Kayısı ve çekirdeğinin bin bir türlü faydaları
1 sayfadaki 1 sayfası
Kayısı ve çekirdeğinin bin bir türlü faydaları
Kayısı; A, B, C ve P vitaminleri, demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.
Kayısı; bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, kan yapımına yardımcı olur ve sinirleri yatıştırır, uyku düzenine yardım eder.
Kayısı; kemik erimesinin önlenmesinde faydalıdır.
Kayısı, doğal lif açısından zengin olduğundan kabızlığa iyi gelir.
Kayısı; içeriğnde bulunan antioksidanlardan karotenoidler (betakaroten) ve fenolik bileşikler (Prosiyanidinler, hidrosinamik, asit türevleri, flavonoller ve antisiyaninler) ile; kanser, kalp damar hastalıkları, diyabet, iltihaplı durumlar ve kataraktın önlenmesinde ve korunmada yararlıdır.
Fenolik asitlerin pek çoğunun, "Betakaroten ve C vitamininden çok daha güçlü antioksidan etkiye sahiptir.
Karotenoidlerin; göz ve deri olmak üzere sağlıkta birçok etkileri vardır.
Fonksiyonel gıda; kendi içerdiği bileşikleri ile hastalıklardan koruyucu, önleyici ve/veya tedavi edici etkiye sahip gıda demektir.
Kayısı yaş ve kuru olarak; fonksiyonel gıdadır. Yani önleyici, koruyucu ve destek gıdalardandır. Yani sağlıklı ve iyi yaşam için gerekli gıdalardandır.
Sodyum düzeyi düşük, potasyum düzeyi yüksek olan kayısı, vücutta kan basıncının düzenlenmesinde, yüksek tansiyonun denetiminde önemli etkisi olan bir meyvedir.
Potasyum; elektrolit dengesi, sinir sistemi, kalp atışları, vücut beyin hücreleri ve kas dokusu içinde gerekli bir mineraldir.
Kuru kayısı; kabızlıkta tüketilebilir.
Kayısı suyu veya kayısı hoşafı tüketimi; özellikle ara öğünlerde ve akşam yemeklerinde daha yararlı olur.
Kayısı suyunun veya kayısı hoşafının; Ramazan ayında, iftarda yani oruç açarken içilmesi çok yararlı olur.
Kayısı, sindirim sorunlarına iyi gelir, stresi ve kansızlığı önler, cilt bozukluklarının tedavisinde etkilidir, büyümeye yardımcı olur, görmeyi güçlendirir, bağışıklık sistemini korur, kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar.
Kayısı çekirdeği yağı tüm ciltlere uygun doğal bir üründür.
Kayısı çekirdeği yağı, özellikle ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.
Kayısı tohum yağı; % 50 yağ içeriği ve istenen yağ asidi oranından dolayı fıstık yağı gibi bir yağdır.
Kayısı çekirdeği yağı zengin içeriğiyle; cildi nemlendirip doğal canlılık ve parlaklık verir, sivilce ve akneyi temizler.
Amigdalin, birkaç nitriloside'den biridir.
Nitriloside’ler, çeşitli gıdalarda bulunan ve doğal, siyanür içeren maddelerdir, yani B17, yani Laetril:
“elma, şeftali, portakal, erik, kayısı, kiraz ve üzüm” çekirdeklerinde, acı badem, akdarı, buğday çimi ve esmer buğdayda (kara buğday, sert buğday, durum buğdayı, Siyez buğdayı,karakılçık buğdayı) bulunur.
Kayısı çekirdeğinde bulunan Amigdalin yani Vitamin B17 ((Nitriloside), yani (Laetril) kanser önleyici etkilere sahiptir. En fazla acı kayısı çekirdeğinde vardır % 6 civarında.
Acı kayısı çekirdeğinden vitamin B17 üretmek çok kolay iş, fakat bakanlık tanımını henüz yapmadığı için ülkemiz her yıl çok miktarda para kaybediyor.
Bu size uçuk gelmesin.
Çünkü Vitamin B17'nin satış fiyatı; kilosu 1 milyon dolardır.
Günde 7 tane kayısı çekirdeği ortalama tüketim önerisidir.
Kayısı çekirdeği de fonksiyonel gıdalardandır.
Kayısı çekirdeği ve yağı, bileşimindeki yüzde 95 doymamış yağ asiti, yüzde 5 doymuş yağ asidi içeriği, içeriğindeki yüksek E vitamini ve ideal oleik-linoleik asit oranı ile kolestrol düzeyini düşürebilmesi, kabızlık giderici oluşu ve öksürük söktürücü oluşu gibi özellikleri de kayda değerdir.
Kayısı çekirdeği ve yağı, kozmetikte de kullanılmaktadır.
Kayısı çekirdeği; % 16.76 protein, % 5.17 selüloz ve % 41.7 oranında yağ içeriri.
Kayısı çekirdeği içeriğindeki yağ oranları; % 62 oleik asit ve % 28 linoleik asit , % 7 palmitik asit, % 2 palmitoleik asit, % 2 stearik asit.
Kayısı çekirdeğinin 100 gramında 113 mg magnezyum, 37 mg kalsiyum, 5 mg potasyum, 3 mg çinko, 2 mg demir, 2 mg sodyum, 4 mg B3 (niasin), 2 mg C vitamini, 0.3 mg B1 (tiyamin) vitamini ve 0.2 mg B2 (riboflavin) vitamini saptanmıştır.
Kayısı yağı da yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.
Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler.
Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar olgun kayısı yemelidir.
Günde 3 adet kuru kayısı ortalama tüketim önerisidir.
Kayısı beyin ve sinir düzeninin iyi çalışmasını sağlar
Kayısı; karaciğerin kendini iyileştirmesini sağlar.
Kayısı; kemiklerin sağlığında rol oynar.
Kayısı; üreme düzeni üzerinde etkisi vardır ve cinsel gücü artırmaktadır.
Kayısı; sperm kalitesini artırır.
Kayısı; cildi, korur ve güzelleştirir.
Kayısı; iştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
Kayısı; bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, kan yapımına yardımcı olur ve sinirleri yatıştırır, uyku düzenine yardım eder.
Kayısı; kemik erimesinin önlenmesinde faydalıdır.
Kayısı, doğal lif açısından zengin olduğundan kabızlığa iyi gelir.
Kayısı; içeriğnde bulunan antioksidanlardan karotenoidler (betakaroten) ve fenolik bileşikler (Prosiyanidinler, hidrosinamik, asit türevleri, flavonoller ve antisiyaninler) ile; kanser, kalp damar hastalıkları, diyabet, iltihaplı durumlar ve kataraktın önlenmesinde ve korunmada yararlıdır.
Fenolik asitlerin pek çoğunun, "Betakaroten ve C vitamininden çok daha güçlü antioksidan etkiye sahiptir.
Karotenoidlerin; göz ve deri olmak üzere sağlıkta birçok etkileri vardır.
Fonksiyonel gıda; kendi içerdiği bileşikleri ile hastalıklardan koruyucu, önleyici ve/veya tedavi edici etkiye sahip gıda demektir.
Kayısı yaş ve kuru olarak; fonksiyonel gıdadır. Yani önleyici, koruyucu ve destek gıdalardandır. Yani sağlıklı ve iyi yaşam için gerekli gıdalardandır.
Sodyum düzeyi düşük, potasyum düzeyi yüksek olan kayısı, vücutta kan basıncının düzenlenmesinde, yüksek tansiyonun denetiminde önemli etkisi olan bir meyvedir.
Potasyum; elektrolit dengesi, sinir sistemi, kalp atışları, vücut beyin hücreleri ve kas dokusu içinde gerekli bir mineraldir.
Kuru kayısı; kabızlıkta tüketilebilir.
Kayısı suyu veya kayısı hoşafı tüketimi; özellikle ara öğünlerde ve akşam yemeklerinde daha yararlı olur.
Kayısı suyunun veya kayısı hoşafının; Ramazan ayında, iftarda yani oruç açarken içilmesi çok yararlı olur.
Kayısı, sindirim sorunlarına iyi gelir, stresi ve kansızlığı önler, cilt bozukluklarının tedavisinde etkilidir, büyümeye yardımcı olur, görmeyi güçlendirir, bağışıklık sistemini korur, kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar.
Kayısı çekirdeği yağı tüm ciltlere uygun doğal bir üründür.
Kayısı çekirdeği yağı, özellikle ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.
Kayısı tohum yağı; % 50 yağ içeriği ve istenen yağ asidi oranından dolayı fıstık yağı gibi bir yağdır.
Kayısı çekirdeği yağı zengin içeriğiyle; cildi nemlendirip doğal canlılık ve parlaklık verir, sivilce ve akneyi temizler.
Amigdalin, birkaç nitriloside'den biridir.
Nitriloside’ler, çeşitli gıdalarda bulunan ve doğal, siyanür içeren maddelerdir, yani B17, yani Laetril:
“elma, şeftali, portakal, erik, kayısı, kiraz ve üzüm” çekirdeklerinde, acı badem, akdarı, buğday çimi ve esmer buğdayda (kara buğday, sert buğday, durum buğdayı, Siyez buğdayı,karakılçık buğdayı) bulunur.
Kayısı çekirdeğinde bulunan Amigdalin yani Vitamin B17 ((Nitriloside), yani (Laetril) kanser önleyici etkilere sahiptir. En fazla acı kayısı çekirdeğinde vardır % 6 civarında.
Acı kayısı çekirdeğinden vitamin B17 üretmek çok kolay iş, fakat bakanlık tanımını henüz yapmadığı için ülkemiz her yıl çok miktarda para kaybediyor.
Bu size uçuk gelmesin.
Çünkü Vitamin B17'nin satış fiyatı; kilosu 1 milyon dolardır.
Günde 7 tane kayısı çekirdeği ortalama tüketim önerisidir.
Kayısı çekirdeği de fonksiyonel gıdalardandır.
Kayısı çekirdeği ve yağı, bileşimindeki yüzde 95 doymamış yağ asiti, yüzde 5 doymuş yağ asidi içeriği, içeriğindeki yüksek E vitamini ve ideal oleik-linoleik asit oranı ile kolestrol düzeyini düşürebilmesi, kabızlık giderici oluşu ve öksürük söktürücü oluşu gibi özellikleri de kayda değerdir.
Kayısı çekirdeği ve yağı, kozmetikte de kullanılmaktadır.
Kayısı çekirdeği; % 16.76 protein, % 5.17 selüloz ve % 41.7 oranında yağ içeriri.
Kayısı çekirdeği içeriğindeki yağ oranları; % 62 oleik asit ve % 28 linoleik asit , % 7 palmitik asit, % 2 palmitoleik asit, % 2 stearik asit.
Kayısı çekirdeğinin 100 gramında 113 mg magnezyum, 37 mg kalsiyum, 5 mg potasyum, 3 mg çinko, 2 mg demir, 2 mg sodyum, 4 mg B3 (niasin), 2 mg C vitamini, 0.3 mg B1 (tiyamin) vitamini ve 0.2 mg B2 (riboflavin) vitamini saptanmıştır.
Kayısı yağı da yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.
Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler.
Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar olgun kayısı yemelidir.
Günde 3 adet kuru kayısı ortalama tüketim önerisidir.
Kayısı beyin ve sinir düzeninin iyi çalışmasını sağlar
Kayısı; karaciğerin kendini iyileştirmesini sağlar.
Kayısı; kemiklerin sağlığında rol oynar.
Kayısı; üreme düzeni üzerinde etkisi vardır ve cinsel gücü artırmaktadır.
Kayısı; sperm kalitesini artırır.
Kayısı; cildi, korur ve güzelleştirir.
Kayısı; iştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
Similar topics
» Kabak çekirdeğinin vücuda Faydaları
» AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» İSİMLER İKİ TÜRLÜ İNCELENİR
» FEN BİLİMLERİ 4
» AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» İSİMLER İKİ TÜRLÜ İNCELENİR
» FEN BİLİMLERİ 4
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz