En İyi Yoğurt Mayalama Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
En İyi Yoğurt Mayalama Tarifi
Yoğurt Tarifi için Malzemeler:
1 litre süt ( organik, doğal yada pastorize olabilir )
1 yemek kaşığı yoğurt ( süzme yoğurt daha iyi sonuç verir )
1 tatlı kaşığı şeker ( Mayalanmayı hızlandırmak için
bir fiske tuz ( Ekşimeyi öncelemek ve katılığı sağlamak için )
Öncelikle süt tencerenin ağzı açık vaziyette orta ateşte kaynatılır, kaynama başlayınca kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ocak kapatılır ve sütün ılıması beklenir. Fazla ılımaması gerekir, sütün içine parmak değdiği zaman parmağı ısıracak kadar sıcak olması gerekir ( 45 Derece civarı, bu sıcaklıkta parmak süt içinde ortalama 7 saniye dayanır ). Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak ve tercihen suyu alınmış damızlık yoğurt konur ve üzerine şeker ve tuz atılıp iyice karıştırılır. Tenceredeki sütten bir miktar kaseye alınır ve maya ile süt iyice çırpılır ardından tencereye dökülerek maya her yere dağılana kadar karıştırılır. Tencerenin kenarları bir bez ile sarılır ve üzeri hava alması ve fazla nemin dışarı çıkması için tel bir süzgeçle kapatılır ve kapatıldıktan sonra onun üzerine de bez örtü örtülür. Yazın çok fazla sarmalamaya gerek yok çünkü hava sıcaklığı yoğurt mayalamak için ideal bu yüzden daha az sarmalanması önerilir. 4 Saat sonra tencerenin üzeri açılıp kontrol edilir ve bir sorun yoksa hemen buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık bir gün dinlendirilir. Yoğurt Tarifi bu kadar….
Sağlıcakla Kalınız..
1 litre süt ( organik, doğal yada pastorize olabilir )
1 yemek kaşığı yoğurt ( süzme yoğurt daha iyi sonuç verir )
1 tatlı kaşığı şeker ( Mayalanmayı hızlandırmak için
bir fiske tuz ( Ekşimeyi öncelemek ve katılığı sağlamak için )
Öncelikle süt tencerenin ağzı açık vaziyette orta ateşte kaynatılır, kaynama başlayınca kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ocak kapatılır ve sütün ılıması beklenir. Fazla ılımaması gerekir, sütün içine parmak değdiği zaman parmağı ısıracak kadar sıcak olması gerekir ( 45 Derece civarı, bu sıcaklıkta parmak süt içinde ortalama 7 saniye dayanır ). Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak ve tercihen suyu alınmış damızlık yoğurt konur ve üzerine şeker ve tuz atılıp iyice karıştırılır. Tenceredeki sütten bir miktar kaseye alınır ve maya ile süt iyice çırpılır ardından tencereye dökülerek maya her yere dağılana kadar karıştırılır. Tencerenin kenarları bir bez ile sarılır ve üzeri hava alması ve fazla nemin dışarı çıkması için tel bir süzgeçle kapatılır ve kapatıldıktan sonra onun üzerine de bez örtü örtülür. Yazın çok fazla sarmalamaya gerek yok çünkü hava sıcaklığı yoğurt mayalamak için ideal bu yüzden daha az sarmalanması önerilir. 4 Saat sonra tencerenin üzeri açılıp kontrol edilir ve bir sorun yoksa hemen buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık bir gün dinlendirilir. Yoğurt Tarifi bu kadar….
Sağlıcakla Kalınız..
Similar topics
» EN İYİÇİĞ KÖFTE TARİFİ
» EV YAPIMI TURŞU VE YOĞURT HASTALIKLARDAN KORUYOR, ŞEKERİ DENGELİYOR
» B12 vitamini tarifi
» B12 vitamini tarifi
» Ayva Reçeli Tarifi
» EV YAPIMI TURŞU VE YOĞURT HASTALIKLARDAN KORUYOR, ŞEKERİ DENGELİYOR
» B12 vitamini tarifi
» B12 vitamini tarifi
» Ayva Reçeli Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz