Duha,evvabin, kuşluk namazı
1 sayfadaki 1 sayfası
Duha,evvabin, kuşluk namazı
Duhâ, Evvâbîn ve Teheccüd namazları
Bilhassa evrâd u ezkâr sahipleri Duhâ, Evvâbîn ve Teheccüd namazlarını arasıra kılmalıdır. Vakti olanlar daha sık veya devamlı kılabilirler.
Duhâ, Evvâbîn ve Teheccüd namazları 6'şar rek'at olarak kılınır. Daha az veya daha çok kılınabilirse de ortası budur.
Duhâ namazının;
İlk iki rek'atine: "Niyet eyledim şükründen âciz olduğum bütün nîmetlerine teşekküren Duhâ namazına..."
İkinci iki rek'atine: "Niyet eyledim şükründen âciz olduğum İslâmiyet nîmetine teşekküren Duhâ namazına..."
Üçüncü iki rek'atine: "Niyet eyledim şükründen a’cez olduğum ümmet-i Muhammed'den olmaklığa teşekküren Duhâ namazına..."
diye kalbden niyet edilir.
Son iki rek'at oturarak kılınır.
Bilhassa evrâd u ezkâr sahipleri Duhâ, Evvâbîn ve Teheccüd namazlarını arasıra kılmalıdır. Vakti olanlar daha sık veya devamlı kılabilirler.
Duhâ, Evvâbîn ve Teheccüd namazları 6'şar rek'at olarak kılınır. Daha az veya daha çok kılınabilirse de ortası budur.
Duhâ namazının;
İlk iki rek'atine: "Niyet eyledim şükründen âciz olduğum bütün nîmetlerine teşekküren Duhâ namazına..."
İkinci iki rek'atine: "Niyet eyledim şükründen âciz olduğum İslâmiyet nîmetine teşekküren Duhâ namazına..."
Üçüncü iki rek'atine: "Niyet eyledim şükründen a’cez olduğum ümmet-i Muhammed'den olmaklığa teşekküren Duhâ namazına..."
diye kalbden niyet edilir.
Son iki rek'at oturarak kılınır.
Similar topics
» Duha namazı nasıl kılınır? Kuşluk namazı kılınışı, kaç rekattır, nasıl niyet edilir?
» Kuşluk Namazı Gönenli Mehmet Efendi
» İstiare Namazı Kılınışı
» Tesbih Namazı ve Ehemmiyeti
» Hz.Hanzala Münafıklık Üzerine
» Kuşluk Namazı Gönenli Mehmet Efendi
» İstiare Namazı Kılınışı
» Tesbih Namazı ve Ehemmiyeti
» Hz.Hanzala Münafıklık Üzerine
1 sayfadaki 1 sayfası