Ayva Reçeli Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva reçeli nasıl yapılır?
Pişirme şekli : Tencere Hazırlama süresi : 30dk Pişirme süresi : 40dk
Porsiyon : 6-8 kişilik Kalori Değeri : 140
Malzemeler :
- 4 adet ayva
- 3,5 bardak toz şeker
- 3,5 bardak su
- Arzu ettiğiniz kadar karanfil
- 3-4 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
- Limonlu suda beklettiğiniz ayvaları limonlu sudan tencereye alın.
- 4 bardaktan biraz az su koyun. Karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
- Ocağın üzerine alın ve kaynamaya bırakın.
- 10 dakika kadar kaynadıktan sonra çekirdek ve limonu çıkartıp yerine şekeri koyun ve ağzını kapatın.
- Biraz daha kaynadıktan sonra suyun üzerinde biriken köpüklerini alarak kaynatmaya devam edin.
- Ayvalar yumuşayıp suyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin Bu yaklaşık yarım saat sürer.
- Ayvaların üzerinde oluşan köpükleri düzenli olarak süzgeç yardımıyla temizleyin.
- Ayvalar suyunu çekip, yumuşayınca ocağı kapatın. Daha sonra soğuması için bir tabağa alın.
- Arzu ederseniz ayva reçelinin bu halini direkt olarak kavanoza koyup ters çevirip, biraz dinlendikten sonra buzdolabına koyabilir, bu şekilde soğumasını sağlayabilirsiniz.
TARİF 2
Ayvaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun hiç bekletmeden küp küp doğrayıp (kararmaması için hızlı olmak gerekiyor) tencereye koyup üzerine su ilave edip orta hararetli ateşe tencereyi oturtun (üzerini çok az geçecek yani ayvalarla yüz yüze gelecek kadar su koyun)
Ayvaları haşlanırken hoş bir ayva kokusu çıkınca bir süre daha kaynatıp toz şekeri üzerinde gezdirerek ilave edin içine ayva çekirdeklerini ve karanfilleri atın dilerseniz daha fazla çekirdek koyarak daha fazla kırmızı olmasını sağlayabilir ayrıca jölemsi bir yapıya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Yaklaşık 30 dakika bu şekilde kaynattıktan sonra altını söndürüp sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatabilirsiniz veya hemen tüketecekseniz soğuyunca da kavanoza doldurabilirsiniz. Ben çok fazla yapmadığım için soğuyunca doldurdum
Serin ve ışık görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet Olsun,
Pişirme şekli : Tencere Hazırlama süresi : 30dk Pişirme süresi : 40dk
Porsiyon : 6-8 kişilik Kalori Değeri : 140
Malzemeler :
- 4 adet ayva
- 3,5 bardak toz şeker
- 3,5 bardak su
- Arzu ettiğiniz kadar karanfil
- 3-4 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
- Limonlu suda beklettiğiniz ayvaları limonlu sudan tencereye alın.
- 4 bardaktan biraz az su koyun. Karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
- Ocağın üzerine alın ve kaynamaya bırakın.
- 10 dakika kadar kaynadıktan sonra çekirdek ve limonu çıkartıp yerine şekeri koyun ve ağzını kapatın.
- Biraz daha kaynadıktan sonra suyun üzerinde biriken köpüklerini alarak kaynatmaya devam edin.
- Ayvalar yumuşayıp suyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin Bu yaklaşık yarım saat sürer.
- Ayvaların üzerinde oluşan köpükleri düzenli olarak süzgeç yardımıyla temizleyin.
- Ayvalar suyunu çekip, yumuşayınca ocağı kapatın. Daha sonra soğuması için bir tabağa alın.
- Arzu ederseniz ayva reçelinin bu halini direkt olarak kavanoza koyup ters çevirip, biraz dinlendikten sonra buzdolabına koyabilir, bu şekilde soğumasını sağlayabilirsiniz.
TARİF 2
Ayvaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun hiç bekletmeden küp küp doğrayıp (kararmaması için hızlı olmak gerekiyor) tencereye koyup üzerine su ilave edip orta hararetli ateşe tencereyi oturtun (üzerini çok az geçecek yani ayvalarla yüz yüze gelecek kadar su koyun)
Ayvaları haşlanırken hoş bir ayva kokusu çıkınca bir süre daha kaynatıp toz şekeri üzerinde gezdirerek ilave edin içine ayva çekirdeklerini ve karanfilleri atın dilerseniz daha fazla çekirdek koyarak daha fazla kırmızı olmasını sağlayabilir ayrıca jölemsi bir yapıya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Yaklaşık 30 dakika bu şekilde kaynattıktan sonra altını söndürüp sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatabilirsiniz veya hemen tüketecekseniz soğuyunca da kavanoza doldurabilirsiniz. Ben çok fazla yapmadığım için soğuyunca doldurdum
Serin ve ışık görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet Olsun,
Similar topics
» AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
» AYVA ÇEKİRDEĞİNDEKİ ŞİFA
» Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt Kremi
» En İyi Yoğurt Mayalama Tarifi
» B12 vitamini tarifi
» AYVA ÇEKİRDEĞİNDEKİ ŞİFA
» Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt Kremi
» En İyi Yoğurt Mayalama Tarifi
» B12 vitamini tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz