gelmesi sayılabilir. Bu bakımdan böbrek rahatsızlığı olanlarca bolca tüketilmelidir. Meyvesi, çekirdeği ve çiçekleri böbrekler için çok faydalıdır. Eğer meyvesini yemekte zorlanıyor veya sevmiyorsanız çekirdek ve çiçeklerini kaynatıp da tüketmeniz mümkün. Çekirdek ve çiçeklerinin kaynatılıp içilmesi böbrek taşı sorunu kurtulmak için harika bir yöntemdir.
Bunun yanı sıra bağırsaklar için de çok faydalıdır. İshali kesmede birebirdir.
Devamlı nükseden veya hiç kesilmeyen öksürük şikayetleriniz var ise iğde tam size göre.
İğde diyabet riskini azaltıyor.
Egzamayı geçiriyor.
Mide bulantısı ve kusma sorununu giderir.
Karaciğer için harika bir meyve özelliği taşıyor. Tüketimi karaciğer yağlanmasını azaltıyor.
Damarlardaki plak birikimini önleyerek kalp kirizi ve felç gibi önemli hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.
Güzel bir cilde sahip olmak için de tüketimi şart. Hücre zarını koruma özelliğine sahip bu harika meyve cilt ve saç kuruluklarına da mani oluyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile enfeksiyonlara karşı da koruma sağlıyor.
Harika bir enerji kaynağı olan iğde hücre ve kas yapımını da sağlıyor. Bu bakımdan sporcular için de bulunmaz bir gıda özelliği taşıyor.
Beyin fonksiyonlarını düzenleme özelliğe de bulunuyor.
Çiçeklerinin koklanması zihni açıyor.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.
Similar topics
» Kayısının Faydaları
» KANTARON VE FAYDALARI
» Narın Faydaları
» Karadutun Faydaları
» YÜRÜMENİN FAYDALARI
» KANTARON VE FAYDALARI
» Narın Faydaları
» Karadutun Faydaları
» YÜRÜMENİN FAYDALARI
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz