baba oğul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

4.SINIF 1.dönem sene başı veli toplantıs

Aşağa gitmek

4.SINIF  1.dönem sene başı veli toplantıs Empty 4.SINIF VELİ TOPLANTISI

Mesaj  Admin Çarş. Ekim 02, 2019 10:12 am



CUMHURİYET İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE
GEYVE/SAKARYA
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönem sene başı veli toplantısı 02.10.2019 Çarşamba saat 12.20 de okulumuzun 4-A sınıfında aşağıdaki gündem maddelerine göre yapılacaktır.
Bilgilerinize arz ederim. 

02 / 10/ 2019

Şuayip TOSUN
4-A Sınıfı Öğretmeni



TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ
1- Toplantının açılış konuşması,
2- Gündem maddelerinin okunması,
3- E-okul bilgilerinin güncellenmesi,
4- Yaz tatilinin ve geçen eğitim ve öğretim yılının değerlendirilmesi,
5- Bu yıl uygulanacak ölçme ve değerlendirme esasları,
6- Okulun açıldığı ilk gün dağıtılan ve alınması gereken ders araç ve gereçlerinin yazılı olduğu ihtiyaç listesi hakkında bilgi verilmesi,
7- 4-A sınıfı ders programı hakkında gerekli açıklamaların yapılması,
8- Okul öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması,
9- Öğrenci davranışları,
10- Öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması,
11- Öğrencilerin okula hazırlıklı gelmeleri ve planlı çalışmaları,
12- Devamsızlık yapılmamasının ve okula zamanında gelmenin önemi ile okula giriş ve çıkış saatleri hakkında bilgi verilmesi,
13- Sınıf veli temsilcisinin seçimi,
14- Kapanış. dilek ve temenniler.



UYGUNDUR
02/10/2019


Canan TURAN
Okul Müdürü





2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
CUMHURİYET İLKOKULU
4/A SINIFI SENE BAŞI VELİ TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı No : 1
Toplantı Tarihi: 02/10/2019
Toplantı Yeri : 4-A Sınıfı
Toplantı Saati : 12.20
GÜNDEM MADDELERİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1- Toplantının açılış konuşması:
Toplantının açılış konuşması sınıf öğretmeni Şuayip TOSUN tarafından yapılarak tüm velilere toplantıya katıldıkları için teşekkür edildi.

2- Gündem maddelerinin okunması:
Toplantı gündem maddeleri sınıf öğretmeni Şuayip TOSUN tarafından okundu.

3- E-okul bilgilerinin güncellenmesi:
E-okul veli bilgilerinin güncelleneceği belirtildi. Bu nedenle velilerin yeni telefon numaralarını ve değişiklikler varsa onları belirtmeleri istendi.

4- Yaz tatilinin ve geçen eğitim ve öğretim yılının değerlendirilmesi:
Öğretmen Şuayip TOSUN, öğrencilerin üç aylık bir yaz tatilinden sonra okula tekrar başladıkları ve yaz tatilini bazı öğrencilerin iyi değerlendirmediğini ve okuma hızlarının azalmış olduğunu belirtti. Velilere evde çocuklarına okuma çalışmaları yapmalarının öneminden bahsetti.

5- Okulun açıldığı ilk gün dağıtılan ve alınması gereken ders araç ve gereçlerinin yazılı olduğu ihtiyaç listesi hakkında bilgi verilmesi:
Velilere bu yıl almaları gereken araç gereçler belirtildi. Öğrencilere ihtiyaç listesinin verildiği ve eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması gerektiği belirtildi.

6- 4-A sınıfı haftalık ders programı hakkında gerekli açıklamaların yapılması:
Sınıfın haftalık ders programı hakkında bilgi verilerek ders programlarının da öğrencilere verildiği, buna göre günlük hazırlıklarının yapılması gerektiğini belirterek haftalık ders programının öğrenci dolaplarının gözüken yerlerine yapıştırılmasını söyledi. Öğrenci velisiHacer AYDIN, öğrencilerin çantasının hafifletilmesini istedi. Öğretmen İbrahim BEKTEŞ, bir kısım ders kitabının sınıf dolabında tutulduğu, fazladan ders-araç gereçlerinin çantalarına konulmaması gerektiği ve boşuna ağırlık yapılmaması gerektiği belirtti. Derslerin haftalık saatleri sınıf öğretmeni tarafından belirtildi. Din kültürü ve İngilizce derslerine branş öğretmenlerinin gireceği belirtildi.

7- Bu yıl uygulanacak ölçme ve değerlendirme esasları:
ÖğretmenŞuayip TOSUN , bu eğitim-öğretim yılında konuların biraz daha geniş olduğu, yeni derslerle tanışacakları ayrıca bu yıl her dersten yazılı olacakları ve bu yazılı sonucu notlarının oluşacağı, veliler olarak sizlere büyük destekler düşeceği ve yardımlarınızı öğrencilerden esirgememeleri gerektiği belirtildi. Bu yıl yapılacak tüm sınavların e-okulda görüleceği dolayısıyla karneye yansıyacağı bildirildi. Sınavlarla ilgili açıklamalar yapıldı. Sınav tarihlerinin önceden bildirileceği, sonuçların yine e-okulda gözükeceği, derslerden 2 sınav olacağı açıklandı. Bu seneki not sisteminden bahsedildi. Sınav tarihleri hakkında bilgilendirildi.

8- Okul öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması:
Eve verilen ödevlerin çocuklar tarafından yapılması gerektiği sınıf öğretmeni tarafından önemle belirtildi. Veli sadece malzemeyi hazırlasın ve çocuğun ödevi kendisinin tamamlamasını beklesin. Böylece çocuğun kendine güveni artar, el becerileri gelişir.
Öğrenci velileri olarak, okul ve sınıf öğretmeni ile devamlı diyalogda olmaları gerektiği belirtilerek öğrencilerin velilerin yanlarında görünce daha da istekli olacakları bununda başarılı olmalarına bir destek olacağı tarafından belirtildi. Toplantılar dışında öğrencinin durumu ile ilgili gerek telefonla gerekse okula gelerek bilgi alabilecekleri belirtildi.



9-Öğrenci davranışları:
Sınıf öğretmeni teneffüslerde sınıftaki öğrencilerin ayrımcılık yapmadan arkadaşları ile beraber oyun oynamasının çocuğun davranışlarında olumlu olacağını, kaynaşmayı sağlayacağını ve okulunu, sınıfını bu şekilde daha çok seveceğini belirtti.

10- Öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması:
Öğrenciye kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için öncelikle anne baba olarak örnek olunması ve evde kitap okuma saatleri düzenlenmesi gerektiği belirtildi. Sınıf kitaplığını zenginleştirmek için velilerden evlerinde bulunan 4. sınıf seviyesine uygun kitap göndermeleri rica edildi.
Kitap okumanın öğrencilerin anlama, güzel yazma, yorumlama kapasitesini ve yorum gücünü artıracağından, hayal gücünü zenginleştirdiğinden bahsedildi.

11-Öğrencilerin okula hazırlıklı gelmeleri ve planlı çalışmaları:
Sınıf öğretmeni planlı ders çalışılmasının öneminden bahsetti. Yazılı öncesi ders çalışmak başarı getirmez, dedi. Her gün öğrenilenlerin evde genel tekrarının ve sorularla pekiştirilmesinin önemi belirtildi.İngilizce öğretmeni Merve ÖZTÜRK sınıf düzeyinin iyi olduğunu belirtti..Planlı çalımayla sınıfın daha başarılı olacağını söyledi.

12- Devamsızlık yapılmamasının ve okula zamanında gelmenin önemi ile okula giriş ve çıkış saatleri hakkında bilgi verilmesi:
Öğrencilerinin hasta olması veya herhangi bir nedenle okula gelmemeleri halinde hemen okul idaresine veya sınıf öğretmenine haber vermeleri gerektiği belirtildi. Devamsızlık konusuna çok dikkat etmeleri, sınıf öğretmeni tarafından istendi. Zaman çizelgesi hakkında veliler bilgilendirildi.

13- Öğrencilerin kılık-kıyafetleri, temizliği ve beslenmesi hakkında bilgi verilmesi:
Öğrencilerin okulda ve evde temizliğe verilen önemin arttırılması gerektiği üzerinde duruldu. Kız öğrencilerin uzun olan saçlarını toplaması ya da örmesi, erkeklerin kısa saçlı, kıyafetlerin temiz ve ütülü olması istendi. Tırnağı uzun olanların tırnaklarının mutlaka kesilmesi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması için velilerin örnek olması gerektiği söylenildi.
Sınıfların ders bitiminde temiz bırakılması gerektiği belirtilerek evde nasıl temizliğe dikkat ediliyorsa okulun da kendi evleri gibi temiz olmasının belirtildi. Bu sorumluluk evde de çocuklara öğretilmelidir.Okul formalarının kontrol edilerek okula temiz üstlerle gelmeleri sağlanacak.

14- Sınıf Veli Temsilcisinin seçimi:
Sınıf veli temsilci oy birliğiyle Tafide KIRCA seçildi.

20- Kapanış, dilek ve temenniler:
Velilere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek; sağlık,mutluluk ve başarı temennileriyle
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

4.SINIF  1.dönem sene başı veli toplantıs Empty Veli toplantısı

Mesaj  Admin Perş. Ekim 08, 2015 1:30 pm

CUMHURİYET İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
16.10.2015 tarihinde saat 12.20 da sınıf öğretmeni olduğum 4/B sınıfı velileri ile II. Dönem I. Veli toplantısını yapmak istiyorum. Toplantıda görüşülecek gündem maddeleri aşağıda belirtilmiştir.
           Gereğini bilgilerinize arz ederim.
      16.10.2015
  Şuayip TOSUN 
 4/A Sınıf Öğretmeni
GÜNDEM:
1.Toplantı açılışı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı
2.Gündem maddelerinin okunması varsa eklenmesi
3.Birinci Dönem Öğrenci Başarı Durumlarının Değerlendirilmesi.

4. Öğrencilerin başarıları ve başarıyı daha da geliştirilmesi
5.Öğrencinin kılık, kıyafet, temizlik, tertip ve düzeni.
6.Okula devamın kontrolü, okula zamanında gelme alışkanlıkları
7.Madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele
8. Sınıf kitaplığı ve kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik hususlar.
9. Dilek ve temenniler.

O L U R.
12.02.2015
Y. ADİL BİLGİN
Okul Müdürü

VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

1- Toplantının Açılışı

4-A Sınıf öğretmeni  Şuayip TOSUN  tarafından velilere hoş geldiniz denildi, gündem maddeleri okundu eklenmesini istenilen bir madde olup olmadığı soruldu. Veliler tarafından eklenilmesi istenen bir gündem maddesi olmadığı söylendi. Kısa bir açıklamadan sonra sınıfın son durumu hakkında bilgi verildi.
Toplantıya yeterli katılımın olduğu görülerek toplantı başlamıştır.


3-Birinci Dönem Öğrenci Başarı Durumlarının Değerlendirilmesi.

Şuayip TOSUN : Öğrencilerin durumlarını tek tek velilerle değerlendirilerek başarılı ve başarısız olan öğrencilerle velilerle konuşuldu. Başarısızlıkların sebepleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu ve bundan sonra yapılabilecek çalışmalar hakkında velilere bilgiler verildi. Sınıfımızın mevcudunun 16 olduğu, bu öğrencilerden 3 öğrencinin takdir ve 6 öğrencinin teşekkür aldığı, 6 öğrencinin ise zayıfı olduğu üzerinde duruldu.
Şuayip TOSUN : Öğrencilerin davranışları ve başarıları ile ilgili olarak velilere sınıf öğretmeni tarafından bireysel bilgiler verildi. Sınıftaki bazı öğrencilerin gözlemlere ve yapılan çalışmalara göre okuma seviyelerinin sınıf seviyesinin altında olduğu söylendi. Öğrenci başarısında anlamlı ve seri okumanın, okuduğunu anlamanın, yazılı anlatım becerisinin önemi üzerinde duruldu.

4-Öğrencilerin başarıları ve başarıyı daha da geliştirilmesinin yolları,

Tafide KIRCA:Evladının olumlu davranışlar kazanması, sorumluluk duygusuna sahip olması ve sınıf ortamına uyum sağlaması için elinden geldiğini yaptığını söyledi.
Şuayip TOSUN: Tarafından öğrencilerin evde ders çalışmaları ve çalışmaların veliler tarafından sürekli olarak kontrol edilmesi ve denetlenmesi istendi. Boş zamanlarında uygun kitaplar okumaları ve okumaya teşvik edilmeleri istendi.
Kitap okumasını sağlamak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum dedi.
 Şuayip TOSUN  tarfından;kitap okuması için zorlanılmaması gerektiğini söyleyip velilerden kendilerine düşen görev olarak evde verilen çalışma kâğıtlarını kontrol etmeleri, işlenen konulara 5-10 dakika göz gezdirmeleri, hatta birlikte kitap okumaları istenildi.
Öğrenilen konunun pekiştirilmesi ve sorumluluk alma amacıyla verilen öğrenciyi sıkmayacak kısa ödevlerin bazı öğrenciler tarafından yapılmadığı anlatıldı. Bu gibi olaylarda velilerin daha duyarlı olması istendi.
     Nasıl öğretmen okulda öğrencinin rehberi ise evde de öğretmeni yani rehberi siz olmalısınız denilmiştir. En çok yaşanılan sorunlardan biride kitaplarını, araç ve gereçlerini unutmalarıdır. Bu konuda veli de öğrenciye yardım etmesi gerekir. Onların hangi derslerinin olup olmadığını, ödevlerini yapıp yapmadığı daima sorulmalıdır. Çantası akşamdan hazır olmalıdır.

Öğrenci Başarısını Arttırılması İçin Yapılacaklar: II.Dönemde başarının nasıl artırılacağı konusunda açıklama ve bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin bu dönem daha fazla gayret göstermeleri, bireysel olarak evde de ders çalışmaları, aile bireylerinin öğrencilerle daha çok ilgilenmesi gerektiği söylendi.
Şuayip TOSUN ;  Matematik dersinde başarının diğer derslere göre biraz daha düşük olduğunu, bunun sınıfça üzerine gidilmesi gereken önemli bir husus olduğunu söyledi.  Bireysel çalışmalar yapmanın yararlı olacağını, bu öğrencilerle velilerinin biraz daha yakından ilgilenmesinin yerinde olacağını söyledi.
Şuayip TOSUN :Televizyon, oyun ve bilgisayarın kontrollü olması, çünkü bu faaliyetlerin aşırıya kaçması durumunda derslerini aksattığı, çocuğun şiddete başvurabileceğini anlattı. Öğrenci başarılarının artırılması için velilerin neler yapabileceklerini aile bireylerine bu konuda ne gibi görevler düştüğünü sıraladı:
1.Öğrencilerin okula gidiş ve eve geliş zamanları veli tarafından izlenmeli.
2.Tv. izleme saatleri ve uyku saatleri ayarlanmalı.
3.Arkadaşları ile birlikte çalışmaları için desteklenmeli.
4.Ders araç ve gereçleri zamanında temin edilmeli.
5.Sık sık okul ve öğretmen ziyaretleri yapılmalı, öğretmen ve okul idaresi öğrencinizle ilgili her türlü konuda bilgilendirilmeli. Okul idaresinden ve sınıf öğretmeninden öğrenci ile ilgili bilgiler alınmalı.
Çocuklarda güven duygusu oluşturma:Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslama yapmayın, onlara ders konusunda yapamazsın edemezsin gibi kelimeler kullanmayın. Onları daha iyisini yapma konusunda yüreklendirin, amaçları bir önceki güne göre kendilerinden daha iyi olmalarıdır. Bu şekilde çocuklar hem yaptıklarından zevk alırlar, hem de kendilerine güvenirler.

5-Öğrencilerin Tertip, Düzen Ve Temizlik Alışkanlıkları

          Öğrencilerin okul kıyafetlerinin tertibi, temizliği ve mendil(peçete) kullanma alışkanlıklarının, becerilerinin davranışa dönüştürülmesi ve hayat boyu devam etmesi gerekliliği hatırlatıldı. Bazı öğrenci velilerinin bu konuda daha hassas olmaları gerektiği iletildi.
Şuayip TOSUN tarafından öğrencilerin okul kıyafetlerinin söküklerinin dikilmesi, ayakkabıların boyanması ve temiz giyindirilmesi anlatıldı.  Ayrıca mevsim şartlarına uygun giyeceklerin giydirilmesi, soğuk havalarda kalın giyeceklerin giydirilmesi gerekliliği anlatıldı.
Temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde öğreneceği bir alışkanlıktır. Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde pantolon, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir. Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; tırnakların her hafta sonu mutlaka kesilmesi, kulak ve vücut temizliğine önem verilmesi ve mutlaka banyo yaptırılmasının gerekliliği söylendi.
         Ağız ve diş sağlığı en çok ihmal edilen alışkanlıklardan biridir, buna önem verilmesi çocuklarımızın sağlığı açısından önemli olduğundan evde bu alışkanlığın verilmesi yine sizlere düşmektedir. Ayrıca diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve bunun diş sağlığı üzerindeki önemi vurgulandı.

6-Okula Devamın Kontrolü, Okula Zamanında Gelme Alışkanlıkları

Öğrencilerin okula gelişlerindeki disiplinsiz hareketleri hatırlatılarak, özellikle geç kalma olaylarının ortadan kaldırılması için annelerin daha duyarlı olmaları istendi. Bazı öğrencilerin okul zamanları dışında oldukça boş bırakıldığı, zamanlarını boş geçirdiklerin görüldüğü belirtilerek, bu tip davranışların onları sorumsuzca bir yaşam biçimi edinmelerine sebep olacağı vurgulanmış, toplum içinde görev almaya hevesli insanlar olarak yetiştirilebilmeleri bakımından velilerden daha dikkatle çocuklarını izlemeleri istenmiştir. Okula devamın öğrencinin başarısındaki önemi velilere vurgulandı.

7-Kitap Okuma Alışkanlığı
Kitap okumanın zihni geliştirdiği, yorum gücünü arttırdığı, konuşmayı akıcı hale getirdiği, hayal gücünü zenginleştirdiği konusunda bilgi verildi. Hem yazıların hem de resimlerin olduğu, maceraya yönelik kitapların alınmasının faydalı olduğu anlatıldı.
Necmiye BAYDAR: Kitabı alırken çocuğumuzla birlikte kırtasiyeye gidip ve kendisinin beğendiği kitabı aldığımızda çocuğun kitabı daha istekli okuduğunu, çocuğumuza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ayda en az bir kitap almamızı tavsiye etti.
Sınıf öğretmeni  Şuayip TOSUN ; kitap okumada çocuğumuza biz de onlara örnek olmalıyız, dedi.
Sınıf öğretmeni Şuayip TOSUN  ; sınıf kitaplığımızı zenginleştirmek için en güzel yolun her öğrencinin 2 kitap alarak sınıf kitaplığına getirmesi ve bu yolla her öğrencinin 56 kitabının olacağı  vurgulandı.

9-Dilek Ve Temenniler

Dilek ve temenniler bölümünde öğrenci velileri görüşmelerde anlatılanları haklı bularak, görülen eksikliklerin giderilmesi ve hataların düzeltilmesi konusunda üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını ve birbirlerini bu konuda uyaracakları belirtmişlerdir. Öğrencilerin bu dönem velilerle birlikte işbirliği içinde çalışarak daha başarılı olması dileğiyle toplantı sonlandırılmıştır.


ALINAN KARARLAR


1-Çocukların veliler tarafından da evde de takip edilmesi, gerekli takibin yapılması,
2-Bireysel veli görüşmesinin okul giriş ve çıkış saatlerinde ve sınıf öğretmeninin uygun zamanlarında yapılması,
3-Öğrencilere, dördüncü sınıfın genel özellikleri dikkate alınarak yaklaşılması,
4- Çocuklara evde iyi bir ders çalışma ortamı oluşturulması,
5-Velilerden öğrencilerini hem kılık kıyafet olarak temiz bir şekilde okula gönderilmesi,
6-Günlük olarak çanta kontrolünün yapılması, hatırlatılması, sorulması veya sağlanılması,
7- Zorunlu kalınmadıkça sağlık sorunları haricinde devamsızlık yapılmamasına,
8-Kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için birlikte hareket edilmesi karar verilmiştir.

    İş bu tutanak yapılan toplantıyı ve alınan kararları belgelendirmek amacıyla düzenlenmiştir.


 Şuayip TOSUN                                    
4/A Sınıf Öğretmeni



U Y G U N D U R.

16 / 10 / 2015
Y.ADİL BİLGİN
Okul Müdürü
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

4.SINIF  1.dönem sene başı veli toplantıs Empty 4.SINIF 1.dönem sene başı veli toplantıs

Mesaj  Admin Perş. Ekim 08, 2015 1:25 pm

2015 /2016  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
CUMHURİYET  İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
GEYVE/SAKARYA
         

2015-2016  Eğitim-Öğretim  Yılı   4/A  Sınıfı 1.dönem sene başı veli toplantısı  16 /10 /2015   PERŞEMBE  günü  Saat  12 .00 de   4 /A sınıfında aşağıdaki gündeme göre yapılacaktır. Gereğini bilginize arz ederim.                                                                                                                                                                                                                        

               
  Şuayip TOSUN                                                                                        
  4/A   Sınıf Öğretmeni

GÜNDEM
1. Açılış ve yoklama,
2. Öğrenmede öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin önemi,
3. Bu sene dördüncü sınıfta işlenecek olan derslerle ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgilerin verilmesi
4. 4 /A sınıfı ders programı hakkında  gerekli açıklamaların yapılması
5. Derslere hazırlıklı gelmenin ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirmenin öğrenciye olan katkısı ve önemi
6. Derslere yardımcı olabilecek olan kaynak kitaplar hakkında görüş alınması
7. Dördüncü sınıfta velilerin öğrenciye nasıl katkıda bulunabileceği ile ilgili bilgi verilmesi
8. Öğrencilerin tertip, düzen, kıyafet, beslenme ve temizlik durumu,
9. Okula devamın önemi ve kontrolü,
10. Evde çalışma ortamı hazırlama ve doğru çalışma yöntemlerini uygulama görevlerinin,
11. Okuma ve dikte çalışmalarının önemi
12. Öğrenci başarısının takibi ve artırılması için yapmaları gereken işleri
13. İsraf ve gösterişten kaçınılması, çocuklara harçlık verilmesi işlerinin
14. Sınıf veli temsilcisi ve yardımcısının seçimi,
15. 4.  Sınıfta gerekli araç gereç  ve malzemelerin temini
16. Dilek ve temenniler,
17. Kapanış.



06 / 10/ 2015
UYGUNDUR

Y.ADİL BİLGİN
Okul Müdürü



VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

1- Toplantının Açılışı

4-A Sınıf öğretmeni Şuayip TOSUN  tarafından velilere hoş geldiniz denildi, gündem maddeleri okundu eklenmesini istenilen bir madde olup olmadığı soruldu. Veliler tarafından eklenilmesi istenen bir gündem maddesi olmadığı söylendi. Kısa bir açıklamadan sonra sınıfın son durumu hakkında bilgi verildi.
Toplantıya yeterli katılımın olduğu görülerek toplantı başlamıştır.


3-Öğrenci Başarı Durumlarının Değerlendirilmesi.

Şuayip TOSUN : Öğrencilerin durumlarını tek tek velilerle değerlendirilerek başarılı ve başarısız olan öğrencilerle velilerle konuşuldu. Başarısızlıkların sebepleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu ve bundan sonra yapılabilecek çalışmalar hakkında velilere bilgiler verildi.
Şuayip TOSUN : Öğrencilerin davranışları ve başarıları ile ilgili olarak velilere sınıf öğretmeni tarafından bireysel bilgiler verildi. Sınıftaki bazı öğrencilerin gözlemlere ve yapılan çalışmalara göre okuma seviyelerinin sınıf seviyesinin altında olduğu söylendi. Öğrenci başarısında anlamlı ve seri okumanın, okuduğunu anlamanın, yazılı anlatım becerisinin önemi üzerinde duruldu.

4-Öğrencilerin başarıları ve başarıyı daha da geliştirilmesinin yolları,

Tafide KIRCA:Evladının olumlu davranışlar kazanması, sorumluluk duygusuna sahip olması ve sınıf ortamına uyum sağlaması için elinden geldiğini yaptığını söyledi.

Şuayip TOSUN : Öğrencilerin durumlarını tek tek velilerle değerlendirilerek başarılı ve başarısız olan öğrencilerle velilerle konuşuldu. Başarısızlıkların sebepleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu ve bundan sonra yapılabilecek çalışmalar hakkında velilere bilgiler verildi.
Şuayip TOSUN : Öğrencilerin davranışları ve başarıları ile ilgili olarak velilere sınıf öğretmeni tarafından bireysel bilgiler verildi. Sınıftaki bazı öğrencilerin gözlemlere ve yapılan çalışmalara göre okuma seviyelerinin sınıf seviyesinin altında olduğu söylendi. Öğrenci başarısında anlamlı ve seri okumanın, okuduğunu anlamanın, yazılı anlatım becerisinin önemi üzerinde duruldu.

Şuayip TOSUN: Tarafından öğrencilerin evde ders çalışmaları ve çalışmaların veliler tarafından sürekli olarak kontrol edilmesi ve denetlenmesi istendi. Boş zamanlarında uygun kitaplar okumaları ve okumaya teşvik edilmeleri istendi.
Şuayip TOSUN  tarfından;kitap okuması için zorlanılmaması gerektiğini söyleyip velilerden kendilerine düşen görev olarak evde verilen çalışma kâğıtlarını kontrol etmeleri, işlenen konulara 5-10 dakika göz gezdirmeleri, hatta birlikte kitap okumaları istenildi.
Öğrenilen konunun pekiştirilmesi ve sorumluluk alma amacıyla verilen öğrenciyi sıkmayacak kısa ödevlerin bazı öğrenciler tarafından yapılmadığı anlatıldı. Bu gibi olaylarda velilerin daha duyarlı olması istendi.
    Nasıl öğretmen okulda öğrencinin rehberi ise evde de öğretmeni yani rehberi siz olmalısınız denilmiştir. En çok yaşanılan sorunlardan biride kitaplarını, araç ve gereçlerini unutmalarıdır. Bu konuda veli de öğrenciye yardım etmesi gerekir. Onların hangi derslerinin olup olmadığını, ödevlerini yapıp yapmadığı daima sorulmalıdır. Çantası akşamdan hazır olmalıdır.

Öğrenci Başarısını Arttırılması İçin Yapılacaklar: Başarının nasıl artırılacağı konusunda açıklama ve bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin  daha fazla gayret göstermeleri, bireysel olarak evde de ders çalışmaları, aile bireylerinin öğrencilerle daha çok ilgilenmesi gerektiği söylendi.
Şuayip TOSUN ;  Matematik dersinde başarının diğer derslere göre biraz daha düşük olduğunu, bunun sınıfça üzerine gidilmesi gereken önemli bir husus olduğunu söyledi. Bireysel çalışmalar yapmanın yararlı olacağını, bu öğrencilerle velilerinin biraz daha yakından ilgilenmesinin yerinde olacağını söyledi.
Şuayip TOSUN :Televizyon, oyun ve bilgisayarın kontrollü olması, çünkü bu faaliyetlerin aşırıya kaçması durumunda derslerini aksattığı, çocuğun şiddete başvurabileceğini anlattı. Öğrenci başarılarının artırılması için velilerin neler yapabileceklerini aile bireylerine bu konuda ne gibi görevler düştüğünü sıraladı:
1.Öğrencilerin okula gidiş ve eve geliş zamanları veli tarafından izlenmeli.
2.Tv. izleme saatleri ve uyku saatleri ayarlanmalı.
3.Arkadaşları ile birlikte çalışmaları için desteklenmeli.
4.Ders araç ve gereçleri zamanında temin edilmeli.
5.Sık sık okul ve öğretmen ziyaretleri yapılmalı, öğretmen ve okul idaresi öğrencinizle ilgili her türlü konuda bilgilendirilmeli. Okul idaresinden ve sınıf öğretmeninden öğrenci ile ilgili bilgiler alınmalı.
Çocuklarda güven duygusu oluşturma:Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslama yapmayın, onlara ders konusunda yapamazsın edemezsin gibi kelimeler kullanmayın. Onları daha iyisini yapma konusunda yüreklendirin, amaçları bir önceki güne göre kendilerinden daha iyi olmalarıdır. Bu şekilde çocuklar hem yaptıklarından zevk alırlar, hem de kendilerine güvenirler.

5-Öğrencilerin Tertip, Düzen Ve Temizlik Alışkanlıkları

         Öğrencilerin okul kıyafetlerinin tertibi, temizliği ve mendil(peçete) kullanma alışkanlıklarının, becerilerinin davranışa dönüştürülmesi ve hayat boyu devam etmesi gerekliliği hatırlatıldı. Bazı öğrenci velilerinin bu konuda daha hassas olmaları gerektiği iletildi.
Şuayip TOSUN tarafından öğrencilerin okul kıyafetlerinin söküklerinin dikilmesi, ayakkabıların boyanması ve temiz giyindirilmesi anlatıldı.  Ayrıca mevsim şartlarına uygun giyeceklerin giydirilmesi, soğuk havalarda kalın giyeceklerin giydirilmesi gerekliliği anlatıldı.
Temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde öğreneceği bir alışkanlıktır. Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde pantolon, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir. Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; tırnakların her hafta sonu mutlaka kesilmesi, kulak ve vücut temizliğine önem verilmesi ve mutlaka banyo yaptırılmasının gerekliliği söylendi.
        Ağız ve diş sağlığı en çok ihmal edilen alışkanlıklardan biridir, buna önem verilmesi çocuklarımızın sağlığı açısından önemli olduğundan evde bu alışkanlığın verilmesi yine sizlere düşmektedir. Ayrıca diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve bunun diş sağlığı üzerindeki önemi vurgulandı.

6-Okula Devamın Kontrolü, Okula Zamanında Gelme Alışkanlıkları

Öğrencilerin okula gelişlerindeki disiplinsiz hareketleri hatırlatılarak, özellikle geç kalma olaylarının ortadan kaldırılması için annelerin daha duyarlı olmaları istendi. Bazı öğrencilerin okul zamanları dışında oldukça boş bırakıldığı, zamanlarını boş geçirdiklerin görüldüğü belirtilerek, bu tip davranışların onları sorumsuzca bir yaşam biçimi edinmelerine sebep olacağı vurgulanmış, toplum içinde görev almaya hevesli insanlar olarak yetiştirilebilmeleri bakımından velilerden daha dikkatle çocuklarını izlemeleri istenmiştir. Okula devamın öğrencinin başarısındaki önemi velilere vurgulandı.

7-Kitap Okuma Alışkanlığı
Kitap okumanın zihni geliştirdiği, yorum gücünü arttırdığı, konuşmayı akıcı hale getirdiği, hayal gücünü zenginleştirdiği konusunda bilgi verildi. Hem yazıların hem de resimlerin olduğu, maceraya yönelik kitapların alınmasının faydalı olduğu anlatıldı.
Necmiye BAYDAR: Kitabı alırken çocuğumuzla birlikte kırtasiyeye gidip ve kendisinin beğendiği kitabı aldığımızda çocuğun kitabı daha istekli okuduğunu, çocuğumuza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ayda en az bir kitap almamızı tavsiye etti.
Sınıf öğretmeni Şuayip TOSUN ; kitap okumada çocuğumuza biz de onlara örnek olmalıyız, dedi.
Sınıf öğretmeni Şuayip TOSUN  ; sınıf kitaplığımızı zenginleştirmek için en güzel yolun her öğrencinin 2 kitap alarak sınıf kitaplığına getirmesi ve bu yolla her öğrencinin 56 kitabının olacağı  vurgulandı.

9-Dilek Ve Temenniler

Dilek ve temenniler bölümünde öğrenci velileri görüşmelerde anlatılanları haklı bularak, görülen eksikliklerin giderilmesi ve hataların düzeltilmesi konusunda üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını ve birbirlerini bu konuda uyaracakları belirtmişlerdir. Öğrencilerin bu dönem velilerle birlikte işbirliği içinde çalışarak daha başarılı olması dileğiyle toplantı sonlandırılmıştır.


ALINAN KARARLAR


1-Çocukların veliler tarafından da evde de takip edilmesi, gerekli takibin yapılması,
2-Bireysel veli görüşmesinin okul giriş ve çıkış saatlerinde ve sınıf öğretmeninin uygun zamanlarında yapılması,
3-Öğrencilere, dördüncü sınıfın genel özellikleri dikkate alınarak yaklaşılması,
4- Çocuklara evde iyi bir ders çalışma ortamı oluşturulması,
5-Velilerden öğrencilerini hem kılık kıyafet olarak temiz bir şekilde okula gönderilmesi,
6-Günlük olarak çanta kontrolünün yapılması, hatırlatılması, sorulması veya sağlanılması,
7- Zorunlu kalınmadıkça sağlık sorunları haricinde devamsızlık yapılmamasına,
8-Kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için birlikte hareket edilmesi karar verilmiştir.

   İş bu tutanak yapılan toplantıyı ve alınan kararları belgelendirmek amacıyla düzenlenmiştir.


Şuayip TOSUN                                    
4/A Sınıf Öğretmeni


U Y G U N D U R.

16 / 10 / 2015
Y.ADİL BİLGİN





En son Admin tarafından Paz Ekim 11, 2015 2:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4942
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 51

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz