baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Aşağa gitmek

AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI Empty AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Mesaj  Admin Cuma Mart 04, 2011 12:04 am



Uzmanlar, havaların soğuk gitmesi sebebiyle grip ve nezle olanların ayva yemesinin büyük yararları olduğunu belirtiyor.
ÇOK FAYDALI
Meyvesinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlardan bol miktarda bulunduğunu, tohumlarında ise yüzde 14-18 oranında tutkal maddeler, yüzde 16-20 oranında yağ, tanen, renkli maddeler ve yüksek oranda protein, az miktarda amygdalin ve emülsin olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.
KALP DOSTU
Prof.Dr. Karadeniz, ayvanın yararlarını şöyle açıkladı: "Meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. Vücudun gelişmesine yardım eder. Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında tedavi edici olarak görev üstlenmekte, cinsel arzuyu kuvvetlendirmektedir.

anlar pürüzsüz ve lekesiz bir cilt için avuç dolusu para harcanan dönemlerin geride kaldığını doğadan gelen mucizevi bitki ve meyve özleriyle kusursuz bir cilde sahip olmanızın mümkün olduğunu belirtiyor. Antioksidan özelliğle bilinen ayvanın çekirdekleri cilt için son derece yararlı. Uzmanlara göre sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek, stresten uzak durmak ve doğal cilt bakım ürünlerini kullanmak gerekiyor.

Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt

Son derece basit ve zahmetsiz bu maskeyi yapmak için 7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.
Akne giderici ve arındırıcı

Parafin ve paraben içeren kremlerin ve şampuanların saç dökülmesine yol açtığı ve bazı bünyelerde alerjik reaksiyona sebep olduğu bilinen bir gerçek. Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüzparalarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.

Ayvanın Faydaları:

■Kalbi Güçlendirir.
■İnce bağırsak iltihabına karşı yararlıdır.
■Mideyi ve bağırsağı güçlendirici etkisi vardır.
■Hazımsızlık Tedavisi:
■Kalp damar sağlığı için faydalıdır.
■Sinir sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.
■Ağız Kokusu Nasıl Giderilir:
■İyileşmeyi hızlandırıcı etkisi nedeniyle grip ve nezle olanların tüketmesi önerilir.
■Meyvesi ya da meyvesinden hazırlanan komposto ve şurup ishalde kullanılır.
■Vücudu zinde tutucu özelliğiyle kendini yorgun ve bitkin hissedenler için faydalı bir yiyecektir.
■Varisi önleyici ve varis tedavisine yardımcıdır.
■Ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırmak için ayva hoşafı tüketilebilir.
■İdrar yolu iltihaplarında ayva kabuğunun kaynatılarak içilmesi tavsiye edilir.
■Fazla yenmesi kabızlığa neden olabilir.
■Çiğ yenmesi yerine komposto ya da reçel olarak tüketimi önerilmektedir.
■Ayva yapraklarından hazırlanan çayın içilmesi uyku proplemlerinde olumlu etkiler gösterebilir.
■Boğazdaki şişlik için ayva yaprakları kaynatılarak suyuyla gargara yapılır.

Ayvanın bilinmeyen faydası
Faydaları saymakla bitmiyor Ayva hoşafının ağız yaralarına, akciğer veremine iyi geldiğini, gece uyurken ağızdan salya gelmesini önlediğini de belirten Prof.Dr. Karadeniz, şu bilgileri verdi: “Yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser. Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılıp, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilmelidir. Ayva suyu aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.
Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Ayva suyu iştah açar, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştirir. Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler. Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir. Ayva böbrek zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, midenin kuvvetlenmesine çok faydalıdır.
Pişirilmiş ayva mide zafiyetine iyi gelir. Ayva suyu vesveseye ve mide ülserine iyi gelmekte, dimağı kuvvetlendirmektedir. Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin iltihaplanmasında ayva yaprağı kaynatılıp soğutulduktan sonra gözler günde birkaç kez yıkanır. Ayva meyvesi üzerindeki tüyler kanayan yere konursa kanamayı durdurur. Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır. Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifalı gelir."

Ayvanın Sağlığa Faydaları
Anti-inflamatuar
Zayıflamaya Yardımcı
Ülser Tedavisine Yardımcı
Bağırsak Hastalıklarına Yardımcı
Mide Bulantısı
Tansiyonu Düşürür
Kolesterolü Düşürür
Saç Köklerini Canlandırır
Stresi Azaltır
Karaciğer ve Göz Hastalıklarında Tedavi Olarak Kullanılır.

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.

[/color]
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4944
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz