ANASONUN YARARLARI
1 sayfadaki 1 sayfası
ANASONUN YARARLARI
Faydaları
Anason öncelikle gaz söktürücü, mideyi güçlendirici ve öksürüğü yatıştırıcı olarak çok faydalıdıdr.
Sürekli hıçkırıklarda bir bardak anason çayı denenebilir.
İştah açıcı, yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir.,
Yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı olarak kullanılır.
Uykusuzluğa karşı da denenebilir.
Bebeklere ve küçük çocuklara gaz sıkıntılarında ve öksürüklerde anason çayı içirilmelidir.
Tadı ve kokusu hoş olmayan bitki çaylarına veya bitkisel kaynaklı ilaçlara aroma katkısı olarak da kullanılabilir.
Anason çayı, yeterli olmayan anne sütünü arttırır.
İdrarı artırır. Kusmaları ve ishali keser.
Anne sütünü artırır.
Sinirleri yatıştırır. Migren ağrılarını keser. Beyin yorgunluğunu giderir.
Astım, nefes darlığı ve bronşitte görülen şikayetleri giderir, öksürüğü keser.
Genç kızların göğüslerinin dolgun ve dik olmasını sağlar. Yaşlılarda ise, göğüs sarkmasını önler.
Saklanması : Tohumlar dövülerek ayrilir ve kapali kaplarda isiktan koruyarak serin ve kuru yerlerde saklanir. Ögütülerek saklanirsa kokusunu hizla kaybeder. Her yil tazelenmelidir.
Hazırlama Şekli : Çayi:1 dolu çay kasigi ögütülmüs tohum 150 ml kaynar su ile haslanir, agzi kapali 10 dak.demlenir, süzülür. Sicak olarak günde 2 – 5 fincan içilebilir.
UYARI : Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Ancak, aybaşı kanamaları ve hamilelik döneminde kullanılmaz.
Fazla miktarda kullanıldığı zaman uyuşukluk verir.
Sağlığa Faydaları
Anason hazmı kolaylaştıran bir ilâçtır. (30) gram anason yaprağı yahut (15) gram a-nason tohumu bir litre suda maserasyon yapılır ve yemeklerden evvel birer çorba kaşığı içilirse mideyi düzeltir, hazmı kolaylaştırır. Bundan başka anason barsaktaki gazları defeder. İdrarı söktürür, göğsü yumuşatır, karın ağrılarında, bulantı ve kusmalarda iyi gelir. Küçük çocukların mide, barsak bozukluklarında, barsaklarında gaz toplanması ve inkibaz gibi hallerinde anasondan çok istifade olunur.
Midelerinde fena gazler toplanıp kokulu geyirtilerden sıkıntı çeken Hastalara bir çay kaşığı karbonata içine bir bıçak ucu anason tozu karıştırıp içirmek suretile bu sıkıntıları önlemek mümkündür.Anasondan çıkarılan esans (anason ruhu) aynı hassaları haizdir. Bu esans bazı diş ilâçlarına ve bazı alkollü içkilere koku vermek için kullanılır
Anasonun Faydaları: Hazmetmeyi kolaylaştırır ve şişkinliği önler. Gaz söktürücü özelliği ile mide ve bağırsak gazlarına karşı faydalıdır. İştahsızlığı ve bulantıyı giderir. İshali ve kusmayı keser. Sakinleştirici etkisi nedeniyle sinirleri yatıştırır, ağrıları hafifletir, baş ağrısına da iyi gelir. Kan dolaşımının düzenli olmasına yardımcı olur, kalbi kuvvetlendirir. Öksürüğe iyi gelir; astım, bronşit ve nefes darlığı şikâyetlerini azaltır. Aybaşı kanamalarını düzene sokar. Anne sütünü arttırır.
Anason Nasıl Kullanılır? Anason kaynatılarak içilirse nefes darlığı ve öksürüğe iyi gelir. Yemeklerden sonra içilirse gazı giderir. Etle birlikte kullanılırsa ete ayrı bir lezzet katar. Gözlere sürme olarak da çekilebilir.
Uyarı: Anason çok miktarda kullanılırsa uyuşukluk, baş ağrısı ve görme zorluğuna neden olabilir.
Anason öncelikle gaz söktürücü, mideyi güçlendirici ve öksürüğü yatıştırıcı olarak çok faydalıdıdr.
Sürekli hıçkırıklarda bir bardak anason çayı denenebilir.
İştah açıcı, yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir.,
Yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı olarak kullanılır.
Uykusuzluğa karşı da denenebilir.
Bebeklere ve küçük çocuklara gaz sıkıntılarında ve öksürüklerde anason çayı içirilmelidir.
Tadı ve kokusu hoş olmayan bitki çaylarına veya bitkisel kaynaklı ilaçlara aroma katkısı olarak da kullanılabilir.
Anason çayı, yeterli olmayan anne sütünü arttırır.
İdrarı artırır. Kusmaları ve ishali keser.
Anne sütünü artırır.
Sinirleri yatıştırır. Migren ağrılarını keser. Beyin yorgunluğunu giderir.
Astım, nefes darlığı ve bronşitte görülen şikayetleri giderir, öksürüğü keser.
Genç kızların göğüslerinin dolgun ve dik olmasını sağlar. Yaşlılarda ise, göğüs sarkmasını önler.
Saklanması : Tohumlar dövülerek ayrilir ve kapali kaplarda isiktan koruyarak serin ve kuru yerlerde saklanir. Ögütülerek saklanirsa kokusunu hizla kaybeder. Her yil tazelenmelidir.
Hazırlama Şekli : Çayi:1 dolu çay kasigi ögütülmüs tohum 150 ml kaynar su ile haslanir, agzi kapali 10 dak.demlenir, süzülür. Sicak olarak günde 2 – 5 fincan içilebilir.
UYARI : Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Ancak, aybaşı kanamaları ve hamilelik döneminde kullanılmaz.
Fazla miktarda kullanıldığı zaman uyuşukluk verir.
Sağlığa Faydaları
Anason hazmı kolaylaştıran bir ilâçtır. (30) gram anason yaprağı yahut (15) gram a-nason tohumu bir litre suda maserasyon yapılır ve yemeklerden evvel birer çorba kaşığı içilirse mideyi düzeltir, hazmı kolaylaştırır. Bundan başka anason barsaktaki gazları defeder. İdrarı söktürür, göğsü yumuşatır, karın ağrılarında, bulantı ve kusmalarda iyi gelir. Küçük çocukların mide, barsak bozukluklarında, barsaklarında gaz toplanması ve inkibaz gibi hallerinde anasondan çok istifade olunur.
Midelerinde fena gazler toplanıp kokulu geyirtilerden sıkıntı çeken Hastalara bir çay kaşığı karbonata içine bir bıçak ucu anason tozu karıştırıp içirmek suretile bu sıkıntıları önlemek mümkündür.Anasondan çıkarılan esans (anason ruhu) aynı hassaları haizdir. Bu esans bazı diş ilâçlarına ve bazı alkollü içkilere koku vermek için kullanılır
Anasonun Faydaları: Hazmetmeyi kolaylaştırır ve şişkinliği önler. Gaz söktürücü özelliği ile mide ve bağırsak gazlarına karşı faydalıdır. İştahsızlığı ve bulantıyı giderir. İshali ve kusmayı keser. Sakinleştirici etkisi nedeniyle sinirleri yatıştırır, ağrıları hafifletir, baş ağrısına da iyi gelir. Kan dolaşımının düzenli olmasına yardımcı olur, kalbi kuvvetlendirir. Öksürüğe iyi gelir; astım, bronşit ve nefes darlığı şikâyetlerini azaltır. Aybaşı kanamalarını düzene sokar. Anne sütünü arttırır.
Anason Nasıl Kullanılır? Anason kaynatılarak içilirse nefes darlığı ve öksürüğe iyi gelir. Yemeklerden sonra içilirse gazı giderir. Etle birlikte kullanılırsa ete ayrı bir lezzet katar. Gözlere sürme olarak da çekilebilir.
Uyarı: Anason çok miktarda kullanılırsa uyuşukluk, baş ağrısı ve görme zorluğuna neden olabilir.
Similar topics
» ÇİTLENBİĞİN YARARLARI (MELENGİÇ= ÇEDENE KAHVESİNİN YARARLARI)
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» zencefilin yararları
» İNCİRİN YARARLARI:
» YER ELMASININ YARARLARI
» Kabak Çekirdeğinin Yararları,Sarımsağın Yararları
» zencefilin yararları
» İNCİRİN YARARLARI:
» YER ELMASININ YARARLARI
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz