Zeytinyağının faydaları
Zeytinyağının faydaları
ZEYTİNYAĞININ VÜCUDA 7 YARARI NELERDİR
Zeytinyağı YAŞLANMA KARŞITI fonksiyonel bir gıdadır. Hem DNA dostudur hem de telomerleri korur.
1- İnflamasyonu önler.
Zeytinyağında bulunan üç temel antioksidan madde, polifenoller, karotenoidler ve E vitaminidir. Bu bileşikler vücuttaki iltihaplanmayı (inflamasyon) önler. Kronik inflamasyonun kalp damar, diyabet gibi kronik hastalıkları tetiklediği düşünülürse Akdeniz tarzı beslenmenin önemi daha da iyi anlaşılır.
2- Zeytinyağının kalp damar hastalıklarını önleyici etkisi vardır.
Zeytin ve zeytinyağında bulunan diğer antioksidan bileşikler LDL kolesterolü azaltır ve aynı zamanda LDL’nin oksidasyonunu, dolayısıyla iltihaplanmayı önler.
3- Damar sertliği ve kansere yol açan enzimlerin yapımını engeller.
Zeytinyağının içerdiği fenolik bileşiklerden oleuropein, damar sertliğine ve kansere yol açan enzimlerin yapımını engeller. (SY notu: Oleuropein maddesi ölümsüzlük iksiri olarak tanımlanmaktadır.)
4- Serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
Vücutta çok sayıda kimyasal reaksiyon oluşur. Bu reaksiyonların çoğu hücrelerde oksidatif hasarlara yol açar ve kanser, damar tıkanıklığı, Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyen serbest radikallere neden olur. Zeytinyağında bulunan antioksidan bileşikler bu serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
5- Dost bakterileri artırır, zararlı bakterileri azaltır.
Zeytinyağı ve çiğ kuru yemişlerde ortak besin unsuru polifenollerdir. Polifenoller bağırsaklarda dost bakterilerin çoğalmasını teşvik ederken; E coli, Helicobakter pylori gibi zararlı bakterilerin sayısını azaltır.
6- Kemikleri korur.
Kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri korur. Çocukların beyin ve kemik gelişimini destekler.
7- Cildi dış etkenlerden korur.
E vitamini içeriğiyle cildi güneş ışınları, rüzgar gibi dış etkenlerden korur. Ayrıca etkili bir nemlendiricidir
Zeytinyağı YAŞLANMA KARŞITI fonksiyonel bir gıdadır. Hem DNA dostudur hem de telomerleri korur.
1- İnflamasyonu önler.
Zeytinyağında bulunan üç temel antioksidan madde, polifenoller, karotenoidler ve E vitaminidir. Bu bileşikler vücuttaki iltihaplanmayı (inflamasyon) önler. Kronik inflamasyonun kalp damar, diyabet gibi kronik hastalıkları tetiklediği düşünülürse Akdeniz tarzı beslenmenin önemi daha da iyi anlaşılır.
2- Zeytinyağının kalp damar hastalıklarını önleyici etkisi vardır.
Zeytin ve zeytinyağında bulunan diğer antioksidan bileşikler LDL kolesterolü azaltır ve aynı zamanda LDL’nin oksidasyonunu, dolayısıyla iltihaplanmayı önler.
3- Damar sertliği ve kansere yol açan enzimlerin yapımını engeller.
Zeytinyağının içerdiği fenolik bileşiklerden oleuropein, damar sertliğine ve kansere yol açan enzimlerin yapımını engeller. (SY notu: Oleuropein maddesi ölümsüzlük iksiri olarak tanımlanmaktadır.)
4- Serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
Vücutta çok sayıda kimyasal reaksiyon oluşur. Bu reaksiyonların çoğu hücrelerde oksidatif hasarlara yol açar ve kanser, damar tıkanıklığı, Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyen serbest radikallere neden olur. Zeytinyağında bulunan antioksidan bileşikler bu serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
5- Dost bakterileri artırır, zararlı bakterileri azaltır.
Zeytinyağı ve çiğ kuru yemişlerde ortak besin unsuru polifenollerdir. Polifenoller bağırsaklarda dost bakterilerin çoğalmasını teşvik ederken; E coli, Helicobakter pylori gibi zararlı bakterilerin sayısını azaltır.
6- Kemikleri korur.
Kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri korur. Çocukların beyin ve kemik gelişimini destekler.
7- Cildi dış etkenlerden korur.
E vitamini içeriğiyle cildi güneş ışınları, rüzgar gibi dış etkenlerden korur. Ayrıca etkili bir nemlendiricidir
Similar topics
» Karbonatın faydaları
» İncirin Faydaları
» OMEGA 3 FAYDALARI
» Radika Otu Faydaları
» Kestanenin faydaları
» İncirin Faydaları
» OMEGA 3 FAYDALARI
» Radika Otu Faydaları
» Kestanenin faydaları
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz